Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Beneficiile pentru sanatate ale plantelor de interior

Beneficiile pentru sanatate ale plantelor de interior - VERDENA

Social Media |

Exista o multime de motive pentru a adauga plante in spatiul tau, dar stiai ca beneficiile pentru sanatate sunt unul dintre ele?

De la purificarea aerului pana la reducerea stresului, umplerea casei cu plante de apartament este o modalitate usoara de a creste fericirea si de a sustine o viata sanatoasa.

Cu 16 milioane de gradinari noi de interior si exterior numai in 2021, din ce in ce mai multi dintre noi realizeaza multitudinea de beneficii pe care plantele le pot aduce. Daca cauti si mai multe motive pentru a-ti creste colectia de plante, iata cum incorporarea plantelor de interior in casa ta poate aduce beneficii sanatatii tale.

beneficiile pentru sanatate ale plantelor de interior

Plantele reduc stresul

In 2010, un studiu japonez a explorat efectele „Shinrin-yoku” sau „scaldarea in padure”. Studiul a concluzionat ca petrecerea timpului in natura a scazut nivelul de stres, a redus tensiunea arteriala si a avut un efect general de relaxare asupra corpului. Cu toate acestea, cei mai multi dintre noi petrec 85% din timp in casa si nu pot rataci prin padure in fiecare zi pentru a se destresa.

Din fericire, plantele de apartament sunt o modalitate usoara de a aduce exteriorul inauntru si de a culege efectele reparatoare si calmante ale naturii. Un studiu publicat in Journal of Physiological Anthropology a aratat ca interactiunile active cu plantele de apartament - cum ar fi taierea, atingerea si mirosul - au aceleasi efecte relaxante si de reducere a stresului ca si petrecutul timpului intr-o padure.

Asa ca data viitoare cand te simti stresat, coplesit sau pur si simplu intr-o dispozitie proasta, du-te si petrece timp bucurandu-te de plantele tale!

Plantele imbunatatesc calitatea aerului

Plantele imbunatatesc calitatea aerului


Faimosul studiu de purificare a aerului al NASA a evidentiat ca unul dintre cele mai remarcabile beneficii ale plantelor de interior este capacitatea lor de a imbunatati calitatea aerului din jurul lor. Nu numai ca plantele cresc oxigenul din casele noastre, dar sistemele lor radiculare sunt incredibil de eficiente in indepartarea compusilor organici volatili (COV).


COV, cum ar fi benzenul, formaldehida si tricloretilena, se gasesc in materiale de zi cu zi precum vopseaua, covoarele si materialele plastice. NASA a descoperit ca plantele de apartament actioneaza ca purificatoare naturale de aer si pot elimina pana la 87% din toxine intr-o zi.

Beneficiile purificarii aerului necesita o multime de plante pentru a avea un efect masurabil - chiar mai multe motive pentru a-ti construi propria jungla interioara.


Plantele stimuleaza productivitatea si creativitatea

Plantele stimuleaza productivitatea si creativitatea

Cine nu vrea sa profite mai mult din fiecare zi? Unul dintre beneficiile mai putin cunoscute pentru sanatate ale plantelor de interior este ca acestea imbunatatesc functia cognitiva. Un studiu Texas A&M a constatat ca a avea plante de interior la locul de munca a imbunatatit mult generarea de idei, rezolvarea creativa a problemelor si concentrarea.


Un studiu similar al Universitatii din Michigan a mai aratat ca a fi in preajma plantelor a crescut retinerea memoriei cu pana la 20%! Daca va simtiti lipsiti de inspiratie sau ai dificultati in a te concentra, adaugarea unor plante in biroul sau studioul tau ar putea fi exact ceea ce ai nevoie pentru a debloca urmatoarea idee grozava.