Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cum sa cresti Heuchera | Top plante Heuchera

Cum sa cresti Heuchera | Top plante Heuchera - VERDENA

Social Media |

Cum sa cresti Heuchera, plus selectia noastra dintre cele mai bune plante Heuchera.

cum sa cresti heuchera

Heucherele sunt plante iubitoare de umbra, originare din padurile din America de Nord. Cultivate pentru frunzisul lor, frunzele lor vin intr-o gama larga de culori, de la rosu, violet, verde viu si chiar argintiu, si poarta flori atractive si vara. Heucherele sunt plante excelente pentru acoperirea solului si functioneaza bine in ghivecele de iarna. Membrii familiei saxifrage, heucheras sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de clopotei de coral si radacina de alun.

Heucherele sunt inrudite cu tiarellas, cunoscute si sub numele de floare de spuma, care au o frunza de forma diferita si flori asemanatoare „spumei”. Multi crescatori au incrucisat heucherele cu tiarellas pentru a produce hibrizi cunoscuti sub numele de „heucherellas”. Heucherellas au frunzis viu colorat. La fel ca hecherele, ele se dezvolta la umbra si functioneaza bine ca plante de acoperire a solului. Unele au obiceiul de a se lasa si pot fi cultivate in cosuri suspendate.

Cum sa cresti Heuchera

top plante heuchera

Majoritatea heucherelor se descurca cel mai bine in umbra pete. Planteaza-le in sol umed, dar bine drenat, sau intr-un compost pe baza de argila daca cresc in ghivece. Vara, hraneste la doua saptamani si fereste-le de soare direct. Curata frunzele toamna, deoarece pot deveni inestetice. Verifica regulat heucherele cultivate in ghiveci pentru gargarita de vita de vie, deoarece sunt deosebit de sensibile la acest daunator.

Unde sa cresti Heuchera

unde sa cresti heuchera

Majoritatea heucherelor au nevoie de umbra partiala pentru a creste bine, desi unele se descurca cel mai bine cu putin mai mult soare. Verifica intotdeauna descrierea plantei pe care o doresti. Evita umbra profunda, deoarece este prea mult pentru ele. Heucherele se dezvolta in sol bine drenat. 

Cum sa plantezi Heuchera

Planteaza heucherele din mai pana in septembrie, la aceeasi adancime in care cresteau in ghiveci si uda bine. In ghivece, utilizeaza un compost pe baza de argila. Este o idee buna sa adaugi un strat gros de pietris in jurul hecherelor cultivate in ghivece, astfel incat compostul sa fie complet acoperit. Acest lucru nu numai ca pastreaza umiditatea, ci si impiedica gargaritele de vita de vie sa-si depuna ouale.

cum sa plantezi heuchera

Cum ingrijesti Heuchera

Pastreaza heucherele departe de soare direct. Uda regulat heucherele cultivate in ghivece, dar asigura-te ca apa se poate scurge din ghiveci. Curatati si indeparteaza frunzele vechi toamna. Dupa aproximativ cinci ani, frunzele Heuchera se aplatizeaza. Intinereste planta prin ridicarea si impartirea ei, folosind diviziunile pentru a inmulti noi plante.

  • Pregatirea heucherelor pentru iarna


Heucherele au radacini putin adanci, ceea ce inseamna ca sunt predispuse la „inghet”, unde plantele sunt impinse din sol prin dezvoltarea ghetii. Acest lucru are ca rezultat ca radacina sa stea catre suprafata solului, unde se poate usca. Adauga un strat gros de mulci in jurul bazei plantei in fiecare toamna, pentru a preveni acest lucru.

Cresterea heucherelor: daunatori si rezolvarea problemelor

Gargaritele vitei de vie sunt cea mai mare problema pentru heuchera. Cele adulte fac crestaturi pe marginile frunzelor, iar larvele mananca radacinile plantelor. Verifica regulat heucherele cultivate in ghivece, tragandu-le usor de tulpini. Daca se indeparteaza cu usurinta, goleste vasul si indeparteaza orice larve pe care le gasesti (lasa-le ca un rasfat pentru pasari). Apoi spala radacinile, asigurandu-te ca toate urmele de oua si larve au disparut si replanteaza-le. Adauga un strat gros de pietris peste compost, deoarece acest lucru poate ajuta la prevenirea depunerii de oua a gargaritelor de vita de vie.

Top plante Heuchera

Heuchera Wild Rose

Aceasta planta perena este semi-vesnic verde, astfel incat isi poate pierde o parte din frunze iarna. In regiunile mai reci sau in gradinile mai expuse, este posibil sa le piarda pe toate, dar apoi apar din nou cresteri noi si proaspete in primavara.

Frunzele roz-violet stralucitor ale acestei heuchera sunt mari si formeaza o movila densa, semi-vesnic verde, care va oferi culoare atat la marginea casei, cat si in ghivece. Apoi, in timpul verii, apar tulpini verticale ramificate, care poarta stropi de clopotei roz. Mai mare si cu o crestere mai rapida decat multe alte heucheras, este usor de cultivat si constituie o acoperire colorata a solului.

Heuchera Lime Marmalade

Frunzele de Heuchera Marmalade sunt printre cele mai deosebite pe care le poate oferi sortimentul Heuchera. Ele stralucesc de la galben lamaie la verde lamaie. Aceasta planta perena este vesnic verde si da o pata de culoare patului dumneavoastra toamna/iarna. Din iunie pana in august, florile albe in forma de clopot decoreaza si mai mult aceasta planta perena. Aceasta planta perena poate fi pastrata permanent ca planta de ghiveci sau in jardiniera din balcon. Se potriveste cu un sol bine drenat pana la bogat in nutrienti.

Heuchera Silver Scrolls

Este foarte usor de cultivat, necesita putina ingrijire si in general nu este atacata de daunatori sau boli (foarte rar de gragarite sau melci).

Se dezvolta cel mai bine intr-un amplasament semi-umbrit , cu sol bogat in humus, moderat umed si bine drenat. Daca este plasata la soare trebuie sa aveti grija ca solul sa fie in permanenta umed, altfel frunzele se vor deteriora. Dupa impamantenire la umbra tolereaza bine si seceta.

Heuchera Palace Purple

Clopotelul purpuriu arata deosebit de frumos in combinatie cu frunze de culori diferite, pentru a crea contraste. De asemenea, se simte ca acasa la umbra partiala si infloreste cu panicule de flori mici, albe sau roz, din iunie pana in august.

Heuchera Coral Forest

Coral Forest este un soi minunat de clopotei de coral cultivat mai ales pentru florile sale. La sfarsitul primaverii si la inceputul verii, de obicei de la jumatatea lunii iunie, se ridica tulpini inalte de 30-40 cm, de culoare rosu burgund profund, cu panicule verticale compuse din flori mici, de culoare rosu coral bogat, tubulare, cu stamine galbene in gat. In conditii bune, inflorirea poate dura aproape doua luni. Frunzele sunt de un verde mediu, marmorat verde mai deschis si au marginile ondulate.

O multitudine de flori relativ mari, aratoase, de un rosu coral intens, sunt tinute in panicule bine ramificate si persista timp de 4-8 saptamani, incepand cu primavara tarziu. Au un parfum subtil si dulce si se impun cu indrazneala in gradina. Atrag chiar si fluturii! Indepartarea tulpinilor de flori uzate va prelungi perioada de inflorire. Aceasta selectie are frunze verzi si un port compact.