Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Ingrijirea Muscatei pentru incepatori - Cum sa ai muscata inflorita toata vara.

Ingrijirea Muscatei pentru incepatori - Cum sa ai muscata inflorita toata vara. - VERDENA

Social Media |

Fie ca sunt plantate in ghivece, jardiniere sau cosuri agatate, fie direct in paturi de flori, este usor sa pastrezi muscata inflorita, mare si luminoasa toata vara, cu cateva sfaturi simple de ingrijire si intretinere.

Ingrijirea muscatelor
Muscata a fost mult timp un favorit al gradinarilor care cauta flori de vara stralucitoare si de lunga durata. Atat de mult timp, de fapt, ca au fost chiar favoritele lui Thomas Jefferson!
Desi cultivate anual in majoritatea climatelor, muscata e de fapt o planta perena in zonele mai calde.
Cu toate acestea, atunci cand sunt cultivate in ghivece, ele pot fi trecute de iarna in interior in orice climat pentru a fi pastrate timp de mai multe sezoane.
In functie de soiul ales, plantele pot varia de la doar cativa centimetri inaltime, pana la cativa metri sau mai mult.
Si, desi majoritatea se gandesc la muscata inflorita doar in culorile populare de rosu si alb, ele pot fi gasite si in nuante de roz, violet, portocaliu si somon.
Dar indiferent de culoarea sau varietatea pe care o alegi, cu cateva sfaturi simple, este usor sa pastrezi muscata inflorita in plina glorie.
De la inceputul primaverii-pana la primul inghet serios!

Cum sa pastrezi muscata inflorita - Ingrijirea muscatei pentru incepatori

Scurteaza lastarii pentru plante mai puternice, tufe mai dese.
Muscatele tind sa devina destul de lungi si rare, daca sunt lasate sa creasca pe cont propriu. Mai ales atunci cand sunt cultivate in ghivece, jardiniere sau cosuri agatate.
Scurteaza lastarii muscatelor
Pe masura ce cresc la inceputul sezonului, taie tulpinile care au crescut cu aproximativ 1,5 cm (1/2″).
Acest lucru se poate face cu usurinta cu o foarfece, foarfece de gradina sau chiar cu o unghiera ascutita. Acest lucru incurajeaza planta sa dezvolte mai multi lastari din tulpinile taiate.
De asemenea, taie orice lastari salbatici la dimensiunea celorlalte tulpini.
Rezulta o planta mult mai aglomerata si mai sanatoasa. Si, o planta care poate produce mult mai multe infloriri si flori.

Curatarea florilor ofilite - Pastreaza muscatele inflorite!

Odata ce aceste flori apar, este extrem de important sa se pastreze inflorescentele vechi sub control.

Floarea ofilita a unei muscate
Curatarea regulata, sau ruperea florilor ofilite, este una dintre cele mai importante chei pentru a pastra muscatele inflorite.
Pe masura ce florile incep sa se ofileasca si sa moara, taie sau rupe floarea si tulpina pe care s-a format, inapoi pana unde era initial
In plus, indeparteaza si frunzele ofilite de pe planta.
 Indeparteaza frunzele ofilite
Aceste doua sarcini mentin energia plantei concentrata pe cresterea de lastari si flori noi.

Fertilizare si Udare

Muscatele nu necesita multe substante nutritive pentru a creste bine si a inflori, dar o mica doza de ingrasamant organic universal 10-10-10 o data pe luna in sezon pot pastra inflorirea continua.
Cand plantezi in straturi, asigura-te ca adaugi cantitati generoase de compost pentru a mentine solul usor si bine drenat.
Este mai bine sa udam muscata mai putin frecvent, dar cu mai multa apa, decat doze mici de apa zilnica. Aceasta forteaza radacinile sa intre mai adanc si dezvolta o planta mai puternica.

Combaterea daunatorilor si a bolilor

Una dintre cele mai bune caracteristici ale muscatelor in crestere este ca acestea sunt rareori atacate de insecte sau daunatori. De fapt, multi gradinari cred ca muscatele in crestere sunt o modalitate excelenta de a respinge daunatorii.
Muscatele sunt bine cunoscute pentru a ajuta la combaterea temutului vierme de varza atunci cand sunt plantate in gradinile de legume.
Muscate
Inca un motiv pentru a creste aceasta frumoasa planta de vara! Descopera toate soiurile si culorile disponibile acum online pe VERDENA