🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Plantele care alunga insectele: Protejeaza-ti gradina in mod natural

Plantele care alunga insectele: Protejeaza-ti gradina in mod natural - VERDENA

Social Media |

In plina vara, te-ai saturat de insectele care iti invadeaza gradina? Iti intelegem perfect frustrarea. Avem vesti bune pentru tine: plantele pot fi aliati de nadejde in lupta impotriva acestor mici invadatori. In acest articol, iti vom prezenta cele mai eficiente plante care alunga insectele si cum sa le utilizezi pentru a-ti proteja gradina in mod natural. Descopera secretele gradinaritului responsabil pe www.verdena.ro.

Lavanda Hidcote Blue - cu Flori Albastre si Parfum Aromatic

Lavanda Hidcote Blue - cu Flori Albastre si Parfum Aromatic

Binecunoscuta pentru proprietatile sale relaxante, lavanda are un miros puternic ce respinge multe specii de insecte. Planteaza-o in apropierea terasei sau a altor zone unde petreci timp, pentru a te bucura de aroma sa inconfundabila.

In perioada de inflorire, care se intinde de la iunie pana in septembrie, Lavandula Hidcote Blue emana o aroma placuta, care atrage albinele si alte insecte polenizatoare. Astfel, aceasta planta nu doar infrumuseteaza gradina, ci si contribuie la sustinerea biodiversitatii locale si la sanatatea ecosistemului.

Ingrijirea lavandei Hidcote Blue nu este dificila, fiind o planta destul de rezistenta si adaptabila. Este important sa se asigure un sol bine drenat si o expunere la soare plin, pentru a permite plantei sa se dezvolte sanatos si sa infloreasca abundent. Udarea trebuie realizata cu moderatie, deoarece planta prefera un sol uscat. Taierile se fac dupa inflorire, pentru a mentine forma compacta a tufei si a stimula aparitia de noi lastari.

Rozmarin Officialis Prostatus Curgator - Parfum Intens

Rozmarin Officialis Prostatus Curgator - Parfum Intens

Acesta este o alta planta cu un miros puternic, care respinge insectele. 

Frunzele sale de culoare verde-cenusie au un parfum foarte placut si sunt lanceolate penate. Pentru o crestere optima a rozmarinului de gradina mata, este de preferat un loc insorit si un sol bine drenat, bogat in nutrienti.

Din aprilie pana in iunie, Rosmarinus officinalis Prostratus produce frumoase flori purpurii. Rozmarinul de gradina poate fi plantat pe tot parcursul anului, cu exceptia vremii geroase.

Mana Maicii Domnului/Caprifoi Mandarin (Lonicera), cu Flori fuchsia-portocaliu-galben, Cataratoare

Mana Maicii Domnului/Caprifoi Mandarin (Lonicera), cu Flori fuchsia-portocaliu-galben, Cataratoare

O alta planta cu o aroma puternica ce respinge insectele este caprifoiul. Pe langa aceasta calitate, caprifoiul este o planta care te va incanta cu florile sale parfumate si colorate. 

Lonicera x brownii 'Mandarin' este o planta ornamentala care impresioneaza prin culorile sale vii si parfumul puternic. Florile sale portocalii, tubulare, atrag privirile si apar in perioada iunie pana in august, urmate de fructe rosii care persista pe planta pana in toamna. Aceasta planta este ideala pentru a adauga culoare si textura in gradina, dar si pentru a atrage albinele si alte insecte benefice datorita parfumului sau.

Salvie de Padure Ostfriesland- Parfum Intens

Salvie de Padure Ostfriesland- Parfum Intens

O planta aromatica populara, salvia este inca o optiune excelenta pentru alungarea insectelor. Salvia este de asemenea un condiment minunat pentru o multime de retete culinare.

Cu inflorescentele sale mov inchis, cu tepi, care isi raspandesc parfumul aromat, Salvia Ostfriesland a devenit o parte indispensabila a multor gradini. Salvia ornamentala nu este comestibila, dar pune accente frumoase prin intensitatea culorii sale pana la sfarsitul verii. Aceasta salvie de gradina evoca o imagine cu adevarat mediteraneeana pe un fundal de trandafiri albi! De asemenea, arata extrem de frumos in buchetele vesele de vara, cu coloritul sau care se schimba adesea in albastru mediu! Dar nu este doar o incantare pentru gradinari; albinele noastre productive si fluturii indigeni colorati sunt, de asemenea, atrasi de Salvia de gradina Ostfriesland.

Menta Pisicii, Iarba Matei, Catusnica (Nepeta) Six Hills Giants- Parfum Intens

Menta Pisicii, Iarba Matei, Catusnica (Nepeta) Six Hills Giants- Parfum Intens

Menta Six Hills Giants (Iarba Pisicii sau popular Catusnica) isi respecta numele, deoarece este o menta a pisicii cu un ritm de crestere deosebit de mare. In acest fel isi afirma locul in chenar, in pat sau in gradina de stanci si rasplateste plantarea cu un parfum intens de lamaie-picant si o abundenta de flori. Daca este taiata dupa prima inflorire, va capata chiar o inflorire permanenta, deoarece te va rasfata cu o a doua inflorire. Florile sale in forma de spice, cu ciorchini in varf sunt de culoare violet intens pana la albastru-violet.

Un contrast atractiv cu frunzele stralucitoare parfumate, albastru-verde pana la argintiu. Six Hills Giant are un aspect mediteranean si devine insotitorul ideal pentru trandafiri sau imbogateste zona de relaxare in aer liber preferata, intr-un ghiveci sau o jardiniera de balcon. Indiferent de locul in care se afla, Menta pisicii Six Hills Giant atrage intotdeauna albinele si alte insecte si, astfel, isi aduce contributia valoroasa la ecosistem.

Folosind aceste plante, poti transforma gradina ta intr-un loc in care insectele daunatoare nu vor mai vrea sa stea. Este un mod natural si prietenos cu mediul de a proteja gradina si de a te bucura de ea in liniste.

Nu uita, pe www.verdena.ro iti oferim suportul de care ai nevoie pentru a-ti proteja gradina in mod natural. Avem o gama variata de produse, de la seminte pana la sfaturi utile despre cum sa plantezi si sa ingrijesti aceste plante. Nu ezita sa ne contactezi pentru orice intrebare ai avea.

Dar nu uita, este la fel de important sa incurajezi insectele benefice sa populeze gradina ta. Pentru asta, pe www.verdena.ro iti oferim o serie de solutii, de la hoteluri pentru insecte pana la plante care atrag insectele benefice.

In concluzie, a-ti proteja gradina de insectele daunatoare nu inseamna doar sa le alungi, ci si sa creezi un echilibru in care fiecare creatura isi are locul ei. Pe www.verdena.ro, te ajutam sa realizezi acest lucru. Oferim o gama larga de produse, inclusiv seminte de plante care alunga insectele, dar si sfaturi si solutii pentru a atrage insectele benefice.

Deci, nu mai astepta! Incepe sa iti protejezi gradina acum cu ajutorul plantelor care alunga insectele, disponibile pe www.verdena.ro! Cu noi, o gradina frumoasa si sanatoasa este doar la un click distanta.