Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Raiul Hortensiilor

Raiul Hortensiilor - VERDENA

Social Media |

Raiul Hortensiilor

Sfaturi pentru udare, fertilizare si taierea hortensiilor tale.

Unul dintre cele mai mari motive pentru care oamenii planteaza hortensii este ca acestea sunt relativ usor de intretinut de-a lungul anotimpurilor si pentru calitatile impresionante de inflorire. Acestea vor adauga o structura excelenta peisajului tau, dar nu necesita o atentie deosebita pentru a face acest lucru. O intretinere usoara nu inseamna fara intretinere, cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care le poti face chiar acum pentru a te asigura ca hortensia ta ramane puternica acest sezon.

 

Udarea Hortensiilor

Udarea Hortensiilor

Cuvantul hortensie provine din cuvintele grecesti hydro (apa) si angeion (vas). Dupa cum sugereaza si numele, aceste plante iubesc H2O-ul. Ele au nevoie de un sol umed constant si tind sa fie favorabile unui solul argilos mai greu, doar pentru accesul la umiditate (atat timp cat nu-si lasa radacinile in apa).

Care este unul dintre cele mai bune sfaturi despre udare? Verifica solul si, daca este inca umed, nu uda. Udarea excesiva face la fel de multe daune ca si cum i-ai permite sa se usuce. Exista cateva alte lucruri pe care le poti verifica: daca sunt maro in jurul marginilor, solul tau probabil nu se dreneaza prea bine si primesc prea multa apa. Daca ai „rugina” pe frunze, s-ar putea sa le "uzi deasupra capului", ceea ce inseamna ca uzi peste partea de sus a plantei. Pastreaza apa jos langa baza.

Fertilizarea Hortensiilor

Fertilizarea Hortensiilor

Multi gradinari nu folosesc ingrasaminte la hortensiile lor sau cel putin asteapta ca hortensia sa dea un semn ca are nevoie de ceva. PH-ul solului are de fapt multe de-a face cu absorbtia nutrientilor unei hortensii, asa ca iti sugeram sa iti testezi solul pentru a vedea mai intai la ce deficiente nutritive trebuie sa fi constient. Daca o hortensie nu primeste suficiente substante nutritive, frunzele se vor ingalbeni in centru.

Ingrasamantul iti poate oferi, de asemenea, flori mai stralucitoare si sisteme radiculare mai puternice, totusi, astfel incat sa ai cateva optiuni:

Daca pui ingrasamant cu eliberare lenta, o data pe an, cel mai probabil l-ai aplicat deja pana acum. Felicitari! Doar stai pe spate, relaxeaza-te si bucura-te de spectacol. Daca nu ai facut-o inca, asteapta pana la inceputul primaverii viitoare. Nu doresti sa risti cu o aplicare tarzie, deoarece ingrasamantul aplicat incorect ar putea provoca o crestere atunci cand ar trebui sa se pregateasca pentru dormit sau sa aduca tone de frunzis care vor fura energia de la productia de flori.

Pe de alta parte, un ingrasamant bun cu eliberare rapida 10-10-10 poate fi aplicat de doua sau trei ori pe sezon pentru un parcurs impresionant, iar aplicarea finala ar fi chiar acum. Ai putea folosi, de asemenea, o formula bogata in fosfor (numarul de mijloc in formula de ingrasamant, ca 15-30-15) chiar acum, dupa ce am terminat cu primul val de flori, care ar putea aduce, de asemenea, mai multi boboci de flori in acest sezon.

Daca ai de gand sa fertilizezi, doar fii sigur de cateva lucruri:

1. Fertilizeaza in zona de picurare —nu impacheta ingrasamantul in jurul tulpinilor de hortensie, deoarece va provoca arsuri. In schimb, vei dori sa o inmoi peste radacini, unde se aduna hrana pentru planta. Imagineaza-ti ca hortensia ta este o umbrela si gandeste-te unde ar curge apa de pe margini, deci chiar sub ramurile cele mai exterioare. Presara ingrasamantul acolo pentru rezultate mai bune.

2. Nu fertiliza odata ce August a inceput. In curand va fi toamna, iar hortensia ta ar trebui sa se pregateasca pentru a deveni latenta pentru iarna. Daca incurajezi cresterea, atunci o vei lasa expusa vremii daunatoare de iarna.

 

Curatarea Hortensiei: ordonat, nu tunde

Curatarea Hortensiei

Mai intai: prin curatare, cu siguranta nu ne referim la taiere. Este mijlocul verii chiar acum, iar taierea ar trebui sa se intample doar in anumite perioade ale anului. Taierea hortensiei merita propriul sau post, asa ca nu vom detalia prea mult aici, dar Macrophylla, Serrata si Quercifolia tind sa fie taiate imediat dupa inflorire si doar pentru a modela arbustul. Pentru orice altceva, asteapta cu taierea pana la sfarsitul iernii / inceputul primaverii.

Curatarea, pe de alta parte, elimina pur si simplu orice inflorire ofilita si se poate face in aceasta perioada a anului. Nu este necesar la hortensii, dar unii gradinari lasa florile uscate pentru a oferi interes arhitectural iarna. Cu toate acestea, multi gradinari curata peisajul, pentru a promova o noua crestere si pentru a permite un bun flux de aer.

Doar foloseste-ti foarfeca de taiere pentru a taia tulpina unei flori uscate chiar sub capul florii. La inceputul primaverii, probabil ca ai observat ca unele tulpini sunt complet terminate, probabil de la uscarea pe timpul iernii. Rupe aceste tulpini uscate, si vei observa ca nu au nici o urma de verde ramas in interior. Acestea pot fi taiate pana la sol pentru a imbunatati fluxul de aer din jurul hortensiei.

Taierea hortensiilor pentru buchete

Buchetul proaspăt

Chiar acum, poti profita la maximum de hortensiile tale inflorite cu cateva aranjamente proaspete. Cu hortensiile, ai nevoie doar de unul sau doua fire de flori intr-un borcan sau vaza si se va potrivi cu orice stil doresti.


Cand este facut corect, florile taiate de hortensie pot dura aproximativ 2 saptamani in vaza. Cu toate acestea, hortensiile produc aceasta seva groasa, care poate impiedica aportul de apa si le poate determina sa se ofileasca, asa ca vor avea nevoie de putina pregatire inainte de performanta lor.

Cum sa creezi un buchet de hortensie:

Hortensii in vaza

1. Spala vaza cu apa cu sapun si pune fertilizant de flori si apa rece in ea. Daca nu ai fertilizant de flori, foloseste 1 lingura de zahar granulat obisnuit intr-o vaza data cu clor (daca nu este data cu clor, zaharul va hrani bacteriile rele).

2. Adu o galeata de apa la temperatura camerei in gradina cu tine. Taie tulpinile foarte lungi si in unghi si puneti-le imediat in acea galeata.

3. Taie toate frunzele inferioare-frunzele sunt foarte insetate, asa ca vor consuma apa si energie.

4. Vei dori sa faci ceva pentru a elimina seva si bacteriile de la capatul tulpinilor. Taie din nou tulpina la lungimea pe care o preferi si zdrobeste putin capatul pentru a se deschide. Poti pune capatul in apa clocotita timp de un minut sau il poti inmuia in alaun. Ambele optiuni elimina seva si bacteriile care ti-ar infunda tulpinile. Odata scufundate, pune-le imediat in vaza pregatita.

5. Pune-o intr-un spatiu mai rece pentru o viata mai lunga in vaza.

6. Taie din nou tulpinile periodic si schimba apa la doua zile pentru a mentine bughetul sa arate proaspat si sa performeze cel mai bine, cat de mult timp posibil.

Buchetul uscat

Buchet Hortensii Uscate

Aranjamentele de flori uscate de hortensie pot dura luni (am avut chiar si un buchet uscat care a durat aproximativ un an in biroul nostru). Sunt unice si memorabile ca decor interior si vor da camerei tale un fel de senzatie de epoca. De asemenea, poti folosi hortensii uscate intr-o coroana de toamna.
Cu toate acestea, daca planuiesti ceva cu hortensii uscate in acest an, poti astepta putin mai mult. Ar trebui sa fie culese mai aproape de sfarsitul lunii August, cand au avut ceva timp sa se usuce mai intai pe tulpina.


Poti alege hortensiile pentru uscare atunci cand au ramasa o parte din culoarea lor din sezon, sau le poti lasa sa se usuce mai intai in tonurile lor de toamna. Floarea de toamna tinde sa nu dureze atat de mult timp, dar poti pur si simplu sa o alegi, sa indepartezi frunzele si sa o aranjezi intr-o vaza goala.


Daca alegi mai devreme, vei dori sa indepartezi frunzele si sa umpli o vaza, astfel incat ½ din tulpina sa fie scufundata in apa. Lasa apa sa se evapore in mod natural, ceea ce dureaza aproximativ 2-3 saptamani si vei avea flori de hortensie colorate si uscate cu care sa decorezi orice colt al casei vei dori.

Am inteles de-a lungul timpului cat de greu este sa gasesti ceea ce iti doresti! Am ales nu doar plante cunoscute si cu nuante deosebite, dar si mai putin cunoscute cu un farmec aparte ce au adus unicitate gradinilor noastre. Astfel scriem mereu articole cu o deosebita placere pentru a-ti oferi cele mai bune informatii care sa te ajute in creearea gradinii perfecte! 💜

Pentru si mai multa inspiratie in design de gradina si idei noi pentru combinatii de plante ne gasiti si pe Facebook si Instagram👍