🌼 AFLA AICI DE CE ESTE SIGUR SA PLANTEZI CHIAR SI VARA! 🌼

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Sansevieria: reduce alergiile si purifica aerul

Sansevieria: reduce alergiile si purifica aerul - VERDENA

Social Media |

Soiurile Sansevieria sunt usoare de ingrjiti, adaptabile si frumoase.
De asemenea, se intampla sa fie grozave pentru persoanele cu alergii sau daca doresc doar sa imbunatateasca calitatea generala a aerului din casa sau birou. Sa exploram ce face din aceste plante frumoase si benefice un plus grozav pentru orice casa.

Sansevieria (limba soacrei) Laurentii - 80 cm


Prezentare generala Sansevieria 


Exista cateva varietati diferite, toate acestea intra sub numele botanic de Sansevieria. Majoritatea soiurilor sunt cunoscute sub numele botanic complet Sansevieria trifasciata.

Cunoscuta drept Limba soacrei in unele parti ale lumii, plantele sunt foarte usor de ingrijit. Pot face fata atat in ​​conditii de lumina plina, cat si in conditii de lumina scazuta si nu necesita foarte multa apa. Acest lucru le face ideale pentru incepatori.

Sansevieria (limba soacrei) Zeylanica - 80 cm

Beneficiile plantei Sanseviera


A avea o planta Sansevieria in casa sau in biroul tau ofera multe beneficii pe care sigur le vei aprecia:

Combaterea toxinelor


Popularitatea sa a crescut dupa ce un studiu amplu asupra puritatii aerului din statiile spatiale a fost publicat de NASA in 1989. Ei au descoperit ca Sansevieria, impreuna cu alte cateva plante de casa, au fost cei mai buni reducatori ai poluantilor din aerul din interior.

Una dintre cele mai importante moduri prin care Sansevieria purifica aerul este prin eliminarea toxinelor precum formaldehida si benzenul. Multe dintre celelalte plante studiate de NASA au reusit doar sa elimine una sau doua toxine, dar Sansevieria sunt capabile sa elimine patru toxine majore din aer. Acest lucru le face una dintre cele mai eficiente plante de combatere a toxinelor pe care le puteti cumpara.

Sansevieria (limba soacrei) Super Flame - 40 cm

Un alt mod excelent prin care plantele Sansevieria imbunatatesc calitatea aerului din casa ta este prin efectul lor asupra alergenilor. Elibereaza mult oxigen si adauga umiditate in aer, ceea ce reduce impactul alergenilor din aer, cum ar fi praful si matreata.

Daca descoperi ca ai probleme cu somnul, deoarece durerea in gat sau nasul infundat te tin treaz noaptea, gandeste-te sa pui o planta Sansevieria in dormitorul tau. Ele creeaza in cea mai mare parte oxigen pe timp de noapte, ceea ce contribuie la o respiratie mai usoara in timp ce adormi.

Ingrijirea plantelor Sansevieria 


Nu numai ca sunt utile in combaterea alergenilor si toxinelor din aer, dar sunt si extrem de usor de ingrijit. De fapt, multi gradinari profesionisti si experti in plante le recomanda incepatorilor, deoarece sunt aproape imposibil de ucis. Este aproape prea usor sa le mentii fericite.


Sansevieria se dezvolta in interior si vor avea frunze puternice si stralucitoare in anii urmatori daca urmezi cateva instructiuni simple de ingrijire.

Iluminare si plasare


Spre deosebire de multe alte plante, Sansevieria pot tolera o varietate de conditii de iluminare, de la lumina slaba la soare plin. Cu toate acestea, ei prefera de fapt lumina indirecta a soarelui.

Locatia ideala este la cativa metri distanta de o fereastra orientata spre vest sau est, astfel incat acestea sa poata absorbi 5-6 ore de lumina solara pe zi. Daca observi ca lumina cade direct, indeparteaz-o de fereastra sau acopera fereastra cu o umbra transparenta sau o perdea.

Udare

Sansevieria (limba soacrei) Lauren - 70 cm
Nu necesita foarte multa apa, mai ales iarna. In functie de cat de cald este mediul tau de acasa, va trebui sa uzi planta la fiecare 2-6 saptamani. Verifica solul inainte de a uda planta si asigura-te ca este complet uscat inainte de a-i da mai multa apa.

Ingrijire sezoniera


Poat supravietui la o mare varietate de temperaturi, dar nu inghetului. Asigura-te ca le pastrezi inauntru in timpul iernii. Sunt destul de rezistente la daunatori, dar pot fi vulnerabile la coligari sau acarieni daca sunt tinute in aer liber.

Frunzele ingalbenite


Daca observi ca frunzele plantei tale  arata galbene, este un semn ca este in dificultate. Acest lucru se poate datora temperaturilor scazute sau udarii excesive. Daca observi frunze galbene, muta vasul intr-un loc mai cald si asigura-te ca lasi solul sa se usuce complet intre udari.

Sansevieria (limba soacrei) Super Flame - 40 cm

Non pet friendly


Desi sunt frumoase si au multe beneficii pentru oameni, ele sunt toxice pentru animalele de companie. Ingerarea unei frunze de planta de sarpe va irita gura animalului tau de companie si poate provoca probleme digestive.

Cel mai simplu mod de a detine propria Sansevieria


Exista atat de multe motive pentru a alege o Sansevieria ca urmatoarea ta planta. Ele aduc frumusete si un plus de design in orice camera cu frunzele lor puternice, sculpturale. In plus, sunt extrem de usor de ingrijit.

Daca comanzi Sansevieria de la Verdena, vei primi o planta atent aleasa, calitativa, pe care o vei putea integra imediat in design-ul casei tale!