Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Sapte beneficii ale plantelor la birou

Sapte beneficii ale plantelor la birou - VERDENA

Social Media |

Numeroase studii stiintifice au dovedit efectele pozitive ale existentei mai multor plante la locul de munca. Acestea sunt cele mai importante sapte beneficii de care se pot bucura angajatii si angajatorii lor:


• Ajuta la diminuarea stresului.
• Sporesc productivitatea.
• Ajuta la reducerea absenteismului si a frecventei imbolnavirilor.
• Fac spatiile de lucru mai atragatoare pentru candidatii la joburi.
• Curata aerul.
• Ajuta la diminuarea zgomotului.
• Pot spori creativitatea.

Sapte beneficii ale plantelor la birou

Oamenii au o dorinta innascuta de a se conecta cu natura, ceea ce oamenii de stiinta au intitulat „biofilie”. Din nefericire, spatiile in care ne petrecem majoritatea timpului – locurile de munca – tind sa duca lipsa complet de aceasta conexiune cu mediul natural.


Studiile au aratat ca simpla adaugare a unul element verde, sub forma plantelor de interior, poate avea efecte benefice asupra angajatilor si a organizatiei in sine. Acelasi lucru se aplica si celor care lucreaza de acasa. Iata sapte motive pentru care ar trebui sa investiti in cateva plante pe care sa le puneti pe birou sau in spatiul de lucru in general:

 

1. Ajuta la diminuarea stresului


Un studiu din 2010 al Universitatii Tehnologiei din Sydney a demonstrat o scadere semnificativa a stresului resimtit de angajati in urma includerii plantelor in spatiul de lucru. Rezultatele includ o scadere raportata de 37% a tensiunii si anxietatii, o scadere de 58% a incidentei depresiei si demoralizarii, o scadere cu 44% a sentimentelor de furie si ostilitate si o diminuare cu 38% a oboselii.


2. Sporesc productivitatea


Productivitatea angajatilor creste cu 15% atunci cand in mediul de lucru exista plante de interior, conform unui studiu din 2014 a Universitatii din Exeter. O singura planta pe metru patrat sporeste memoria si ii ajuta pe angajati sa obtina scoruri mai bune la diverse teste, conform cercetatorului Dr Chris Knight.

Plante pentru birou

3. Ajuta la reducerea absenteismului si a frecventei imbolnavirilor


Raportul Human Spaces din 2015, studiind 7.600 de angajati in birouri din 16 tari diferite, a revelat ca aproape doua treimi (58%) dintre ei nu aveau nicio planta vie in spatiul de lucru. Cei ale caror spatii incorporau elemente naturale au avut un scor al starii de bine cu 15% mai mare, si al productivitatii, cu 6% mai mare decat cei care lucrau in spatii fara astfel de elemente.


Un mic studiu din anii 1990 al Universitatii Agricole din Norvegia a dezvaluit ca introducerea plantelor intr-un birou a fost asociata cu o scadere de 25% a simptomelor de boala, inclusiv oboseala, problemele de concentrare, pielea uscata si iritatii ale nasului si ochilor.

 

Plante pentru birouri

4. Fac spatiile de lucru mai atragatoare pentru candidatii la joburi


Comentand vizavi de raportul Human Spaces din 2015 ulterior publicarii acestuia, profesorul de psihologie organizationala Sir Cary Cooper a spus: „Privind la imaginea de ansamblu a spatiilor de lucru de pe glob, un alarmant 50% dintre angajati nu au niciun element natural la locul de munca si aproape 50% nu au parte de lumina naturala. Si cu toate acestea, o treime dintre noi afirmam ca designul spatiului de lucru ne-ar afecta decizia de a ne alatura unei companii.”

5. Curata aerul


In anii 1980, oamenii de stiinta ai NASA au descoperit ca plantele au abilitatea de a elimina din aer chimicale ca benzenul, tricloretilena si formaldehida, facandu-l mai curat si astfel mai sanatos pentru a fi respirat.


Cercetari mai recente coordonate de Dr Fraser Torpy, director al Grupului de Cercetare al Plantelor si Calitatii Mediului Interior al Universitatii Tehnologiei din Sydney, au descoperit ca plantele de interior contribuie la scaderea cu aproximativ 10% a dioxidului de carbon in birouri cu aer conditionat si cu aproximativ 25% in cladirile fara aer conditionat.

6. Ajuta la diminuarea zgomotului


Prin absorbtia sunetelor (mai degraba decat prin izolare fonica), plantele ajuta la reducerea distragerii generate de vorbaria de la birou. Pozitionarea ghivecelor mai mari in diferite locatii de la colturile si marginile incaperilor aduce un beneficiu pozitiv semnificativ, conform unui articol din 1995 al cercetatorilor Universitatii South Bank din Londra.

 

Plante sporesc productivitatea


7. Pot spori creativitatea

Rartul Human Spaces din 2015 a mai dezvaluit si ca angajatii ale caror birouri includeau elemente naturale au avut un nivel al creativitatii cu 15% mai mare decat cei ai caror birouri duceau lipsa de aceste elemente.
Teoria restaurarii atentiei sugereaza ca atunci cand privim natura, chiar si simple imagini ale acesteia, creierul isi modifica modul de procesare, facandu-i pe angajati mai relaxati si mai concentrati.