Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Top 10 Bulbi de flori | Sfaturi de ingrijire bulbi de flori

Top 10 Bulbi de flori | Sfaturi de ingrijire bulbi de flori - VERDENA

Social Media |

Incepe primavara iar plantele perene sau arbustii ornamentali incep sa se deschida din nou la viata si sa prinda culoare in gradina ta, dar nu trebuie sa uiti de bulbii de flori. Daca ai plantat bulbi de flori in perioada toamnei, deja ar trebuii sa incepi sa vezi rezultatele uimitoare.

Daca inca nu ai apucat, nu este prea tarziu, multe soiuri de bulbi de flori se pot planta pana in Aprilie si au o inflorire rapida chiar in aceasta vara.
Avantul bulbilor de flori este ca ocupa foarte putin spatiu in gradina, dar cu siguranta vor oferi o nota cromatica uimitoare.

Pentru cel mai bun rezultat, iti recomandam sa faci un mic plan inainte de plantare, sa te gandesti cum ai dori sa arate gradina dupa inflorire si de asemenea de cat de multi bulbi ai nevoie pentru ca visul tau sa devina realitate.

Exista o multi de bulbi de flori, iar daca vrei sa descoperi cat mai multe soiuri de plante pe care le poti obtine prin plantarea de bulbi, citeste in continuare acest articol unde ti-am pregatit top 10 Bulbi de flori si Sfaturi de ingijire pentru bulbi de flori.

 

1. Bulbi de Dalii decorative gigant Vancouver cu flori mari, visiniu-mov pe fond crem

Bulbi de Dalii decorative gigant Vancouver cu flori mari, visiniu-mov pe fond crem, 1 bulb

Dalia Vancouver face parte din clasa dahliilor diverse. Daliile diverse sunt o categorie in care soiurile nu pot fi clasificate in mod clar si, prin urmare, nu se incadreaza in niciun alt grup. Ele vin intr-o mare varietate de forme de flori, fie ca sunt duble sau simple, diversitatea este nelimitata.

Dalia Vancouver are o floare purpurie eleganta cu varfuri mici de culoare alb-crem. Inflorirea incepe la sfarsitul lunii iunie sau din iulie si dureaza pana la primul inghet. Frunzele verzi ovale au o margine zimtata si formeaza un contrast deosebit cu floarea colorata.

2. Bulbi de Crini imperiali Salmon Star cu flori mari, piersica-apricot

Bulbi de Crini imperiali Salmon Star cu flori mari, piersica-apricot

Crinul "Salmon Star" este un crin pitic oriental amuzant si colorat, cu flori de culoare roz pal, cu un centru roz coral pe fiecare petala, cu pete rosiatice si un centru verde auriu. Acest crin foarte parfumat este usor incretit pe margini si va creste pana la o inaltime de numai 45 cm.

Un crin frumos si parfumat care va adauga putina bucurie la bordurile sau ghivecele din gradina dumneavoastra!

3. Bulbi de Dalii decorative Ball Red Cap cu flori mari, rosu

Bulbi de Dalii decorative Ball Red Cap cu flori mari, rosu

Rosu stacojiu. Dalia Red Cap este o dalie de culoare rosie aprinsa, pe masura ce petalele se deschid incep sa se recurga treptat, dand aspectul distinctiv de minge. Excelenta pentru frontiera sau pentru plantarea in ghiveci. 

  • varietate de taiere perfecta, foarte durabila
  • prietenoasa cu albinele
  • locul de amplasare soare, umbra partiala
  • flori din iulie pana in octombrie
  • nu este rezistenta
  • pat, ghiveci, flori taiate, vaza
  • inaltime aprox. 100cm
  • sursa de hrana pentru albine sau fluturi.

4. Bulbi de Gladiole Nova Lux cu flori mari, galben-auriu

Bulbi de Gladiole Nova Lux cu flori mari, galben-auriu

Ai chef de o limonada intr-o seara fierbinte de vara, dar nu sunt lamai prin preajma? Lasati Gladiolus 'Nova Lux' sa va potoleasca setea, pacalindu-va mintea sa creada ca a baut deja un pahar. Cu siguranta, 'Nova Lux' (care inseamna lumina noua) este o planta cu un aspect revigorant, cu florile sale galbene ca lamaia, stranse laolalta pe o tulpina verde stralucitor.

Gladiolele pot fi plantate cu aproximativ 2 saptamani inainte de ultimul inghet de primavara asteptat. Gladiola va avea nevoie de 70-90 de zile pentru a inflori. Pentru un spectacol continuu de flori, plantati cativa bulbi la fiecare 2 saptamani pana la inceputul verii.

5. Rizom/Radacina Bujor rosu Command Performance

Rizom/Radacina Bujor rosu Command Performance

Bujorul Command Performance este cu adevarat un bujor unic si frumos. Florile foarte mari, duble, sunt rosii la inceput si se deschid rapid pana la o frumoasa culoare a caisului pal. Bujorul Command Performance infloreste pentru foarte mult timp si este o floare timpurie care atrage atentia cu o inaltime de aproximativ 90 cm.

6. Bulbi Ceapa Ornamentala (Allium) Purple Sensation

Bulbi Ceapa Ornamentala (Allium) Purple Sensation

Bulbul trebuie sa fie plantat in pamant intre septembrie si noiembrie, protejat de rozatoare si plantat in grupuri, apoi isi va arata magnificele sale flori rotunde purpurii de la inceputul lunii mai. Trebuie protejat de vant, deoarece poate atinge o inaltime de 80 cm.

Solul trebuie sa fie bine drenat, astfel incat capetele de flori sa se dezvolte bine, iar distanta de plantare trebuie mentinuta la 45 cm. Daca doriti sa se autoinsamanteze, lasati capetele de seminte pe planta si vor creste noi plante. Dupa inflorire, planta se retrage in pamant.

7. Rizom/Radacina Bujor roz Sarah Bernhardt

Rizom/Radacina Bujor roz Sarah Bernhardt

Paeonia lactiflora Sarah Bernhardt apartine familiei bujorilor si este o minunata contributie la sortimentul nostru. Culoarea florilor variaza frumos de la roz intens pana la alb. La fel ca si alti bujori, Sarah Bernhardt infloreste de la inceputul lunii mai pana tarziu in iunie.

Florile mari de peste 10 cm sunt bogate si au forma de cupa. Paeonia lactiflora Sarah Bernhardt iubeste soarele puternic precum si un sol reavan plin de substante nutritive. Daca se simte bine in locul de plantare, acest bujor va deveni repede parte integranta din gradina ta si te vei mai putea desparti de el.

8. Bulbi Narcise Mixed

 Bulbi Narcise Mixed

Narcisa infloreste in jurul Pastelui in binecunoscuta sa splendoare galbena. Este o planta perena, foarte robusta, deoarece creste ca un bulb. Ajunge la o inaltime de pana la 40 cm si creste cel mai bine in locuri insorite pana la semiumbrite, in sol bogat in nutrienti si umed, in gradina sau pe balcon.

Aceasta poate fi apoi folosita ca un buchet in vaza. Ar trebui sa fie plantata incepand cu luna septembrie, astfel incat sa infloreasca primavara.

9. Iris Germanica (Stanjenel) Rare Edition - Bulb Plantat In Ghiveci

Iris Germanica (Stanjenel) Rare Edition - Bulb Plantat In Ghiveci

Vizual surprinzator, Iris 'Rare Edition' este un Iris inalt cu barba, cu flori albe imaculate, impodobite cu puncte de culoare albastru-violet pe marginile sale frumos rasfrante. Aceasta floare viguroasa, timpurie, care infloreste la jumatatea sezonului, produce pana la 6-7 muguri pe tulpini fin ramificate, pentru o inflorire de lunga durata.

lntroducand un spectacol indraznet si elegant in gradina de primavara, 'Rare Edition' se inalta pana la 100cm pe un frunzis minunat in forma de sabie de culoare verde-albastra.

10. Bulbi de Crini imperiali Fata Morgana cu flori mari duble, galben intens

Bulbi de Crini imperiali Fata Morgana cu flori mari duble, galben intens

Acest crin asiatic cu flori duble, viguros si viguros, produce flori galbene glorioase, fara polen. O alegere excelenta pentru expozitiile de flori taiate, unde frumusetea lor radianta va infrumuseta aranjamentele de interior. Ideal pentru ghivecele de terasa si recipiente unde va adauga multa culoare gradinii dumneavoastra.

Daca se planteaza in gradina, crinii Trompeta prefera un sol alcalin bine drenat. Daca nu esti sigur de tipul de sol, cel mai bine este sa plantezi crinii in ghivece/containere.