ATENTIE! Din cauza sarbatorilor vor exista intarzieri suplimentare in livrari. Comenzile plasate acum vor ajunge dupa Paste.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Top 5 plante perene care infloresc in primavara

Top 5 plante perene care infloresc in primavara - VERDENA

Social Media |

Primavara este momentul perfect pentru a adauga un plus de culoare gradinii sau terasei tale cu ajutorul plantelor perene care infloresc. Aceste plante sunt o alegere excelenta pentru cei care doresc sa aiba o gradina care arata bine in fiecare sezon fara sa fie nevoie de plantarea anuala a plantelor. In plus, multe dintre aceste plante sunt usor de ingrijit si nu necesita multa munca pentru a le mentine in forma.

In acest articol, vom prezenta top 5 plante perene care infloresc in primavara, insotite de exemple de pe site-ul nostru www.verdena.ro.

Calibrachoa (Petunie) Triobells

Calibrachoa (Petunie) Triobells

Calibrachoa Triobells este o planta spectaculoasa, apreciata pentru florile sale colorate si bogate, care o fac ideala pentru decorarea gradinilor, balcoanelor sau teraselor. Aceasta planta necesita soare plin pentru a se dezvolta in conditii optime si pentru a infloresc in mod constant de la aprilie pana in octombrie.

Calibrachoa Triobells prefera un sol bine drenat si umed, dar nu prea ud, si este rezistenta la frig pana la 0°C. La maturitate, planta poate atinge o inaltime de 30-40 cm, fiind ideala pentru a fi plantata in ghivece, jardiniere sau borduri. Avand in vedere ca nu necesita multa ingrijire, aceasta planta este potrivita pentru gradinarii incepatori sau pentru cei care nu dispun de mult timp pentru a se ocupa de plantele lor.

Garofita Pink Kisses

Garofita Pink Kisses

Aceasta garoafa perena populara nu poarta degeaba numele de Pink Kisses. Florile de culoare roz stralucitor cu un centru burgundy amintesc de amprenta seducatoare a buzelor colorate. Un arbust cu un ton de culoare frumos pentru paturi, borduri si ghivece de balcon. Fiind o floare taiata de lunga durata, actioneaza ca un distribuitor de parfum natural in interior si poate fi aranjata in buchete de vara incantatoare.
Aceasta planta perena rezistenta cu flori isi gaseste drumul pana la dumneavostra deja inmugurita si, astfel, va incanta simturile inca de la inceput.

Cand florile se deschid, isi dezvaluie interiorul pe jumatate plin si emana un parfum placut. Pink Kisses creste stufoasa si compacta, cu frunze de culoare albastra pana la verde-cenusiu. In timpul perioadei lungi de inflorire, din martie pana in septembrie, planta se infasoara intr-o mare abundenta de flori colorate.

Lavanda Hidcote Rosea- Parfum Intens

Lavanda Hidcote Rosea- Parfum Intens

Lavandula angustifolia Rosea este o lavanda excelenta. Rochia sa de flori colorate straluceste intr-un roz deschis, care pare aproape alb de la distanta. Aceasta frumusete arata foarte bine combinata cu o lavanda albastra. Are nevoie de un loc insorit in gradina si creste cel mai bine intr-un sol bine drenat si bogat in nutrienti.

Bujor arbustiv roz Sarah Bernhardt

Bujor arbustiv roz Sarah Bernhardt

Paeonia lactiflora Sarah Bernhardt apartine familiei bujorilor si este o minunata contributie la sortimentul nostru. Culoarea florilor variaza frumos de la roz intens pana la alb. La fel ca si alti bujori, Sarah Bernhardt infloreste de la inceputul lunii mai pana tarziu in iunie.

Florile mari de peste 10 cm sunt bogate si au forma de cupa. Paeonia lactiflora Sarah Bernhardt iubeste soarele puternic precum si un sol reavan plin de substante nutritive. Daca se simte bine in locul de plantare, acest bujor va deveni repede parte integranta din gradina dvs. si nu va veti mai putea desparti de el.

Salvie de Padure Ostfriesland- Parfum Intens

Salvie de Padure Ostfriesland- Parfum Intens

Cu inflorescentele sale mov inchis, cu tepi, care isi raspandesc parfumul aromat, Salvia Ostfriesland a devenit o parte indispensabila a multor gradini. Salvia ornamentala nu este comestibila, dar pune accente frumoase prin intensitatea culorii sale pana la sfarsitul verii. Aceasta salvie de gradina evoca o imagine cu adevarat mediteraneeana pe un fundal de trandafiri albi! De asemenea, arata extrem de frumos in buchetele vesele de vara, cu coloritul sau care se schimba adesea in albastru mediu! Dar nu este doar o incantare pentru gradinari; albinele noastre productive si fluturii indigeni colorati sunt, de asemenea, atrasi de Salvia de gradina Ostfriesland.

De asemenea, este extrem de usor de intretinut. Un sol de gradina normal, bine drenat, de preferinta calcaros, este suficient pentru aceasta. Tolereaza, de asemenea, o textura nisipoasa si cu pietris. Deoarece salvia iubeste uscaciunea moderata si nu are nevoie de multi nutrienti, nu necesita udare sau fertilizare.

In concluzie, acestea sunt top 5 plante perene care infloresc in primavara, disponibile pe site-ul nostru www.verdena.ro. Indiferent de alegerea ta, aceste plante sunt o alegere excelenta pentru a adauga un plus de culoare si frumusete gradinii sau terasei tale. In plus, acestea sunt usor de ingrijit si vor dura ani de zile, oferindu-ti astfel satisfactia de a avea o gradina frumoasa si plina de viata in fiecare primavara.

Inainte de a cumpara plante perene pentru gradina ta, este important sa verifici conditiile specifice de ingrijire pentru fiecare specie in parte. Acestea pot varia in functie de clima, tipul de sol si de alti factori. De asemenea, asigura-te ca le oferi conditii optime de crestere, cum ar fi lumina, umiditatea si nutrientii de care au nevoie.

Pe site-ul nostru www.verdena.ro vei gasi o varietate larga de plante perene care infloresc in primavara, disponibile la preturi avantajoase si livrate la usa ta. In plus, vei putea gasi si informatii utile despre conditiile de ingrijire pentru fiecare specie in parte.

Nu uita sa verifici regulat stocul de plante disponibile pe site-ul nostru si sa profiti de ofertele si reducerile periodice pentru a-ti completa gradina sau terasa cu cele mai frumoase si colorate plante perene care infloresc in primavara.