🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Transforma-Ti Gradina in Paradis: Cele Mai Frumoase 5 Plante de Vara pentru Luna Iulie

Transforma-Ti Gradina in Paradis: Cele Mai Frumoase 5 Plante de Vara pentru Luna Iulie - VERDENA

Social Media |

Bine ai venit pe Verdena.ro, locul tau de inspiratie si resurse pentru gradinile de vis! Vara a sosit in sfarsit, iar luna iulie ofera un prilej perfect pentru a-ti imbogati gradina cu cele mai frumoase si rezistente plante. Pentru a te ajuta in aceasta misiune, iti prezentam cinci dintre cele mai bune plante de vara pe care le poti integra in propriul paradis verde.

Trandafirii

Nu exista nicio indoiala: trandafirii sunt regii gradinii. Pe langa faptul ca sunt spectaculosi, trandafirii sunt si foarte rezistenti in luna iulie. Opteaza pentru soiuri care infloresc de mai multe ori pe an pentru a te bucura de parfumul si frumusetea lor cat mai mult timp.

Trandafir Catarator liliachiu-albastru Saphir, inflorire repetata

Trandafir Catarator liliachiu-albastru Saphir, inflorire repetata

Trandafirul catarator Saphir (Rosa Saphir) este o planta deosebita si fermecatoare care impresioneaza prin florile sale liliachii-albastre si parfumate, ce aduc un plus de culoare si mister in gradina dvs. Acest trandafir catarator este perfect pentru a infrumuseta gardurile, pergolele sau arcadele, atragand privirile admirative ale tuturor.

Rosa Saphir creste pana la o inaltime de 2-4 metri si se dezvolta cel mai bine in conditii de soare sau semiumbra, avand nevoie de un sol bine drenat, bogat in nutrienti si usor acid. Trandafirul catarator Saphir este rezistent la frig pana la -20 de grade Celsius, adaptandu-se bine la clima din Romania. Perioada de inflorire a acestui trandafir este intre iunie si septembrie, oferind o perioada indelungata de culoare si parfum in gradina ta.

Lavanda

Simbol al verii, lavanda este perfecta pentru a adauga un pic de culoare si un parfum minunat gradinii tale. Aceasta planta nu doar ca se va descurca bine in temperaturile din iulie, dar va atrage si fluturii si albinele, contribuind la biodiversitatea gradinii tale.

Lavanda Hidcote Blue - cu Flori Albastre si Parfum Aromatic

Lavanda Hidcote Blue - cu Flori Albastre si Parfum Aromatic

Lavandula Hidcote Blue este o varietate englezeasca de lavanda, apreciata pentru frumusetea sa, flori albastre intense si aroma placuta, care adauga o nota de eleganta si prospetime oricarei gradini. Aceasta planta perena este ideala pentru borduri, gradini de roci sau pentru a crea un efect uimitor de masa colorata in spatiile verzi.

Aceasta lavanda se dezvolta cel mai bine in conditii de soare plin, intr-un sol bine drenat, neutru sau usor alcalin. In Romania, Lavandula Hidcote Blue se adapteaza bine la conditiile climatice, avand o rezistenta la frig de pana la -15 grade Celsius. La maturitate, planta poate atinge o inaltime de aproximativ 50-60 cm, formand tufe bogate si compacte, cu flori superbe, dispuse in inflorescente conice.

Hibiscus

Aceasta planta tropicala este cunoscuta pentru florile sale mari si vibrante care infloresc in plina vara. Hibiscus este disponibil in culori variind de la alb la rosu, portocaliu, roz si mov.

Hibiscus albastru-violet Oiseau Bleu

Hibiscus albastru-violet Oiseau Bleu

Un arbust cu inflorire tarzie, care isi intra in drepturi atunci cand altele par obosite, acesta are flori mari, in forma de trompeta, de un albastru stralucitor, cu diametrul de 8 cm, cu centre rosii, de la sfarsitul verii pana la mijlocul toamnei.

Frunzele sunt si ele frumoase, cu trei lobi, de culoare verde inchis si foarte distincte. Acest arbust de foioase are un aer exotic, dar se simte la fel de bine intr-o frontiera ierboasa ca si intr-o gradina in stil tropical. Cel mai bine este plantat intr-un loc insorit, deoarece are nevoie de o vara lunga si calda pentru a inflori bine. Are o singura limitare - noul frunzis nu apare pana primavara tarziu.

Yucca

Aceasta planta rezistenta este perfecta pentru gradinile cu un climat mai calduros. Yucca ofera o textura interesanta si flori albe impresionante.

Yucca Filamentosa

Yucca Filamentosa

Vestitul palmier Yucca filamentosa este un simbol al stilului mediteranean. Este foarte indragit datorita robustetei sale, atat in gradina cat si in interiorul casei. Formeaza palcurile tipice de frunze, fara tulpina si cu lastari scurti.

Frunzele mereu verzi sunt rigide, lanceolate, ascutite spre varf si au marginea neteda. Foarte decorative sunt tijele cu clopotei de flori albi ca laptele care apar din iulie pana in august.

Exista si varietati ale acestui soi care formeaza tulpina, de exemplu Yucca glauca, planta de asemenea relativ rezistenta iarna.

Palmierii yucca suporta multa arsita si uscaciune. Face impresie buna plantata solitar sau in straturi de pietris/bolovanis, in fata peretilor sudici ai caselor. Iubeste soarele dar suporta bine si semi-umbra. Este nepretentioasa in ceea ce priveste solul, prefera insa pamantul uscat si bine drenat.

Delphinium

Delphinium, sau Iedera Cerului, este o planta inalta cu flori albastre, roz sau albe. Este o alegere populara pentru adaugarea de inaltime si culoare in gradina.

Nemtisor (Delphinium) Black Knight - Planta Perena cu Flori Albastre Inchis"

Nemtisor (Delphinium) Black Knight - Planta Perena cu Flori Albastre Inchis"

Delphinium (Nemtisor) Pacific Black Knight este un minunat dispenser de culoare albastra. Cu florile sale dense si luxuriante, Delphinium Pacific Black Knight ne incanta cu splendoarea sa de culoare din august pana in octombrie. Delphinium Black Knight se dezvolta cel mai bine intr-un sol bogat in nutrienti, bine drenat si intr-o pozitie insorita. Black Knight creste pana la 1,80 m inaltime si astfel arata ca un cavaler in armura sa albastru inchis.

Acest soi arata foarte bine si atunci cand este plantat in grupuri mici de 3-5. apoi, veti avea rapid un rezultat excelent si nu strica sa taiati cateva dintre frumoasele tulpini de flori pentru vaza.

Acestea sunt doar cateva dintre plantele care pot transforma gradina ta in luna iulie intr-un paradis plin de culoare si viata. Nu uita sa vizitezi Verdena.ro pentru mai multe sfaturi si inspiratie pentru gradina ta!