Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

13 Motive Sa Plantam Copaci

13 Motive Sa Plantam Copaci - VERDENA

Social Media |

Cei la National Arbor Day Foundation si American Forests Global Releaf 2000 au intrunit 13 Motive sa plantam copaci, asa ca bineinteles ti le-am pregatit pe fiecare in parte in detaliu, ca sa ramai in continuare informat alaturi de Verdena.

13 Motive sa plantam copaci


1. Copacii conserva energia vara si ne ajuta sa economisim bani. Arborii plantati corect pot reduce costurile generate de aerul conditionat cu 15-30%. Copacii reduc cantitatea de caldura reflectata de pe sosea, cladiri si trotuare.


2. Copacii conserva energia iarna. Ei pot incetini vanturile de iarna, reducand costurile de incalzire cu 10-20%.


3. Copacii ajuta la curatarea aerului. Ei produc oxigenul pur pe care il respiram si inlatura poluarea din aer prin scaderea temperaturii, respiratie si blocarea noxelor.


4. Copacii atrag pasarile. Cantecul lor umple aerul, iar arborii ofera animalelor un adapost, hrana si protectie impotriva nenumaratelor alte specii.

 

13 motive sa plantam copaci


5. Copacii protejeaza si hranesc animalele salbatice, de la ursi, la vulturi, la pesti si salamandre.


6. Copacii reduc costul controlarii apei provenite din furtuni. Copacii reduc debitul maxim al apei din furtuni, cresc timpul de atingere a acestui debit si reduc volumul total al apei care acopera solul. Copacii intercepteaza si ajuta la evaporarea apei de ploaie. Ajuta solul sa absoarba apa provenita din furtuni si sa o transforme in apa subterana. Sporesc permeabilitatea solului pentru refacerea apei subterane.


7. Copacii din jurul casei cresc valoarea proprietatii cu pana la 15% sau mai mult. Studii ale caselor asemanatoare, cu sau fara copaci, plaseaza o valoare mai mare proprietatilor inconjurate de arbori.


8. Copacii pot ajuta la curatarea raurilor si izvoarelor. Ei tin solul intr-un loc si reduc poluarea pe calea apei.

 

13 motive sa plantam copaci


9. Copacii purifica apa si contribuie la siguranta apelor curgatoare pentru baut, pescuit, navigat si ca mediu de viata pentru animalele acvatice.


10. Copacii combat incalzirea globala. Acestia inlatura din atmosfera dioxidul de carbon, care este responsabil pentru incalzirea globala. Copacii racesc aerul, solul si apa prin umbra si umiditatea oferita. Copacii plantati in jurul casei si in comunitate modereaza temperaturile si reduc nevoia de aer conditionat si caldura generata de combustibilii fosili, o sursa majora de dioxid de carbon atmosferic. Plantarea copacilor impiedica adunarea gazelor cu efect de sera in casa si masina.


11. Copacii infrumuseteaza casa si cartierul in care se afla. Ei marcheaza schimbarea anotimpurilor, aducand un plus de gratie si culoare. Imbunatatesc considerabil calitatea vietii, intaresc spiritul comunitatii si reduc criminalitatea.

13 motive sa plantam copaci

12. Copacii absorb zgomotul de fundal produs de catre masini, mijloace de transport in comun, trenuri sau chiar si avioane. Acestia ne ajuta sa avem mai putin zgomot in casele noastre, deci mai putin stres fonic.

13 motive sa plantam copaci


13. Copacii sunt educativi si distractivi. Plantarea si ingrijirea copacilor poate fi o excelenta activitate de familie sau un bun mod de a consolida o comunitate. Copacii pot impartasi cu noi bucuria unei zile de nastere, amintirea unei persoane iubite si timpul petrecut cu un prieten drag.