Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

7 dintre cele mai usor de crescut plante de interior in orice spatiu

7 dintre cele mai usor de crescut plante de interior in orice spatiu - VERDENA

Social Media |

Esti interesat sa incepi cu plantele de interior, dar nu stii sigur de unde sa incepi? Exista atat de multe plante de interior usor de intretinut, incat oricine poate creste cu succes. Citeste mai departe pentru a afla despre 7 plante usor de crescut in orice spatiu.

Cactus

Mix Cactusi


Exista nenumarate soiuri cactusi de care orice novice pana la expert, le poate ingriji cu succes, cu un efort minim. Acest lucru se datoreaza in mare masura capacitatii cactusilor de a stoca excesul de apa, ceea ce nu este posibil pentru planta obisnuita. Cactusii au dezvoltat aceasta abilitate pentru a supravietui mediilor aspre desertice cu care sunt obisnuiti. Toleranta lor la seceta inseamna ca nu trebuie sa respectati un program strict de udare.

Pentru a asigura succesul cu cactusul tau, alege un ghiveci care include cel putin o gaura de drenaj. Cea mai frecventa problema a cactusilor cultivati in interior este o combinatie de lumina insuficienta si udare excesiva. Majoritatea cactusilor de interior vor trebui udati doar o data pe saptamana, primavara si vara. In timpul iernii, o data la 4-6 saptamani.

 

Sansevieria

Sansevieria (limba soacrei) Super Flame


Sansevierias, sau plantele sarpe, sunt considerate de multi iubitori de plante drept una dintre cele mai bune. Sunt plante de interior usor de intretinut, care iti ofera frumusete si nu cer aproape nimic in schimb. Datorita frunzelor lor semi-suculente si rizomilor care stocheaza apa, plantele de sarpe nu necesita udare frecventa si sunt adaptabile la multe conditii diferite de viata. In plus, se potrivesc in orice spatiu fara sa ocupe mult loc datorita obiceiului lor de crestere ingusta si verticala.

Daca ai o Sansevieria, ai grija sa nu o uzi in exces. Pentru aceste plante pot trece saptamani intre udare intr-un mediu interior tipic, asa ca sunt perfecte pentru cei care uita de ele din cand in cand. Daca sunt tinute in soare direct sau in aer liber vara, vor aprecia sa fie udate saptamanal.

 

Monstera

Monstera Deliciosa


Datorita Instagram, Monstera a devenit o planta de casa emblematica pe lista de dorinte a tuturor. Din fericire, sunt si extrem de usor de ingrijit! Monsterele tind sa prospere in majoritatea mediilor interioare si pot creste foarte mari si frumoase, devenind o piesa de arta sau un punct focal intr-o casa.

Solul lor se poate usca aproximativ 75% si nu vor face din asta o drama daca le uzi cu cateva zile intarziere. Pentru cea mai rapida crestere si frunze mai mari, plasaeaza monstera intr-o lumina puternica, indirecta, cum ar fi langa o fereastra orientata spre est sau vest. Iti recomandam o pereche de manusi pentru praf pentru a mentine frunzele stralucitoare si curate.

 

Planta ZZ

Planta ZZ (Zamioculcas zamiifolia)


Planta ZZ este o alta planta usor de cultivat datorita adaptabilitatii sale la o gama larga de conditii de interior. Planta ZZ tolereaza cu usurinta lumina slaba si nu are nevoie de multa apa. De fapt, planta ramane adesea latenta (in timp ce ramane verde) peste iarna si ar trebui sa fie udata doar o data la 4-6 saptamani. In perioadele de crestere activa primavara si vara, udarea mai frecventa incurajeaza cresterea, la fel ca lumina puternica, indirecta si temperaturile calde.

Tulpinile sale verticale arcuite sunt de fapt frunze individuale care rasar direct de la nivelul solului. Daca observati ca foliolele se ingalbenesc, acesta este un indiciu ca planta dumneavoastra ar putea fi udata in exces, asa ca verificati umiditatea solului.

 

Suculenta Floarea Foc de Munte

Suculenta Floarea Foc de Munte

Frunzele de 2 cm lungime ale acestui arbust neobisnuit au un invelis dens de fire fine de par, care aproape ca le face sa para albe. Acestea inghesuie o tulpina centrala care este initial dreapta, dar pe masura ce creste (si creste greutatea) devine mai laxa si acopera solul.

Ocazional, vara vor aparea ciorchini de flori mici si galbene, dar frunzisul este adevarata vedeta aici. Este originara din Africa de Sud si, la fel ca toate plantele suculente, va face fata secetei (odata stabilita) si va fi cea mai fericita intr-un loc cald si insorit.

 

Planta paianjen

Planta paianjen (Chlorophytum comosum) Variegatum


Planta paianjen este o planta usor de ingrijit datorita cat de bine se adapteaza la mediul de acasa. Plantele paianjen iubesc lumina puternica, indirecta, dar pot tolera si lumina medie. Este o planta de interior usor de utilizat, care se poate adapta la toate tipurile de locatii din casa. Cu cat lumina soarelui este mai stralucitoare si camera este mai calda, cu atat mai des ar trebui sa fie udata.

De-a lungul timpului, plantele paianjen produc „spiderettes” sau pui de paianjen din tulpini rigide, arcuite. Acesti „paianjeni” adauga un plus de capriciu si caracter unei plante deja fermecatoare. Ele pot fi indepartate si cultivate pentru a deveni plante noi sau pot ramane pe planta mama. Plantele paianjen nu sunt toxice, asa ca sunt in siguranta in preajma copiilor si a animalelor de companie.

 

Philodendron Brasil 

Philodendron Brasil

Cand ne gandim la plantele incepatoare, trebuie sa mentionam Philodendron. O planta frumoasa si dura, pre care o poti plasa aproape oriunde in casa. Aceasta este o planta uimitor de adaptabila, care poate suporta diverse conditii si continua sa arate frumos. Isi poate mentine forma si culoarea chiar si intr-un colt slab iluminat pentru o perioada surprinzator de lunga. Pentru a-ti incuraja philodendron-ul sa prospere si sa creasca, plaseaza-l intr-un loc cu lumina indirecta medie sau puternica. Cu cat planta philodendron primeste mai multa lumina, cu atat ar trebui sa primeasca mai multa apa.