🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

7 Plante Care Vor Supravietui Vacantei Tale

7 Plante Care Vor Supravietui Vacantei Tale - VERDENA

Social Media |

Pentru o vacanta fara griji in aceasta vara, alege aceste plante rezistente de la Verdena. Sunt eficiente in consumul de apa si rezistente la caldura, dar sunt si frumoase in gradina sau peisajul tau. Ti-ai impachetat bagajele, ti-ai lasat cainele la rude, ai pus copiii pe bancheta din spate cu o multime de jocuri, dar o singura preocupare te macina inainte de plecare: va rezista gradina in absenta ta?

Pentru cei dintre voi care se mandresc cu gradina sau peisajul lor, vacantele de vara inseamna o pauza de la intretinere, dar nu si de la griji. Pentru o vacanta fara griji, alege aceste plante rezistente. Desi sunt economice in ceea ce priveste apa si rezistente la caldura, reusesc sa fie totusi frumoase!

Verbena

Verbena

Culoarea vibranta de vara este adusa de plantele perene Verdena, care nu sunt doar economice in consumul de apa si rezistente, ci si o adevarata delicatesa pentru polenizatori.

Adauga accente stralucitoare in rosu cu Verbena Rosu/Alb sau in mov cu Verbena lavanda Lollipop; ambele rezista la caldura cu perioade mai lungi de inflorire, mentinandu-se compacte la inaltimi de 20-30 cm.

Salvii Senzationale

Salvie decorativa

Combina aceste bijuterii cu salviile decorative de la Verdena pentru un paradis al polenizatorilor. Salvie de Padure Ostfriesland- Parfum Intens si Salvie Ruseasca Blue Spire infloresc in nuante superbe si cresc pana la 60-90 cm in inaltime si latime. Albinutele, fluturii si colibrii vor veghea peisajul in timp ce esti in vacanta.

Agapanthus Super-Rezistent

agapanthus

Perfect pentru climatul nostru, Agapanthus (cunoscut si sub numele de Lily of the Nile sau African Lily) sunt perene rezistente la caldura si seceta. Agapanthus-urile noastre de la Verdena infloresc devreme si refloresc de primavara pana vara.

Frunzisul lor verde este un element frumos in peisaj cand nu sunt in floare. Alege culoarea preferata si planteaza-le in grupuri mari, in ghivece sau la marginea gradinii. La intoarcerea acasa, poti aduce florile in casa pentru a crea buchete.

Mahonia Soft Caress

Mahonia Soft Caress

Arbustii pot fi usor de intretinut, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie plictisitori. Soft Caress Mahonia este un exemplu perfect. A devenit rapid una dintre cele mai iubite plante din peisaj. Multi o confunda poate cu o feriga, dar sunt foarte diferite.

Cand le plantezi in grupuri de trei, aspectul lor te va impresiona cu frunzisul lor fin. Nu exista nimic similar in peisaj. Te indragostesti instantaneu de ea, si asta inainte sa descoperi ca, spre sfarsitul toamnei, produce flori galbene care atrag polenizatorii intr-un avans al primaverii. ‘Soft Caress’ prefera semi-umbra sau semiumbra si va ajunge la o inaltime si latime de aproximativ 90 cm.

Abelia Kaleidoscope

Abelia Kaleidoscope

Soft Caress Mahonia se combina foarte bine cu abeliile, care sunt printre cele mai bune plante cu consum redus de apa. Varietati precum Kaleidoscope Abelia, cu frunzele care isi schimba culorile in auriu, portocaliu si rosu, si variegatia spectaculoasa in verde si auriu a Miss Lemon™ ar face o combinatie extraordinara.

V-or ajunge la o inaltime de aproximativ 90 cm si pana la 120 cm in latime, avand ramuri pendule decorate cu flori albe care atrag albine, fluturi si colibrii.

Nandina Lemon-Lime

Nandina Lemon-Lime

Ce ar putea fi mai electrizant decat sa combini Mahonia Soft Caress si Kaleidoscope Abelia cu Nandina Lemon-Lime? Se pare ca toate celelalte plante si/sau flori arata mai bine cand sunt asociate cu verdele luminos sau chartreuse. Multi nu s-au gandit la rezistenta robusta a unei nandine, dar odata stabilite in peisaj, aceasta este o planta pe care te poti baza sa te relaxeze un pic mai mult in timpul excursiei la plaja.

Lemon-Lime are o nota de extravaganta prin culoara sa, oferind un obicei compact care ajunge la 90-120 cm inaltime si nu infloreste. Este cultivata pentru frunzisul incredibil care ofera rezistenta la boli si daunatori, si un obicei de intretinere usor. Indiferent daca o combini cu arbusti sau flori, va fi o companie uimitoare.

Loropetalum

Loropetalum

Incantatoarele plante Loropetalum, precum soiul Fire Dance este o selectie noua de loropetalum uimitoare atat prin frunzis cat si prin floare, iar odata stabilit, ofera o rezistenta la seceta apreciata in timp ce esti plecat sa-ti imbunatatesti abilitatile la golf sau sa te bronzezi la plaja. Aduce parteneriatul complementar la un nou nivel cand sunt combinate cu Nandina Lemon-Lime, Mahonia Soft Caress sau oricare dintre abeliile, simplu prin virtutea frunzelor lor maron inchis pana la burgund.

Fire Dance este considerat un arbust pitic, avand flori roz intens si un obicei gratios care ajunge la 90 cm inaltime si pana la 120 cm latime. Este usor de intretinut si necesita mai putina taiere decat varietatile traditionale. Cu o intretinere redusa si capacitatea de a prospera cu mai putina apa, cel putin pe durata vacantei tale, aceasta planta vor asigura un concediu relaxant!