🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cum combini plantele de gradina

Cum combini plantele de gradina - VERDENA

Social Media |

Combinarea eficienta a plantelor de gradina este o parte esentiala a procesului de proiectare a gradinii. Luand in considerare diverse atribute – tipul plantei, marimea si obiceiul, forma frunzelor, culoarea florii, sezonul de interes – este posibil sa creezi o schema de plantare armonioasa si unificata. Culorile contrastante, complementare si chiar, uneori, conflictuale pot fi toate valorificate pentru a obtine efecte speciale.

Cum combini plantele de gradina

In acest articol explicam cum sa combini plantele pentru ca gradina ta sa arate cel mai bine pe tot parcursul anului. Afla cum sa pui plantele impreuna in ceea ce priveste inaltimea, culoarea si interesul de iarna/vara, in special structura vesnic verde.

Inspira-te din selectia noastra de combinatii de plante alese, de mai jos:

Combina diferite tipuri de flori

Diferite forme de flori pot fi cultivate impreuna pentru a aduce profunzime unei scheme de plantare, in timp ce ramanerea la doua sau trei culori indraznete leaga schema impreuna. In aceasta schema mov si galbena, Euonimus Emerald 'n' Gold ocupa centrul scenei, cu Lavanda de bumbac,  iar contrastul oferit de catre Salvie de padure Mainacht. Varietatea de inaltimi si forme ale florilor creeaza profunzime si interes, in timp ce diferitele nuante de galben si mov creeaza o senzatie unitara.

Foloseste nuante de aceeasi culoare

Foloseste nuante de aceeasi culoare

Diferite nuante ale aceleiasi culori pot fi folosite pentru un efect dramatic. Aici, un Trandafir catarator Bonita Renaissance poate creste alaturi de florile rosu-portocaliu de Lonicera Dropmore Scarlet. Ierburile ornamentale actioneaza ca o folie pentru ambele culori.

Foloseste frunzis pentru a scoate in evidenta culoarea florii

Plantele cu frunzis intunecat pot fi folosite pentru a scoate in evidenta flori de culoare, in timp ce ierburile ornamentale pot crea o zona de control focal in  schema de plantare. Aici, frunze rosii precum cele de Norocelul (Hylotelephium telephium) si Iarba chinezeasca Pennisetum Fireworks scot in evidenta culoarea inedita de Allium Schoenoprasum Rising Star.

Planteaza flori de o singura culoare

Planteaza flori de o singura culoare

Folosirea unei singure culori poate fi foarte eficienta, mai ales atunci cand utilizati diferite forme si inaltimi de flori. 

Creaza diferite stiluri de plantare

Creaza diferite stiluri de plantare

Uneori, plantele pot fi folosite impreuna pentru a crea un anumit aspect sau pentru a se potrivi unui anumit stil. Aici, Agapanthus Columba si Liliacul californian Victoria lucreaza intr-o schema informala, in stil prerie.

Foloseste culoarea pentru a crea profunzime

Amesteca stilurilor de plante

Nuantele apropiate ale aceleiasi plante sau ale diferitelor plante pot functiona bine. Aceasta combinatie de Hortensia Vanille Fraise si Hortensia Endless Summer Roz aduce o profunzime si o varietate mai mare decat s-ar obtine cu un singur soi. Aceasta tehnica poate ajuta ca gradinile mici sa para mai mari.

Amesteca stilurilor

Amestecarea plantelor formale si informale poate crea o senzatie eleganta, contemporana.