Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cum sa cresti Hebe | Sfaturi de ingrijire Hebe

Cum sa cresti Hebe | Sfaturi de ingrijire Hebe - VERDENA

Social Media |

Tot ce trebuie sa cunosti despre cultivarea hebelor prietenoase cu albinele, in articolul de blog de astazi.

Plantele Hebe sunt arbusti vesnic verzi populari, in mare parte originari din Noua Zeelanda, desi unii sunt originari din Australia si America de Sud. Ele vin intr-o mare varietate de forme si dimensiuni si sunt potrivite pentru cresterea intr-o gama larga de locuri si scheme de plantare.

Hebe Addenda Tricolor

Hebe sunt excelente in marginile arbustilor si sunt folosite ca acoperire a solului sau ca gard viu cu crestere redusa si necesita intretinere relativ redusa. Hebe infloreste pe o perioada lunga de timp - pe tot parcursul anului in regiunile blande - cu culori ale florilor, inclusiv roz, albastru si alb. Ele pot fi o sursa tarzie importanta de nectar si polen pentru bondari. Culoarea frunzelor variaza si ea, de la verde inchis la roz si pestrit. 

Cum sa cresti Hebe

Cele mai multe Hebe se dezvolta in sol umed, dar bine drenat, in plin soare pana la umbra partiala, in mod ideal intr-un loc adapostit si ferit de vant. Nu au nevoie de soluri bogate si vor tolera seceta. Taie florile ofilite pentru a imbunatati aspectul plantei tale si pentru a o mentine inflorita mai mult timp. Tunde la sfarsitul verii pentru a incuraja o noua crestere puternica si o forma generala buna.

Unde sa cresti Hebe

Hebe Donna Nikka

Hebe sunt native tufe si, ca atare, sunt plante dure, dar totusi au nevoie de protectie impotriva vantului rece de iarna. Unele hebe sunt mai rezistente decat altele – ca regula generala, soiurile cu frunze mai mari sunt mai fragede decat soiurile cu frunze mai mici.

Alege un loc adapostit pentru hebe, cum ar fi in fata unui perete orientat spre sud sau vest. Hebe este toleranta la solurile sarace, asa ca va creste practic oriunde. Soiurile mai mari pot fi cultivate in spatele unui chenar, in timp ce soiurile mai mici pot fi cultivate in fata sau in ghivece.

Hebe functioneaza bine cu o gama larga de alte plante, inclusiv menta si anemonele japoneze, impreuna cu muscate, penstemon si alte plante perene erbacee.

Cum sa plantezi Hebe

Hebe Donna Emma

Planteaza hebe la sfarsitul primaverii sau vara, astfel incat sa se poata stabili in timpul lunilor ce urmeaza. Sapa o groapa de plantare putin mai lata decat ghiveciul in care creste. Deoarece Hebe se descurca cel mai bine in solul sarac, nu este nevoie sa adaugi materie organica, asa ca pur si simplu pune radacina in gaura, asigurandu-te ca este la aceeasi adancime in care crestea in ghiveci. Poti planta Hebe atat in gradina cat si in ghivece, in functie de preferinta ta.

Cum tai plantele Hebe

Hebe Donna Nikka

Hebe necesita foarte putina ingrijire. Evitati sa o hranesti cu nutrienti sau ingrasaminte, deoarece acest lucru le poate face sa creasca prea repede si sa dezvolte frunze dischete. Taie florile ofilite si pana la o treime din frunzis la sfarsitul verii, dupa inflorire, pentru a incuraja o noua crestere puternica si o forma buna si stufoasa. Taierea anuala va prelungi si durata de viata a hebei tale. Taierea dura, de la radacina poate intineri o planta veche de hebe si ii poate oferi un plus de viata.

Cum sa inmultesti Hebe

Pur si simplu indeparteaza lastarii de tulpini neinfloritoare, indeparteaza frunzele din portiunea inferioara a tulpinii si impingele intr-un vas cu compost umed, pietros, fara turba. Acopera cu o punga de plastic transparenta sau pune-o intr-un propagator cu capac, pentru a mentine umiditatea. Scoate capacul cand butasii au inceput sa dea semne de crestere. Planteaza butasii in urmatoarea primavara.

Hebe Addenda Tricolor

Cresterea plantelor Hebe - rezolvarea problemelor

Plantele Hebe sunt in general fara probleme, dar unele dintre soiurile mai putin rezistente pot suferi in situatii expuse. Ai grija atunci cand alegi hebe pentru a te asigura ca ii poti oferi conditiile de care are nevoie.

TOP plante Hebe