🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT - DOAR AZI⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cum sa cresti Iarba Elefantului | Sfaturi de ingrijire

Cum sa cresti Iarba Elefantului | Sfaturi de ingrijire - VERDENA

Echipa Verdena |

Miscanthus, cunoscuta si sub denumirea de Iarba Elefantului, iarba de argint japoneza sau iarba de argint chinezeasca, este o specie de ierburi ornamentale care formeaza aglomeratii care merita crescute.

Au unele dintre cele mai bune flori dintre toate ierburile ornamentale, producand la sfarsitul verii penuri mari, penoase, in nuante de argintiu, lustruit sau violet-roz pal, in functie de soi. Frunzisul lor fin si arcuit este si el atractiv – unele soiuri incep sa devina verde proaspat inainte de a deveni portocaliu sau bronz toamna, in timp ce altele au frunze pestrite.

Iarba elefantului (Miscanthus sinensis) Adagio

Desi miscanthus sunt foioase, frunzisul si capetele lor decolorate raman pe planta in lunile de iarna, dand structura si interes intr-un moment in care gradina este goala.


Originar din Asia, parti din Pacific si Africa de Est, miscanthus devine din ce in ce mai popular in Romania, cu multe soiuri noi din Europa si SUA acum disponibile. Cele mai disponibile sunt soiurile Miscanthus sinensis, care provin din China, Japonia, Taiwan si Coreea. Exista acum un miscanthus pentru fiecare gradina, de la soiuri compacte care nu ajung la mai mult de 80 cm inaltime, pana la soiuri mai mari care pot ajunge la 2,5 m, intr-o varietate de forme si culori.

Leganandu-se usor in vant, iarba elefantului aduce miscare si structura oricarei scheme de plantare si se combina genial cu plantele perene. Soiurile mai mari pot fi folosite ca paravan sau ca punct focal, in timp ce soiurile mai compacte pot fi tesute prin chenar sau cultivate in ghivece. Florile pot fi uscate pentru aranjamente florale sau pentru coronite de Craciun.

 

Cum sa cresti Iarba Elefantului ( Miscanthus )

Iarba elefantului (Miscanthus sinensis) Yakushima Dwarf

Cultiva Iarba Elefantului intr-un loc insorit, intr-un sol bine drenat. Taie frunzele moarte la sfarsitul iernii pana la inceputul primaverii.

Unde sa cresti Miscanthus ( Iarba Elefantului)

Pentru cele mai bune rezultate planteaza in plin soare in sol umed, dar bine drenat; cresterea la umbra va insemna ca te vei bucura de mai putine flori. Miscanthus tolereaza majoritatea tipurilor de sol. Soiurile mai compacte cresc bine in recipiente. Soiurile cu frunze mai inguste tind sa fie mai tolerante la seceta.

Cum sa plantezi Iarba Elefantului

Iarba elefantului (Miscanthus sinensis) Yakushima Dwarf

Iarba Elefantului poate fi plantata pe tot parcursul anului, dar ideal sa le plantezi primavara sau toamna. Sapa o groapa de plantare, aseaza planta in groapa, astfel incat sa fie plantata la aceeasi adancime ca si in ghiveciul original. Apoi uda plantele in abundenta.

Ingrijirea miscanthusului

Miscanthus ar trebui sa primeasca multa umiditate din precipitatii, deci nu este nevoie de udare. De asemenea nu au nevoie de hranire sau alte solutii speciale.

Taie frunzele moarte la sfarsitul iernii pana la inceputul primaverii - inceputul lunii martie este de obicei ideal - atunci cand vezi o crestere noua la baza.

Iarba elefantului (Miscanthus sinensis) Morning Light

Cum se inmulteste Iarba Elefantului 

Cel mai simplu mod de a propaga miscanthus este impartirea plantelor la inceputul primaverii.

Cresterea miscanthusului: rezolvarea problemelor

Florile sarace se pot datora unei veri sarace - miscanthus infloreste cel mai bine dupa o perioada calda si insorita.

O iarna foarte umeda poate duce la putrezirea plantelor. Daca ai un sol foarte greu, evita acest lucru incorporand niste nisip in gaura de plantare atunci cand plantezi.

Petele maro pe forme variate de miscanthus pot fi cauzate de soarele foarte fierbinte. Rumenirea in jurul marginilor frunzelor pestrite poate fi o forma de rugina asa ca taie imediat frunzele afectate.

Lasa un comentariu

Retine ca comentariile trebuie aprobate inainte de publicare.