🤍 Livram plante in orice sezon, in siguranta, ambalate termic! 🤍
031 781 5770 | comenzi@verdena.ro
 • ⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️
 • 🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cum sa cresti si sa ingrijesti Salcie japoneza Hakuro Nishiki

De catre Social Media on July 19, 2022

Salcia japoneza Hakuro Nishiki este o salcie pitica populara, care este foarte iubita pentru frunzisul sau flamboiant primavara – un amestec marmorat de verde si alb, cu varfuri roz-flamingo. Frunzele se estompeaza in verzi vara si cand cad toamna, se dezvaluie tulpini de coral-portocaliu. Inainte ca frunzisul sa apara din nou primavara, apar amenti galbeni.

Cunoscut si sub denumirea de salcie arlechin sau salcie de creveti, este un arbust compact sau un copac mic, perfect pentru o gradina mica. Este adesea intalnit ca arbore standard sau acadea, altoit pe portaltoiul unui alt soi de salcie.

 Salcie japoneza Hakuro Nishiki

Cum sa cresti o Salcie japoneza Hakuro

Creste-ti Salcia arlechin in sol umed, dar bine drenat, in plin soare sau in umbra partiala. Copacii standard cresc bine intr-un ghiveci, atata timp cat sunt bine udati. Taie iarna si usor din nou vara, daca doresti.

Unde sa cresti o Salcie Japoneza Hakuro Nishiki

Creste-ti Salcia arlechin in sol umed, dar bine drenat, in plin soare - arata bine in gradinile contemporane sau urbane si in schemele de plantare in stil japonez. Poti creste, de asemenea, in ghivece  pe terasa sau in flancul unei usi.


Salcie japoneza Hakuro Nishiki

Cum sa plantezi o Salcie

 1. Sapa o groapa care are aceeasi adancime ca si globul de radacina si incorporeaza mult compost bine putrezit.
 2. Pune radacina in gaura astfel incat suprafata sa sa fie la nivelul solului. Umple din nou gaura cu pamant.
 3. Apa din belsug.
 4. Adauga mulci dupa plantare pentru a ajuta la retinerea umiditatii.

Ingrijirea Salciei Japoneze

Salcie japoneza Hakuro Nishiki

Tunderea

Tunderea de iarna tarzie va incuraja cresterea frunzisului luxuriant si o multime de frunzis roz nou - redu cresterea inapoi cu aproximativ o treime. Indeparteaza, de asemenea, toti lastarii morti, deteriorati sau bolnavi, plus cei care cresc in mod gresit. De asemenea, taie orice lastari care rasar din tulpina altoita. Poti taia usor din nou vara pentru a incuraja o crestere mai proaspata a rozului mai tarziu in sezon.

Cum sa inmultesti un copac arlechin 

Poti inmulti salcii arlechin luand butasi de primavara si vara sau butasi de lemn de esenta tare toamna si iarna.

Salcie japoneza Hakuro Nishiki

Cresterea salciei arlechin : rezolvarea problemelor

 • Culoarea slaba a frunzelor primavara se poate datora lipsei de soare. Retine ca varfurile frunzelor sunt de obicei doar roz primavara - ele revin la verde mai tarziu in sezon.
 • Frunzele maro pot fi cauzate de deteriorarea vantului sau a soarelui sau a lipsei de apa. Salcia arlechin se descurca cel mai bine intr-o pozitie insorita, dar pe vreme calda prelungita poate fi parjolita de soare - muta planta temporar intr-un loc mai umbrit, daca este posibil. Copacii crescuti in ghivece se pot usca rapid - poate fi necesar sa uzi in fiecare zi in perioadele foarte calde.
 • Frunzele verzi de pe tulpina copacilor standard provin din salcia pe care a fost altoit varful si ar trebui taiate.
 • Afidele de salcie nu dauneaza plantei, dar se poate dezvolta mucegaiul de funingine pe seva excretata de afide, care este neatractiva si poate inhiba fotosinteza. 
 • Rugina apare ca pete galbene pe varful frunzelor si pustule portocalii pe dedesubt. Indeparteaza toate frunzele afectate de indata ce le vezi si curata-le pe cele care au cazut pe pamant.
 • Antracnoza de salcie este o boala fungica care provoaca pete negre sau maronii si leziuni pe frunze, frunze distorsionate si leziuni inaltate pe tulpini. Este obisnuit la inceputul primaverii, cand aerul este rece si umed. Taie imediat zonele afectate - in special leziunile de pe tulpini - si curata orice frunzis cazut.

 

Inapoi sus