🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cum sa cresti Iasomie | Sfaturi de ingrijire

Cum sa cresti Iasomie | Sfaturi de ingrijire - VERDENA

Social Media |

Iasomia este o planta cataratoare vesnic verde, lemnoasa cu tulpini incrucisate. Poate avea flori de culoare alba, galbena si uneori rosie sau roz.

Toate plantele de Iasomie au flori mici in forma de stea, cu un parfum dulce si distinctiv. Sunt potrivite pentru locatii cum ar fi un zid sau a un gard, cu conditia sa aiba fire care sa le sustina. Planteaza Iasomie undeva insorit, cald si adapostit, de preferinta langa o zona de relaxare pentru a te bucura de parfumul florilor.

Iasomie Star of Venice

Cum sa cresti Iasomie

Cultiva iasomie in sol umed, dar bine drenat, in plin soare, pe un suport robust, cum ar fi un spalier sau cu ajutorul unor fire. Hraneste saptamanal cu un ingrasamant natural bogat in potasiu vara si adauga mulci toamna. Taie dupa inflorire.

Unde sa cresti Iasomie

Iasomie Star of Venice

Pentru cele mai bune rezultate, cultiva iasomie langa un zid sau un gard, intr-un sol umed, dar bine drenat, intr-un loc adapostit si insorit. Multe soiuri vor tolera umbra, dar se descurca cel mai bine in plin soare.

De asemenea, poti cultiva iasomie si in ghivece de dimensiuni mari.

Cum sa plantezi Iasomie

Iasomie (Trachelospermum jasminoides)

Sapa o groapa si adauga compost pe fund. Pe soluri grele, adauga nisip pentru a ajuta drenajul. Ofera sprijin folosind un baston inclinat, care ar trebui sa fie indreptat in directia firelor sau a unui spalier pentru cresterea ulterioara.

Ingrijirea iasomiei

Hraneste saptamanal cu un ingrasamant natural bogata in potasiu vara, legand lastarii tineri de sprijinul lor, atunci cand este necesar. Tunde iasomia cu inflorire de vara si iarna dupa inflorire. Toamna este o idee buna sa adaugi mulci in jurul bazei plantei sau compost.

Iasomie comuna - 65 cm

Toate tipurile de iasomie pot fi taiate radical daca au depasit locul lor initial de plantare. Cauta o noua crestere viguroasa pentru a antrena forma si spatiul dorit. Plantele vor avea nevoie de cativa ani pentru a incepe sa infloreasca din nou.

Cum sa inmultesti Iasomia

Iasomie Pandorea

Iasomia poate fi inmultita prin stratificare sau prin butasi. Soiurile de exterior se inmultesc cel mai bine din butasi de lemn de esenta tare luati in timpul iernii, dar soiurile fragede si din sera se descurca cel mai bine din butasi de lemn de esenta moale sau semi luati primavara sau vara.

Cresterea iasomiei: rezolvarea problemelor

Iasomie Star of Sicily

Iasomia este usor de cultivat, fara probleme serioase de daunatori si boli. Plantele cultivate in interior pot fi predispuse la daunatori de sera, cum ar fi cosnita si acarienul paianjen rosu, iar la cele pastrate in exterior trebuie sa ai grija sa nu apara afide pe plante.

Tipuri de Iasomie