🌼 AFLA AICI DE CE ESTE SIGUR SA PLANTEZI CHIAR SI VARA! 🌼

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cum si cand sa tai gardul viu vesnic verde

Cum si cand sa tai gardul viu vesnic verde - VERDENA

Social Media |

Majoritatea plantelor de gard viu vesnic verzi sunt arbusti si copaci vigurosi, care pot fi taiati cel putin de doua ori pe an, desi taierea mai frecventa va crea un gard viu mai dens. Prin tundere la sfarsitul primaverii si inceputul verii, este vizata cresterea tanara, pe care o taiem usor folosind foarfece sau o masina de tuns gard viu. De asemenea, poti taia mai tarziu in timpul verii, desi acest lucru va duce la un gard viu mai liber.

Tuia occidentalis Smaragd

Plantele vesnic verzi, cum ar fi Buxus si Lemn Cainesc, sunt adesea cultivate ca plante de acoperire pentru capacitatea lor de a face fata tunderilor apropiate pentru a crea o masa densa si stabila de tulpini lemnoase acoperite cu frunzis.

Descopera mai jos cum sa tai gardurile vii vesnic verzi, pentru margini perfecte in cinci pasi.

Pasul 1

Inainte de a incepe, configureaza linii directoare pe gardul viu, pentru a mentine partile laterale. Alege sa folosesti tarusi inalti si sfoara, sunt cel mai simplu mod de a improviza. Impinge tarusii in pamant de-a lungul gardului viu, verificand ca sunt in linie. Incearca sa tai la baza noii cresteri si sa eviti sa tai prea mult lemnul vechi.

Euonimus Green Spire

Pasul 2

Incepeti sa tai partea de sus a gardului viu, folosind foarfece pentru a taia noua crestere tanara. Consulta in mod regulat sirul pentru nivel si urmareste sa mentii si partea superioara plata pe latimea gardului viu.

Pasul 3

Apoi taie partile laterale, taind lastarii moi inapoi la baza. Incearca sa creezi o panta, cu varful mai ingust decat baza. Acest lucru va ajuta lumina sa ajunga la baza si va impiedica gardul viu sa devina greu in partea superioara.

Buxus sempervirens (Cimisir)

Pasul 4

Termina prin taierea capetelor gardului viu. Acestea sunt adesea foarte vizibile, asa ca ai grija sa le pastrezi intr-un unghi drept fata de partea de sus si de laturile gardului viu.

Pasul 5

Fa-ti timp pentru a indeparta toate taieturile ramase rebele din gard viu, deoarece vor arata inestetic atunci cand devin maro si de asemenea pot adaposti boli. Taie resturile ramase si adauga-le in gramada de compost.

Euonimus Emerald 'n' Gold


Cat de des ar trebui sa tai gardul viu vesnic verde

Plantatiile vesnic verzi se dezvolta atunci cand sunt taiate de doua ori pe an. Pentru a obtine gard viu mai dens, cu frunzis cu aspect mai stufos, taie mai des.


Laur vesnic verde Caucasica

Cand sa tai arbusti vesnic verzi

  • Pentru taierea formativa: taie primavara dupa ce ai plantat arbustul. Continua sa faci acest lucru in primii doi ani dupa plantare.
  • Pentru taierea de intretinere: taie in timpul verii daca doresti sa obtii un gard viu mai lemnos si mai putin dens. Taie la sfarsitul primaverii sau la inceputul verii daca doresti sa aiba cresteri noi.
  • Pentru taierea radicala: taie la sfarsitul iernii sau la inceputul primaverii, astfel incat sa fie acoperite de noile cresteri.

TOP plante de gard viu: