Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cum sa-ti pastrezi plantele in ghivece de exterior in viata

Cum sa-ti pastrezi plantele in ghivece de exterior in viata - VERDENA

Social Media |

Chiar si cele mai mici spatii pot fi transformate intr-o oaza de relaxare cu ajutorul plantelor in ghiveci de exterior. Si cu aceste sfaturi simple, te poti bucura de plantele in ghivece pentru anii urmatori.

 plante ornamentale in ghiveci

Adaugarea unor plante declarative in ghivece poate duce orice spatiu exterior la nivelul urmator. Plantele in ghiveci in aer liber te pot ajuta, de asemenea, sa creezi o oaza naturala pe balcon, terasa sau pe pervazul ferestrei. Si cu o planificare atenta si ingrijire regulata, spatiul tau verde poate prospera cu adevarat. Iata cateva lucruri cheie asupra carora sa te concentrezi:

  • Verifica plantele cu testul de introducere a degetului aproximativ 5-6 cm si asigura-te ca fiecare planta este udata corespunzator. Daca solul este prea solid sau „lutos” si nu poti introduce degetul, va functiona si un bat.
  • Hraneste-ti plantele la fiecare doua saptamani aproximativ sau mai des in functie de nevoile specifice fiecarei plante, primavara si vara. Va trebui sa-ti hranesti planta mai regulat daca infloreste sau fructifica.
  • Incearca sa oferi un pic umbra plantelor in ghivece in zilele mai calde.

Unde sa pozitionezi plantele in ghivece in aer liber

Indiferent cat de mic este spatiul tau, exista intotdeauna loc pentru niste plante in ghivece in aer liber. Dar pentru a le ajuta sa prospere cu adevarat, merita sa planifici exact unde doresti sa le pui.

plante de balcon


Pentru a le proteja de prea mult vant si ploaie, multe plante de exterior au nevoie de o zona adapostita. Un perete, gard sau chiar mobilierul de terasa sau coltul balconului iti pot proteja plantele de vantul dominant.

Cum sa uzi plantele in ghivece in aer liber

Deoarece containerele lor pot tine doar pamant, plantelor in ghivece in aer liber le este destul de „sete”. De cele mai multe ori, verificarea plantelor o data sau de doua ori pe saptamana este ideala. Dar in timpul unei canicule de vara, s-ar putea sa fie nevoie sa le uzi de doua ori pe zi.

Plantelor in ghivece de exterior le place compostul umed, dar sa nu fie inecat. Introdu un deget aproximativ 5-6 cm pentru a verifica acest lucru in mod regulat. Daca compostul se simte uscat, este timpul sa udam. Asigura-te ca recipientul are gauri de drenaj.

Ofera intotdeauna plantelor din ghivece multa apa. Se toarna o cantitate generoasa peste tot compostul si se lasa sa se inmoaie pana la capat, apoi se scurge surplusul de apa daca planta se afla intr-un ghiveci exterior ceramic.

Hranirea si replantarea plantelor in ghivece in aer liber

Majoritatea plantelor in ghivece de exterior pot creste destul de fericite fara prea mult ajutor. Dar daca cultivi fructe si legume sau o expozitie frumoasa de flori, oferindu-le putina hrana te poate ajuta sa obti o recolta excelenta.

replantarea plantelor in ghivece


In timpul primaverii si verii, hraneste plantele cu ingrasamant lichid diluat aproximativ o data pe luna. Asigura-te ca solul este umed inainte de a turna ingrasamantul - adaugarea de ingrasamant la solul uscat poate dauna plantei.

Ocazional, va trebui, de asemenea, sa reimprospatezi compostul sau sa replantezi destul de regulat. La fiecare unul sau doi ani, merita sa-ti replantezi plantele intr-un recipient mai mare si sa improspatezi compostul. Cel mai bine este sa faci acest lucru in primavara.

Chiar daca planta ta are inca spatiu de crestere, este o idee buna sa reimprospatezi o parte din vechiul compost in fiecare an. Inlocuieste cei doi centimetri de sus cu niste compost proaspat. Acest lucru ofera plantei tale un lot proaspat de nutrienti.

Cum sa pastrezi plantele in ghivece in aer liber in viata pe timpul verii

In timp ce plantele iubesc vremea glorioasa de vara, temperaturile calde pot cauza, de asemenea, probleme. Plantele in ghiveci de exterior au nevoie de multa apa, iar vremea calda poate fi grea pentru ele. Din fericire, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a le ajuta.

Udarea plantelor in ghiveci de exterior

Pentru cea mai mare parte a verii, verificarea plantelor in ghivece o data sau de doua ori pe saptamana este perfect. Dar daca conditiile sunt foarte calde, supravegheaza-le o data pe zi pentru a le impiedica sa se usuce.

Cand au nevoie de hidratare, ofera-le de doua ori pe zi apa. Punerea unei farfurii sub ghiveci poate ajuta planta sa absoarba excesul de apa.

Plantele in ghiveci vor aduce frumuste oricarui spatiu exterior si, deoarece sunt portabile, iti poti schimba stilul oricand doresti. Cu putina grija si atentie, plantele in ghivece de exterior iti vor oferi culoare si bucurie de lunga durata.