🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Fastigiate sau Columnari vesnic verzi

Fastigiate sau Columnari vesnic verzi - VERDENA

Social Media |

O caracteristica importanta de remarcat la alegerea copacilor si plantelor este obiceiul lor natural de crestere. Fastigiatele sau coloanele vesnic verzi au un obicei de a creste natural inalt si ingust cu ramuri bine definite cu un aspect ce formeaza o coloana robusta.

Fastigiate

Copacii columnari vesnic verzi pot fi folositi cu un efect deosebit pentru a-ti puncta gradina sau spatiul exterior. Acestia servesc, de asemenea, ca un ecran sau gard viu ideal, imediat si elegant, vesnic verde, atunci cand sunt plantate aproape impreuna. Sunt foarte practici in gradinile mai mici, deoarece sunt foarte eficienti din punct de vedere spatial, fiind inalte, dar inguste.


Daca se intampla sa piezi o planta si ramai cu un spatiu liber, ia in considerare plantarea unui copac columnar vesnic verde pentru a umple colturile sau spatiile goale din gradina.

Oferirea de interes vertical prin utilizarea plantelor sau copacilor mai inalti tinde sa atraga in mod deosebit privirea. Poti profita de acest lucru pentru a sublinia aspectele atractive ale gradinii tale.

Exista multe tipuri de copaci columnari vesnic verzi cu texturi si forme variabile. Iata cateva dintre preferatele noastre :

Tisa Fastigiata Robusta
Tisa Fastigiata Robusta (Taxus Baccata Fastigiata ) care are frunzis verde inchis si / sau Tisa de aur (Taxus baccata Fastigiata Aureomarginata) cu frunzisul sau galben auriu frumos sunt exemple bune de copaci columnari vesnic verzi.

Dupa cum poti vedea la Tisa de aur din imaginea de mai jos dintr-o gradina superba are un obicei de creste frumos, inalt si tubular, spre deosebire de chiparosi creion, mai frecvent prezentati in gradinile in stil italian. Frumoasa forma de stalp sau turn, precum si glorioasa nuanta galbena a frunzisului sunt puternic vizibile, infrumusetand cu adevarat scena de toamna.

Tisa Fastigiata Aureomarginata

Multi dintre voi aveti gradini cu diverse tematici sau orientari, poate italiene sau meditaraneene. Completeaza-ti aspectul cu frumosul Chiparos Ellwoodii (Chamaecyparis laws. Ellwoodii). Acest conifer simplu, vesnic verde, rezistent, tolereaza bine climatul urban si stresul provocat mediu. Cu lastarii sai puternic verticali, chiparosul columnar este apreciat de gradinarii carora le plac formele de crestere stranse si uniforme.

 Chiparos Ellwoodii

Sfat: daca te afli intr-o zona expusa si cu vant, ca alternativa la Chiparosul Ellwoodii, ai putea lua in considerare si copacii nostri Tuia Smaragd, care au un obicei ingrijit, conic de crestere, dar sunt oarecum mai duri.

Tuia occidentalis Smaragd

Alti arbori fastigiate de luat in considerare sunt chiparosul fals sau Chiparos Sunkist (Chamaecyparis lawsoniana Sunkist). Este un conifer cu crestere lenta, cu frunze atractive, plate, de culoare verde mediu, care nu inteapa.

Extremitatile ramurilor noi apar de un galben stralucitor sau galben-verde, iar planta isi pastreaza aspectul proaspat pana toamna, cand nuantele de galben devin din nou mai proeminente. 

Chamaecyparis lawsoniana Sunkist

Ienupar comunis Arnold (Juniperus communis Arnold) este un copac columnar vesnic verde ce creste intr-o maniera columnara, dar ramificata si are o culoare atractiva a frunzelor verzi-cenusii. 

Arnold poate atinge o inaltime de pana la 2 m si o latime de pana la 0,8 m. Aceasta planta lemnoasa robusta este rezistenta la inghet, usor de ingrijit si putin pretentioasa. In plus, aceasta planta se adapteaza la valoarea pH-ului, este rezistenta la imixtiuni si la climatul urban.

Pin Satellit

Pinul Satellit, cunoscut si sub denumirea de Pinus heldreichii, ofera un efect foarte armonios datorita cresterii sale columnare si a ramurilor usor arcuite si proiectate in sus si este foarte impunator ca arbore mai mare.

Este foarte potrivit ca arbore de casa si pentru terase. Acest soi arata cel mai bine impreuna cu Rhododendron. Pinus heldreichii Satellite nu are cerinte speciale in ceea ce priveste solul sau locatia, de asemenea, tolereaza foarte bine o locatie calda, in plin soare.

Am inteles de-a lungul timpului cat de greu este sa gasesti ceea ce iti doresti! Am ales nu doar plante cunoscute si cu nuante deosebite, dar si mai putin cunoscute cu un farmec aparte ce au adus unicitate gradinilor noastre. Astfel scriem mereu articole cu o deosebita placere pentru a-ti oferi cele mai bune informatii care sa te ajute in creearea gradinii perfecte! 💜

Pentru si mai multa inspiratie in design de gradina si idei noi pentru combinatii de plante ne gasiti si pe Facebook si Instagram! 👍