Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Ingrijirea Buxusului– Cum sa cresti arbusti de cimisir

Ingrijirea Buxusului– Cum sa cresti arbusti de cimisir - VERDENA

Social Media |

Plantele de cimisir (Buxus) sunt arbusti densi, vesnic verzi, adesea plantati in peisaje elegante si formale.

Buxus

Exista multe varietati si soiuri de plante de cimisir. Cimisirul e cultivat pentru frunzis deoarece florile lui nu sunt tocmai un punct forte.

Cultivarea de cimisir in peisajul acasa iti permite sa creezi un gard viu formal, o bordura pereche, sau doua plante de cimisir pentru a echilibra o intrare.

Buxus gard viu

Buxusul poate fi, de asemenea, plantat pentru puncte focale sau plantatii de fundatie. Pentru plantarea cimisirului atunci cand alegi locatia, asigura-te ca le plantezi in locul cel mai potrivit pentru nevoile lor. O locatie complet sau partial insorita este necesara pentru cresterea optima a acestei plante.

Buxus design

Cresterea cu succes Cimisirului necesita sol bine drenat si in timp ce plantele prefera solul sa fie organic, nevoile de sol ale cimisirului sunt adaptabile. Cand plantezi Cimisir, ia in considerare climatul de la tine pe tot parcursul anului. Daca temperaturile devin extrem de calde in timpul verii, plantele de cimisir vor aprecia umbra de dupa-amiaza si udarea regulata.

Uda adanc, deoarece udarea frecventa, superficiala nu va ajunge in zona radacinii cimisirului in crestere. Pana la maturizare, aproximativ doi ani, cimisirul va avea nevoie de udare cel putin saptamanal.

Buxus

Cand plantezi buxus, localizeaza-l intr-o zona protejata de vantul de iarna pentru a evita o afectiune numita bronzare de iarna. Plantarea cimisirului prea adanc poate duce la stres si, eventual, la ofilire. 

Cimisirul in crestere ar trebui sa aiba un strat de mulci de 5-8 cm, dincolo de frunzis. Ca si in cazul tuturor mulcirilor arbustilor, trunchiurile nu trebuie acoperite.

In afara de udare si mulcire, cresterea cimisirului este o sarcina usoara, cu exceptia cazului in care doresti sa le pastrezi ca un gard viu forfecat.

Forfecarea, sau taierea cimisirului, este partea cea mai consumatoare de timp a ingrijirii cimisirului atunci cand acesta e cultivat ca un gard viu, dar vei fi recompensat cu un gard viu sanatos, de lunga durata.

Buxus Spiral

Ingrijirea cimisirului mai batran va include subtierea membrelor pentru a permite soarelui sa ajunga la frunzisul interior. Minerul frunzelor de cimisir este cel mai frecvent daunator cu care trebuie sa ai de-a face atunci cand ingrijesti cimisir. Daca frunzele incep sa se ingalbeneasca, trateaza cu ulei organic sau spray-uri insecticide.

Putregaiul radacinii Phytophthora poate rezulta din soluri umede. Testele anuale ale solului pot determina daca pH-ul solului pentru cimisir este corect. PH-ul solului trebuie sa fie intre 6,5 si 7. Cel mai bine este sa testezi solul inainte de a planta cimisir. pH - ul poate fi crescut cu adaugarea de var si redus cu sulf.

Buxus peisagistic

Ca planta peisagistica cu crestere lenta, cimisirul e valoros si, prin urmare, este o alegere buna. Fa-ti timp pentru a selecta unde sa plantezi cu atentie cimisirul. Aminteste-ti sa uzi si sa mulcesti in mod corespunzator pentru a-i oferi o viata de lunga durata, si un aspect viguros.

 

Am inteles de-a lungul timpului cat de greu este sa gasesti ceea ce iti doresti! Am ales nu doar plante cunoscute si cu nuante deosebite, dar si mai putin cunoscute cu un farmec aparte ce au adus unicitate gradinilor noastre. Astfel scriem mereu articole cu o deosebita placere pentru a-ti oferi cele mai bune informatii care sa te ajute in creearea gradinii perfecte! 💜

Pentru si mai multa inspiratie in design de gradina si idei noi pentru combinatii de plante ne gasiti si pe Facebook si Instagram! 👍