🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Ingrijirea Petuniilor: Cum sa cresti Petunii minunate

Ingrijirea Petuniilor: Cum sa cresti Petunii minunate - VERDENA

Social Media |

Cresterea petuniilor

Poate oferi o nota de culoare pentru o perioada lunga de timp in peisajul de vara. Poti inveseli gradinile mohorate prin culori pastelate minunate. Ingrijirea corecta a petuniei este simpla si usoara. Dupa ce ai invatat cum sa plantezi petuniile, le poti include in stratul de flori si in ghivece.

Petuniile sunt plante versatile cu flori anuale si adauga culoare gradinii tale. Exista patru categorii la petunii ca grandiflora, multiflora, milliflora si variantele care se intind. Cele mai celebre dintre acestea sunt:

 

 • Petuniile Grandiflora sunt cel mai frecvent tip de petunii cultivate. Aceasta specie are 3 pana la 4 inch (7,5 pana la 10 cm.), cu flori care cresc adesea in pozitie verticala, dar se pot varsa pe partea laterala a ghiveciului sau jardinierei.

Petunii

 • Petuniile Multiflora au flori mai mici si o inflorire mai abundenta. Petuniile Milliflora sunt versiuni miniaturale ale petuniilor cultivate; ele sunt compacte si reinfloresc. Petuniile care se intind au numai 6 inci (15 cm.) inaltime si pot acoperi rapid o anumita zona pentru a functiona ca un covor inflorit pentru sol.

Achizitionarea de petunii

Sute de soiuri de petunii sunt disponibile pentru a fi utilizate intr-o gama larga de design-uri pentru gradina. Flori duble si unice ofera o selectie de flori in culori uni sau multicolore. Cand cumperi petunii tinere, alege plante cu o forma compacta si muguri nedeschisi. Florile deschise pe petunie ar trebui sa fie indepartate mai bine dupa plantare pentru un spectacol mai abundent in viitor. Cultivarea petuniilor este usoara si plina de satisfactii. Pe masura ce inveti cum sa cresti si sa plantezi petunii, nu vei pierde niciodata o floare frumoasa pentru o zona plina de soare.

Petunie roz

 

Ingrijirea petuniilor

Include udarea regulata si cat de multa lumina solara posibil pentru a favoriza infloriri multiple. Petuniile care se intind si acopera solul sunt mai mofturoase cu privire la apa; udari saptamanale ar trebui sa fie incluse in grija petuniilor. In timp ce petuniile vor creste intr-o locatie partial umbrita, o inflorire mai plina si mai abundenta este produsa in plin soare. Solul pregatit inainte de plantarea petuniilor ar trebui sa aiba adaugata materie organica bine compostata. Ingrijirea petuniilor va include fertilizarea regulata cu un ingrasamant echilibrat, solubil in apa, destinat plantelor care infloresc. Deoarece se hranesc din abundenta, ingrijirea petuniilor va include, de asemenea, hraniri saptamanale. Lumina adecvata, apa si fertilizarea atunci cand ingrijesti petuniile vor asigura un sezon lung de flori frumoase.

Sa incepem cu primul pas:

 

Cum sa cresti petunii

 • Aseaza ghiveciul sau cosul agatat intr-un loc unde petuniile sa primeasca minimum 6 ore de lumina solara pe zi. Expunerea la mai multa lumina solara are ca rezultat o inflorire mai mare.
 • Uda bine solul pana cand apa se scurge din fundul vasului si lasa solul sa se usuce inainte de a uda din nou. Metodele slabe de udare pot determina petuniile sa dezvolte putregai si mucegai.
Petunie in ghiveci
 • Chiar daca petuniile sunt tolerante la seceta, solul se usuca rapid pentru plantele in ghiveci, deci uda planta mai mult vara.
 • Fertilizeaza petuniile folosind un ingrasamant solubil in apa pentru o inflorire abundenta si nu uita sa uzi planta dupa aplicarea acestuia.
Petunie in ghiveci suspendat

 • Taie florile de indata ce incep sa se ofileasca, deoarece taierea stimuleaza dezvoltarea mai multor flori.
 • Indeparteaza florile palite de pe planta, deoarece acest lucru impiedica petunia sa dezvolte seminte premature, astfel energia plantei se concentreaza pe crearea mai multor flori.
 • Taie petuniile la 6 inch ( 15 cm) atunci cand florile se dezvolta numai pe capetele lungi. Fertilizeaza plantele dupa taiere. Acest lucru duce la o inflorire mai mare pe toata planta.
  Petunii pentru gradina

  Nu este de mirare ca petuniile se numara printre primele top 5 plante cu flori. Sunt atat de vesele, de colorate si au un parfum minunat. Sunt foarte usor de cultivat atat in gradina, cat si in ghivece.

  Daca ai citit acest articol poti incepe sa cresti petunii colorate si sa iti inveselesti gradina, pentru ca suntem alaturi de tine!