🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Leandru: Floarea care aduce aroma verii si oferte speciale la Verdena!

Leandru: Floarea care aduce aroma verii si oferte speciale la Verdena! - VERDENA

Social Media |

Descopera secretele leandrului, o planta ornamentala fascinanta, care poate transforma orice gradina sau balcon. De la originile sale exotice, varietatile de culori si sfaturi de ingrijire, pana la oferte speciale de nerefuzat, acest ghid complet iti dezvaluie tot ce trebuie sa stii despre Nerium oleander. Intra si imbogateste-ti cunostintele despre aceasta planta uimitoare

Astazi am sa va vorbesc despre o floare care, din punctul meu de vedere, este sinonima cu zilele insorite de vara: Leandru.

Pe vremea cand eram copil, leandrul din gradina bunicii mele inflorea in fiecare an. Era un ritual: fiecare vara, cand mergeam la ea, eram intampinat de acele flori frumoase si parfumate. Nici nu va pot spune cate poze am facut langa acest arbust, cu flori care variau de la rosu aprins la alb pur.

 

Leandru - Proprietati si Rezistenta

Leandru Nerium Tufa, cu flori rosii

  • Rezistenta la conditii de clima: Leandru nu este doar frumos, ci si robust. Poate rezista in zilele caniculare de vara, dar si in zilele mai racoroase.

Leandru Nerium Tufa, cu flori albe

  • Aspect decorativ: Cu un design special ca bonsai, leandru poate aduce un strop de eleganta in orice colt al gradinii sau pe terasa.

Leandru Nerium Tulpina Impletita - Galben-Ivoire

Informatii esentiale pentru iubitorii de Leandru

Leandru, cu numele sau stiintific Nerium oleander, este una dintre cele mai populare plante ornamentale datorita aspectului sau estetic si a capacitatii sale de a inflori generos. Cu toate acestea, exista mult mai multe de descoperit despre aceasta planta decat se vede la prima vedere.

1. Originea si raspandirea: Leandru este originar din regiunile din bazinul Mediteranean pana in Asia de Sud-Est. Datorita adaptabilitatii sale, leandru a fost introdus in multe tari si este adesea utilizat pentru ornamentare, in special in zonele cu clima temperata pana la subtropicala.

2. Florile: Desi majoritatea oamenilor cunosc leandru pentru florile sale roz, exista si varietati cu flori rosii, albe, galbene sau mov. Unele varietati pot chiar sa prezinte pete sau dungi de diferite culori.

3. Utilizari diverse: Pe langa utilizarea sa ca planta ornamentala, leandru a fost folosit in medicina traditionala pentru diferite afectiuni. Cu toate acestea, este esential sa se stie ca toate partile plantei sunt otravitoare si consumul lor poate fi fatal.

4. Conditii de crestere: Leandru este o planta destul de rezistenta care prefera plinul soarelui si soluri bine drenate. In zonele cu ierni reci, este bine sa fie plantat in ghivece, astfel incat sa poata fi mutat in interior sau intr-un spatiu protejat pe parcursul iernii.

5. Replantare: Leandru poate fi inmultit prin seminte sau butasi. Daca doriti sa va inmultiti leandru, cea mai buna metoda este utilizarea butasilor, care ofera o rata de succes mai mare si va permite sa pastrati caracteristicile specifice ale plantei mama.

6. Ingrijire: In timp ce leandru poate tolera o varietate de conditii, este esential sa se evite udarea excesiva. Radacinile pot putrezi daca solul ramane umed pentru perioade prelungite.

7. Atentionari: Avand in vedere natura toxica a leandru, este esential sa pozitionati planta intr-un loc la care animalele de companie sau copiii nu au acces. Daca manipulati planta, este o idee buna sa purtati manusi si sa va spalati mainile imediat dupa aceea.

Leandru Nerium Tip Copac, cu flori albe

Daca sunteti un iubitor de plante, cu siguranta leandru ar trebui sa fie pe lista voastra. Fie ca sunteti interesat de cultivarea sa ca hobby sau pur si simplu vreti sa adaugati un strop de culoare in curte, leandrul este o optiune excelenta. Si cu ofertele speciale de la Verdena, acum este momentul perfect sa il adaugati colectiei voastre.

In concluzie, daca sunteti in cautarea unei flori care sa aduca un strop de vara in gradina voastra, leandrul este alegerea perfecta. Si cu ofertele noastre, acum e momentul perfect sa faceti acest pas!
Leandru, in ciuda frumusetii sale, este o planta complexa care merita respect si atentie. Este o planta care, atunci cand este ingrijita corespunzator, poate aduce multa bucurie si culoare in orice gradina sau balcon. Oferind o explozie de culori si parfum, leandru este o alegere excelenta pentru gradinarii incepatori si cei experimentati deopotriva.

Asadar, explorati varietatile disponibile, intelegeti-nevoile specifice ale acestei plante si gasiti locul perfect pentru a-l planta.

Si daca va intrebati unde sa gasiti aceste minunatii, am o veste excelenta pentru voi! Intre 6 si 30 septembrie, Verdena va ofera o reducere de pana la -37% la produsele selectate din colectia de leandru. Da, ati auzit bine! E momentul sa adaugati o piesa de rezistenta in gradina voastra.

Va doresc o gradina plina de frumusete si culori vibrante alaturi de leandrul preferat!