🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Paleta culorilor de toamna: Plante cu frunze spectaculoase pentru gradina ta!

Paleta culorilor de toamna: Plante cu frunze spectaculoase pentru gradina ta! - VERDENA

Social Media |

Toamna, oh minunata toamna! E momentul cand gradina se transforma intr-un tablou viu cu nuante vibrante. Si, chiar daca multe plante incep sa intre in repaus, altele isi arata frumusetea tocmai in aceasta perioada.

De ce anumite plante isi schimba culoarea frunzelor in toamna?

Paleta culorilor de toamna: Plante cu frunze spectaculoase pentru gradina ta!

Inainte de a ne scufunda in lista noastra, hai sa intelegem fenomenul. Frunzele isi schimba culoarea datorita pigmentilor. In timpul verii, clorofila (pigmentul verde) este dominanta. Pe masura ce zilele devin mai scurte si temperaturile scad, clorofila se descompune, lasand loc altor pigmenti sa straluceasca. Astfel apar acele nuante minunate de galben, portocaliu, rosu sau purpuriu.

Cum sa alegi locul potrivit in gradina pentru aceste plante?

Cum sa alegi locul potrivit in gradina pentru aceste plante?

Locatia este cheia. Plantele care isi schimba culoarea frunzelor in toamna au nevoie de anumite conditii pentru a straluci cu adevarat. Majoritatea prefera locuri cu multa lumina, dar protejate de razele directe ale soarelui de dupa-amiaza. Asadar, un loc semiumbrat ar fi ideal. De asemenea, solul bine drenat le va ajuta sa creasca sanatoase.

Intretinerea plantelor cu frunze spectaculoase

Chiar daca sunt frumoase, aceste plante pot avea nevoie de putina atentie in plus. Fertilizarea in timpul primaverii, udarea moderata si taierea periodica sunt cateva din sarcinile care va vor ajuta sa va bucurati de un spectacol cromatic in fiecare an.

Acum, sa ne intoarcem la lista noastra:

Cum sa combini culorile in gradina ta

Photinia Red Robin - Tip Copac

Un truc pe care il foloseam mereu cand amenajam gradini era combinarea plantelor cu frunze colorate cu cele cu flori vibrante. De exemplu, Photinia Red Robin, cu frunzele sale rosii, merge de minune langa o planta cu flori albe sau roz pal. Vezi aici mai multe despre aceasta.

https://verdena.ro/collections/plante-ornamentale-pentru-curte/products/artar-japonez-bloodgood

In contrast, Artarul Japonez Bloodgood, cu frunzele sale rosu inchis, este superb langa plante cu flori galbene sau albastre. Acest contrast de culori face ca gradina sa arate ca o opera de arta. Pentru mai multe detalii despre artar, vizitati aceasta pagina.

Plantele cu frunze colorate - nu doar pentru toamna

Laur Englezesc Vesnic Verde Rotundifolia (Laurocires), Gard Viu cu Flori

Desi multe dintre plantele noastre sunt cunoscute pentru spectacolul de toamna, ele pot adauga valoare gradinii tale tot anul. De exemplu, Laurul Englezesc ramane verde tot timpul, adaugand un strop de culoare in zilele gri de iarna. Descopera-l aici.

In concluzie alege plante cu spectaculoase pentru gradina ta

Toamna nu este doar despre caderea frunzelor si pregatirea plantelor pentru iarna. Este, de asemenea, o oportunitate de a vedea gradina sub o lumina diferita. Cu aceste plante spectaculoase, gradina ta va straluci, iar vecinii vor ramane cu gura cascata. Si, daca sunteti la fel de pasionat de gradinarit ca mine, veti astepta cu nerabdare fiecare toamna, doar pentru a vedea acest spectacol al naturii.

Fie ca sunteti un gradinar incepator sau unul experimentat, sper ca aceste informatii v-au fost utile. Si nu uitati, fiecare planta adauga o poveste in gradina voastra. Ce poveste vreti sa spuneti?