ATENTIE! Din cauza sarbatorilor vor exista intarzieri suplimentare in livrari. Comenzile plasate acum vor ajunge dupa Paste.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Plantele care iubesc soarele: Cele mai bune alegeri pentru zonele insorite ale gradinii

Plantele care iubesc soarele: Cele mai bune alegeri pentru zonele insorite ale gradinii - VERDENA

Social Media |

Daca ai o gradina cu o zona generos insorita, esti in posesia unei adevarate comori. Gradinile insorite sunt acasa pentru o multime de plante frumoase, multe dintre ele fiind rezistente si usor de intretinut. Dar care sunt cele mai bune plante pentru aceste spatii? Haide sa aflam impreuna.

Plantele care iubesc soarele Cele mai bune alegeri pentru zonele insorite ale gradinii

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis)

Rozmarinul este o planta perena foarte rezistenta care iubeste soarele. Este foarte usor de intretinut si ofera atat frunze aromate pentru bucatarie, cat si flori albastre frumoase. Are nevoie de un sol bine drenat si prefera sa fie udat moderat.

Lavanda (Lavandula)

Daca vrei o planta care sa emane un miros placut, lavanda este alegerea potrivita. Nu numai ca este frumoasa si parfumata, dar este si extrem de rezistenta la seceta. Lavanda prefera soarele plin si un sol bine drenat.

Petunia (Petunia x hybrida)

Petuniile sunt flori de gradina care iubesc soarele. Sunt disponibile intr-o gama larga de culori si modele, oferind un spectacol de culoare in gradina ta. Acestea prefera soarele plin, dar pot tolera si o umbra partiala.

Gura-leului (Antirrhinum majus)

Gura-leului este o alta planta care iubeste soarele. Are flori frumoase, colorate, care vor atrage albinele si fluturii in gradina ta. Este o planta anuala, ceea ce inseamna ca va fi nevoie sa o replantezi in fiecare an.

Trandafirii (Rosa)

Desi pot fi o provocare de intretinut, trandafirii sunt niste plante de gradina spectaculoase care iubesc soarele. Sunt disponibili intr-o varietate de culori si forme, fiecare cu propria personalitate unica.

Dalii (Dahlia)

Dalia este o alta planta anuala care iubeste soarele. Are flori mari, frumoase, care vin intr-o varietate de culori vibrante. Aceasta planta este usor de cultivat din seminte si este rezistenta la boli si daunatori.

Acestea sunt doar cateva dintre multele plante care iubesc soarele si care pot fi adaugate in gradina ta. Fie ca optezi pentru rozmarin, lavanda, petunii, tomate, gura-leului, trandafiri sau zinnia , fiecare dintre aceste plante adauga o nota de frumusete si culoare in gradina ta.

Plantele care iubesc soarele Cele mai bune alegeri pentru zonele insorite ale gradinii

Muscata (Pelargonium)

Muscata este o alta planta iubitoare de soare, cunoscuta pentru florile sale vibrante care pot fi de diferite culori, de la alb la rosu si portocaliu. Aceste plante pot rezista la temperaturi ridicate si prefera soarele direct.

Sedum (Sedum)

Sedum, sau "planta de piatra", este o alta optiune excelenta pentru gradinile insorite. Aceasta planta suculenta poate rezista la seceta si ofera frunze frumoase si flori atractive in lunile de vara.

Salvie (Salvia)

Salvia este o alta planta care iubeste soarele si care are si proprietati medicinale. Florile sale frumoase, de obicei in nuante de albastru, atrag polenizatorii in gradina.

La alegerea plantelor pentru gradina ta, tine cont de specificatiile fiecareia. Unele plante pot avea nevoie de mai multa apa decat altele, in timp ce unele pot necesita un sol specific pentru a creste bine. In orice caz, toate aceste plante adora soarele si vor face minuni in gradina ta insorita.

In plus, nu uita de importanta selectarii unor plante care nu numai ca sunt potrivite pentru clima ta, dar care contribuie si la sustinerea polenizatorilor, cum ar fi albinele si fluturii.

TOP 5 cele mai cautate plante care iubesc soarele

Salcie Japoneza Hakuro Nishiki

Salcie Japoneza Hakuro Nishiki

Salcie Japoneza Hakuro Nishiki (Salix integra 'Hakuro Nishiki') este un arbust decorativ cu frunzisul ce impresioneaza prin schimbarea culorilor. Este apreciat pentru aspectul sau spectaculos, care variaza de-a lungul sezonului.

La inceputul cresterii, frunzele au o nuanta delicata de roz, ulterior, isi schimba culoarea, prezentand o pată verde-alb, cu marginea alba adesea imbogatita cu tonuri de roz. Lumina influenteaza intensitatea culorilor, astfel ca un loc mai insorit va determina culorile frunzelor sa fie mai spectaculoase.

Perioada de inflorire a acestui arbust este intre martie si iunie. Salcia Japoneza Hakuro Nishiki prefera solurile umede, bine drenate si moderat fertile. Se dezvolta cel mai bine la soare plin, dar se adapteaza si la semi-umbra. Rezista la temperaturi de pana la -25°C, fiind potrivita pentru climatul din Romania.

Lavanda Hidcote Blue - cu Flori Albastre si Parfum Aromatic

Lavanda Hidcote Blue - cu Flori Albastre si Parfum Aromatic

Lavandula Hidcote Blue este o varietate englezeasca de lavanda, apreciata pentru frumusetea sa, flori albastre intense si aroma placuta, care adauga o nota de eleganta si prospetime oricarei gradini. Aceasta planta perena este ideala pentru borduri, gradini de roci sau pentru a crea un efect uimitor de masa colorata in spatiile verzi.

Aceasta lavanda se dezvolta cel mai bine in conditii de soare plin, intr-un sol bine drenat, neutru sau usor alcalin. In Romania, Lavandula Hidcote Blue se adapteaza bine la conditiile climatice, avand o rezistenta la frig de pana la -15 grade Celsius. La maturitate, planta poate atinge o inaltime de aproximativ 50-60 cm, formand tufe bogate si compacte, cu flori superbe, dispuse in inflorescente conice.

Magnolia Grandiflora Little Gem Vesnic Verde, cu Flori Albe

Magnolia Grandiflora Little Gem Vesnic Verde, cu Flori Albe

Magnolia Grandiflora Little Gem este o planta fermecatoare si unica, care impresioneaza prin florile sale mari, albe si parfumate. Aceasta varietate mai compacta de magnolie se potriveste perfect pentru gradinile mai mici sau pentru a fi plantata langa intrarea casei, oferind un impact vizual deosebit si un parfum placut.

Frunzele Magnoliei Grandiflora Little Gem sunt lucioase, de culoare verde inchis, cu o textura catifelata si o nuanta argintie pe partea inferioara. Florile albe, in forma de bol, sunt extrem de parfumate si atrag albinele si alte insecte polenizatoare, imbogatind gradina dvs. cu viata si diversitate.

Hortensie Albastra Little Blue Xs

Hortensie Albastra Little Blue Xs

Hortensia pitica cu denumirea botanica Hydrangea macrophylla 'Little Blue®' este un soi cu o inflorire bogata, perfect pentru crearea de gradini de casa colorate. Hortensia pitica are o inaltime de numai 50-60 de centimetri. Impresioneaza prin cresterea sa compacta si densa. Umbelele de flori sunt formate din mai multe flori individuale de un albastru stralucitor. Frunzisul lucios de culoare verde inchis scoate in evidenta foarte bine culoarea florilor. Frunzele robuste, ovale ale hortensiei sunt zimtate de jur imprejur.

 Hortensia pitica 'Little Blue®' isi dezvaluie frumusetea atat intr-o pozitie individuala, cat si in combinatie cu alte hortensii. Puteti crea un pat de flori colorat si vesel cu hortensii albe, albastre, roz si galbene sau puteti alege gradatii de culoare delicate. Hortensia pitica 'Little Blue®' se descurca de minune!

Iarba de Pampas (Cortaderia) Pumila

Iarba de Pampas (Cortaderia) Pumila

Cortaderia Pumila (Cortaderia selloana) este o planta ornamentala spectaculoasa, cunoscuta si sub numele de pluma de pampa pitica. Acesta confera gradinii un aspect deosebit, cu inflorescente mari, pufos-plumate, de culoare alb-argintiu.

Cortaderia Pumila se dezvolta cel mai bine in conditii de soare plin si prefera un sol bine drenat. Perioada de inflorire este intre lunile august si octombrie, cand planta produce inflorescente impresionante, care se mentin frumoase chiar si pe parcursul iernii. Rezistenta la frig este de pana la -15°C, facand-o potrivita pentru clima din Romania.

In final, gradinile insorite pot fi cu adevarat spectaculoase. Cu o selectie atenta a plantelor, zonele tale insorite pot deveni o oaza de frumusete, culoare si aroma. Deci, bucura-te de soare si de minunatele plante pe care le adora!