Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Top 5 Plante Perene care Infloresc in Vara

Top 5 Plante Perene care Infloresc in Vara - VERDENA

Social Media |

Cauti plante perene care incep sa infloreasca in plina vara? Felicitari, ai ajuns unde trebuia! Vom descoperi impreuna topul celor mai incantatoare cinci plante perene de vara, perfecte pentru orice gradina sau balcon.

Lavanda Hidcote Blue - cu Flori Albastre si Parfum Aromatic

Lavanda Hidcote Blue - cu Flori Albastre si Parfum Aromatic

Lavandula Hidcote Blue este o varietate englezeasca de lavanda, apreciata pentru frumusetea sa, flori albastre intense si aroma placuta, care adauga o nota de eleganta si prospetime oricarei gradini. Aceasta planta perena este ideala pentru borduri, gradini de roci sau pentru a crea un efect uimitor de masa colorata in spatiile verzi.

Aceasta lavanda se dezvolta cel mai bine in conditii de soare plin, intr-un sol bine drenat, neutru sau usor alcalin. In Romania, Lavandula Hidcote Blue se adapteaza bine la conditiile climatice, avand o rezistenta la frig de pana la -15 grade Celsius. La maturitate, planta poate atinge o inaltime de aproximativ 50-60 cm, formand tufe bogate si compacte, cu flori superbe, dispuse in inflorescente conice.

In perioada de inflorire, care se intinde de la iunie pana in septembrie, Lavandula Hidcote Blue emana o aroma placuta, care atrage albinele si alte insecte polenizatoare. Astfel, aceasta planta nu doar infrumuseteaza gradina, ci si contribuie la sustinerea biodiversitatii locale si la sanatatea ecosistemului.

Ingrijirea lavandei Hidcote Blue nu este dificila, fiind o planta destul de rezistenta si adaptabila. Este important sa se asigure un sol bine drenat si o expunere la soare plin, pentru a permite plantei sa se dezvolte sanatos si sa infloreasca abundent. Udarea trebuie realizata cu moderatie, deoarece planta prefera un sol uscat. Taierile se fac dupa inflorire, pentru a mentine forma compacta a tufei si a stimula aparitia de noi lastari.

Garofita Pink Kisses

Garofita Pink Kisses

Aceasta garoafa perena populara nu poarta degeaba numele de Pink Kisses. Florile de culoare roz stralucitor cu un centru burgundy amintesc de amprenta seducatoare a buzelor colorate. Un arbust cu un ton de culoare frumos pentru paturi, borduri si ghivece de balcon. Fiind o floare taiata de lunga durata, actioneaza ca un distribuitor de parfum natural in interior si poate fi aranjata in buchete de vara incantatoare.
Aceasta planta perena rezistenta cu flori isi gaseste drumul pana la dumneavostra deja inmugurita si, astfel, va incanta simturile inca de la inceput.

Cand florile se deschid, isi dezvaluie interiorul pe jumatate plin si emana un parfum placut. Dianthus Pink Kisses creste stufoasa si compacta, cu frunze de culoare albastra pana la verde-cenusiu. In timpul perioadei lungi de inflorire, din martie pana in septembrie, planta se infasoara intr-o mare abundenta de flori colorate.

Menta Pisicii, Iarba Matei, Catusnica (Nepeta) Six Hills Giants- Parfum Intens

Menta Pisicii, Iarba Matei, Catusnica (Nepeta) Six Hills Giants- Parfum Intens

Menta Six Hills Giants (Iarba Pisicii sau popular Catusnica) isi respecta numele, deoarece este o menta a pisicii cu un ritm de crestere deosebit de mare. In acest fel isi afirma locul in chenar, in pat sau in gradina de stanci si rasplateste plantarea cu un parfum intens de lamaie-picant si o abundenta de flori. Daca este taiata dupa prima inflorire, va capata chiar o inflorire permanenta, deoarece te va rasfata cu o a doua inflorire. Florile sale in forma de spice, cu ciorchini in varf sunt de culoare violet intens pana la albastru-violet.

Un contrast atractiv cu frunzele stralucitoare parfumate, albastru-verde pana la argintiu. Six Hills Giant are un aspect mediteranean si devine insotitorul ideal pentru trandafiri sau imbogateste zona de relaxare in aer liber preferata, intr-un ghiveci sau o jardiniera de balcon. Indiferent de locul in care se afla, Menta pisicii Six Hills Giant atrage intotdeauna albinele si alte insecte si, astfel, isi aduce contributia valoroasa la ecosistem.

Yucca Filamentosa

Yucca Filamentosa

Vestitul palmier Yucca filamentosa este un simbol al stilului mediteranean. Este foarte indragit datorita robustetei sale, atat in gradina cat si in interiorul casei. Formeaza palcurile tipice de frunze, fara tulpina si cu lastari scurti.

Frunzele mereu verzi sunt rigide, lanceolate, ascutite spre varf si au marginea neteda. Foarte decorative sunt tijele cu clopotei de flori albi ca laptele care apar din iulie pana in august.

Exista si varietati ale acestui soi care formeaza tulpina, de exemplu Yucca glauca, planta de asemenea relativ rezistenta iarna.

Palmierii yucca suporta multa arsita si uscaciune. Face impresie buna plantata solitar sau in straturi de pietris/bolovanis, in fata peretilor sudici ai caselor. Iubeste soarele dar suporta bine si semi-umbra. Este nepretentioasa in ceea ce priveste solul, prefera insa pamantul uscat si bine drenat.

Heuchera Paris

Heuchera Paris

Heuchera Paris este o frumoasa planta vesnic verde, care arata deosebit de bine in straturi si borduri. Planta creste in tufisuri pana la o inaltime de aproximativ 40 cm. Prefera o pozitie semiumbrita, solul trebuie sa fie bine drenat, bogat in humus si nutritiv.

Din mai pana in iulie se impodobeste cu florile sale roz. Paniculele dens acoperite stau pe tulpini relativ scurte si robuste. Ele contrasteaza frumos cu frunzele verzi de marime medie, care sunt acoperite de un val alb. Heuchera Paris convinge prin inflorirea sa extraordinara si incanta orice iubitor de gradina.

Acum, ca ai aflat care sunt cele 5 plante perene de top care infloresc in plina vara, este timpul sa le adaugi in colectia ta. Fie ca iti doresti sa adaugi un strop de culoare in gradina ta, sa creezi un spatiu de relaxare sau pur si simplu sa te bucuri de parfumul lor inconfundabil, aceste plante sunt o alegere excelenta.

In cazul in care ai intrebari sau ai nevoie de ajutor in alegerea plantelor perene potrivite pentru gradina ta, nu ezita sa contactezi echipa Verdena.ro. Suntem aici pentru a te ajuta in drumul tau catre o gradina de vis.

In concluzie, plantele perene care infloresc in vara reprezinta o investitie pe termen lung in gradina ta. Acestea nu doar ca aduc culoare si vitalitate, dar sunt si o alegere economica, deoarece infloresc an de an. Pe Verdena.ro, vei gasi o gama variata de plante perene, perfecte pentru a-ti infrumuseta gradina sau balconul in timpul verii.

Nu uita, o gradina bine ingrijita si plina de culoare este o sursa nesfarsita de bucurie. Incepe acum planificarea gradinii tale de vara cu ajutorul acestui top 5 plante perene care infloresc in vara. Te asteptam pe Verdena.ro!