🌼 AFLA AICI DE CE ESTE SIGUR SA PLANTEZI CHIAR SI VARA! 🌼

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Te intrebi daca este sigur sa plantezi vara?

Te intrebi daca este sigur sa plantezi vara? - VERDENA

Echipa Verdena |

Toate plantele VERDENA sunt cultivate in ghivece – acesta este motivul pentru care le putem vinde pe tot parcursul anului. Oferim garantie de 90 de zile si pot fi plantate oricand, indiferent de sezon! Afla in acest articol motivele pentru care plantele noastre pot fi plantate pe tot parcursul anului!

Beneficiile plantelor cultivate in ghivece:

 1. Sistem radicular bine dezvoltat:
 • Radacini Protejate: Plantele in ghivece au un sistem radicular bine dezvoltat, protejat de solul din container, reducand riscul de deteriorare in timpul manipularii si transplantarii. Aceasta inseamna ca radacinile nu sunt perturbate in timpul transplantarii, ceea ce reduce riscul de soc termic.
 • Absorbtie Eficienta a Apei: Radacinile bine dezvoltate pot absorbi apa mai eficient, ceea ce este esential in timpul verii, cand temperaturile sunt ridicate si evaporarea este rapida.
 1. Mentinerea Umiditatii:
 • Controlul Umiditatii: Solul din ghiveci ajuta la mentinerea umiditatii in jurul radacinilor, ceea ce este crucial in perioadele de caldura intensa. Acest lucru asigura ca plantele nu se deshidrateaza rapid.
 • Reducerea Stresului Hidric: Plantele cultivate in ghivece au nevoie de udare regulata, dar solul din ghiveci mentine umiditatea mai bine decat solul liber, reducand stresul hidric.
 1. Plantare Fara Stres:
 • Minimizarea Socului Transplantarii: Plantele in ghivece sunt transplantate cu tot cu solul din container, ceea ce minimizeaza perturbarea radacinilor si permite plantelor sa se adapteze rapid la noul mediu. Plantele in container sunt mai putin susceptibile la socul transplantarii, deoarece radacinile lor sunt deja bine stabilite intr-un mediu de sol.
 • Stabilirea Rapida a Radacinilor: Sistemul radicular protejat permite radacinilor sa se extinda imediat in solul nou, asigurand o stabilire rapida si sanatoasa a plantei.
 1. Adaptabilitate la Conditiile de Mediu:
 • Flexibilitate in Asezare: Plantele in ghivece pot fi usor mutate pentru a gasi cel mai bun loc in gradina, unde umbra si umiditatea sunt optime pentru crestere. Plantele in container pot fi usor mutate in gradina pentru a se adapta conditiilor de lumina si climat sau pot fi adapostite temporar in conditii adverse de vreme.
 • Protectie Impotriva Caldurii: Plantele nou plantate pot fi temporar adapostite de soarele intens folosind plase de umbra sau ecrane, pana cand se stabilesc bine.
 1. Avantajele Ingrijirii Specializate:
 • Udare Corecta: Udati plantele in ghivece adanc si regulat, mai ales dimineata sau seara, pentru a reduce stresul termic si a asigura o absorbtie optima a apei.
 • Mulcire: Aplicarea unui strat de mulci in jurul bazei plantei ajuta la mentinerea umiditatii solului si la protejarea radacinilor de fluctuatiile extreme de temperatura.
 • Crestere Controlata: Gradinarii pot controla mai bine conditiile de crestere ale plantelor in containere, inclusiv tipul de sol, nivelul de umiditate si expunerea la soare.

Caracteristici ale plantelor in container:

 • Flexibilitate Sezoniera: Plantele in container pot fi plantate in orice moment al anului, atata timp cat solul nu este inghetat, oferind o flexibilitate maxima pentru gradinari.
 • Disponibilitate Varietala: O gama larga de specii si varietati de plante sunt disponibile in containere, de la flori perene si arbusti la copaci de dimensiuni mai mari.
 • Usurinta in Manipulare: Ghivecele permit o manipulare si un transport mai usor comparativ cu plantele cu radacini libere sau in balot, deoarece solul din container stabilizeaza radacinile.
 • Disponibilitate pe Tot Parcursul Anului: Deoarece plantele in container pot fi cultivate in sere si alte medii controlate, ele sunt disponibile pentru achizitionare si plantare pe tot parcursul anului.

Recomandari pentru plantare:

 • Prepararea Ghiveciului: Asigurati-va ca planta este bine udata inainte de a o scoate din ghiveci pentru a minimiza stresul si pentru a facilita extragerea radacinilor intacte.
 • Saparea Gropii: Sapati o groapa de doua ori mai lata decat ghiveciul si de aceeasi adancime. Acest lucru asigura suficient spatiu pentru radacini sa se extinda in noul sol.
 • Plasarea Plantei: Scoateti planta din container cu grija, rasfirati usor radacinile daca sunt prea aglomerate, si asezati planta in groapa. Este important sa plantati la aceeasi adancime la care planta se afla in ghiveci.
 • Umplerea Gropii: Umpleti groapa cu solul extras, tasand usor pentru a elimina buzunarele de aer si pentru a asigura un bun contact intre radacini si sol.
 • Udarea: Udati bine planta imediat dupa plantare si continuati sa o udati regulat in primele saptamani, mai ales in perioadele uscate, pentru a ajuta la stabilirea radacinilor.
 • Mulcirea: Aplicati un strat de mulci in jurul bazei plantei pentru a mentine umiditatea solului, a reduce fluctuatiile de temperatura si a controla buruienile..

Nu lasa sezonul sa te opreasca! Plantele noastre cultivate in ghivece sunt perfecte pentru plantarea pe tot parcursul verii, asigurand o gradina frumoasa si sanatoasa. Exploreaza selectia noastra si incepe sa plantezi astazi!

Vrei sa afli mai multe despre plantarea pe tot parcursul anului? Citeste ghidul nostru detaliat de plantare aici.