ATENTIE! Din cauza sarbatorilor vor exista intarzieri suplimentare in livrari. Majoritatea comenzilor plasate acum vor ajunge dupa Paste.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

4 Moduri prin care plantele de apartament te ajuta in combatarea depresiei de iarna

4 Moduri prin care plantele de apartament te ajuta in combatarea depresiei de iarna - VERDENA

Social Media |

Daca si tu te confrunti cu o stare mai putin buna in sezonul rece de iarna, acest blog este pentru tine. Multi oameni se confrunta cu tulburarile afective sezoniere pe masura ce anotimpurile se schimba si orele de lumina scad, mai ales ca petrecem din ce in ce mai mult timp in interior din cauza temperaturilor mai reci.

Pentru a ajuta la combaterea acestei depresii de iarna, multi oameni constata ca infrumusetarea spatiului lor interior cu plante de apartament poate crea o oaza de calm care ii ajuta sa-si imbunatateasca starea de spirit in lunile de iarna. Acest articol de blog exploreaza 4 beneficii pe care plantele de interior le pot aduce in viata ta iarna, mai ales daca esti vulnerabil la schimbarile de dispozitie in aceasta perioada a anului.

Cum te ajuta plantele la imbunatatirea starii tale in perioada depresiei de iarna

Cum te ajuta plantele la imbunatatirea starii tale in perioada depresiei de iarna

Te conecteaza cu natura

A fi afara si in natura te poate ajuta sa-ti imbunatatesti bunastarea mentala, dar aceasta nu este intotdeauna o optiune usoara in timpul iernii. Zilele reci, furtunile de iarna sau apusurile timpurii pot face mai dificila explorarea in aer liber in aceasta perioada a anului.

Plantele de apartament te pot ajuta sa aduci natura in interior. A fi in preajma plantelor de apartament in casa ta iti poate da senzatia de a fi inconjurat de natura. Acest lucru nu numai ca-ti poate aduce beneficii starii de spirit, dar iti va oferi si anticiparea cum va fi viata cand primavara va sosi din nou si lumea de afara o sa infloreasca.

Ele purifica aerul

Plantele pot imbunatati calitatea aerului din casa ta. Acest lucru a fost confirmat de un studiu NASA care a concluzionat ca plantele au ajutat la imbunatatirea calitatii aerului unei nave spatiale sigilate. Desi multi dintre noi nu traiesc in tuburi metalice, aceste plante sunt inca benefice pentru imbunatatirea calitatii aerului din spatiul nostru prin eliberarea de oxigen si absorbtia toxinelor din aer.

Aceste toxine ne pot afecta negativ sanatatea, asa ca eliminarea lor din aer ne poate face sa respiram mai usor. Pentru multi oameni, respiratia mai usoara ajuta la incurajarea unui somn mai bun in timpul noptii, ceea ce poate intrerupe ciclul de epuizare si oboseala atat de comun in timpul iernii.

Plantele purifica aerul

Creeaza un spatiu linistitor si primitor

A fi inconjurat de plante creeaza un mediu calm si primitor, care te poate ajuta la ameliorarea stresului si a simptomelor de anxietate. S-a dovedit ca plantele ajuta o persoana sa se simta mai relaxata, mai confortabila si mai linistita.

Cand este mai putin probabil sa iesi din casa in aceste luni mai reci, transforma-ti spatiul confortabil si adauga plante, te poate ajuta cu adevarat. Asa ca incearca sa adaugi un decor luxuriant si natural in spatiul tau si vezi cum te ajuta sa-ti imbunatesti starea de spirit in aceasta iarna.

Actioneaza ca un hobby si iti ofera timp pentru ingrijirea de sine

Plantele de apartament nu numai ca arata frumos in casele noastre, dar ne ofera ceva de facut atunci cand suntem mai des in interior in aceasta perioada a anului. Plantele de apartament pot fi un hobby si o modalitate de a te rasfata in ceea ce priveste ingrijirea de sine. Cand ne facem timp sa udam, sa taiem, sa fertilizam sau sa ne admiram plantele, suntem capabili sa luam acel timp din programul nostru incarcat pentru ca pur si simplu sa cream o conexiune de relaxare cu plantele noastre, sa ne limpezeasca mintea si sa ne exersam atentia.

Odata ce ai intrat in lumea plantelor de apartament, poate deveni rapid un hobby interesant. Daca devii pasionat de ingrijirea plantelor, iti poate oferi o activitate interesanta atunci cand petreci mai mult timp in interior si te poate ajuta sa scapi de sentimentul iernii.

Cele mai bune plante de apartament pe care sa le adaugi colectiei tale iarna asta

Cele mai bune plante de apartament pe care sa le adaugi colectiei tale iarna asta

Exista atat de multe moduri de a-ti creste si de a-ti imbunatati starea de spirit atunci cand ai plante de apartament, asa ca ce moment mai bun pentru a incepe sa cresti plante de apartament decat acum. Vezi cateva dintre preferatele noastre in acest sezon de iarna:

Bromelia Florence Roz In Ghiveci Decorativ

Bromelia Florence Roz In Ghiveci Decorativ

O bromelia izbitoare, care formeaza o rozeta de frunze verzi luxuriante din care se desprinde un varf de flori vertical. Florile in sine sunt mici, dar teaca de bractee asemanatoare frunzelor este de o culoare roz somptuoasa.

Aceasta planta colorata care necesita o intretinere redusa este o alegere uimitoare care adauga caldura spatiului tau.

Palmier Pitic

Palmier Pitic (Chamaedorea Elegans) - 55 cm

Palmierul pitic are un luxuriant si iti va oferi in casa sentimentul unei oaze tropicale, chiar si in lunile mai reci. Aceasta planta adorabil de compacta necesita ingrijire minima si este destul de adaptabila, ceea ce o face excelenta pentru cei incepatori.

Arborele banilor

Arborele Banilor (Pachira Aquatica), Tulpina Impletita - 45 cm

Fermecatorul Arborele banilor arata ca o mini-padure luxurianta pentru decorul casei tale. Aceasta frumusete care necesita putina intretinere este o modalitate grozava de a aduce natura in interior in aceasta iarna, cu un strop de noroc si energie pozitiva.

Trunchiul Fericirii (Dracena) Lemon Lime

Trunchiul Fericirii (Dracena) Lemon Lime - 125 cm

Aceasta este o planta de interior putin pretentioasa, cu frunzis colorat, un amestec de verde, crem si dungi de verde lime. Pe masura ce creste, formeaza o tulpina asemanatoare unui copac, cu frunzele in varf, iar pe masura ce se maturizeaza va incepe, de obicei, sa formeze muguri laterali.

O alegere foarte buna pentru decorul in sezonul rece, care in cele din urma o sa ajunga destul de inalta, fara a ocupa prea mult spatiu pe podea.