Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Top 5 plante de apartament de cumparat iarna | Plante de interior

Top 5 plante de apartament de cumparat iarna | Plante de interior - VERDENA

Social Media |

Vremea de afara poate fi un pic mai dura, dar avand plante de interior in casa ta face ca aceasta perioada a anului sa fie mult mai incantatoare pentru tine. Plantele de apartament pot face spatiile interioare mult mai confortabile si primitoare. Pe masura ce ne aflam in cele mai reci luni ale anului in mare parte din tara, echipa Verdena este aici pentru a-ti impartasi primele cinci plante de apartament preferate pentru iarna aceasta.

Sansevieria

sansevieria

Incepand cu una dintre cele mai rezistente plante din jur, sansevieria este recomandarea noastra de baza pentru plantele de iarna. Cunoscuta altfel sub denumirea de limba soacrei, aceasta planta o sa-ti infrumuseteze cu siguranta spatiul.

Dincolo de a fi in general rezistenta, Sansevieria prefera de fapt tipul de aer uscat si fierbinte produs pe timp de iarna de aparatele de incalzit. Acest lucru se datoreaza faptului ca plantele sunt native din climatele uscate si au nevoie de foarte putina umiditate pentru a supravietui. Au nevoie de apa doar cand solul este complet uscat. In plus, sunt fericite intr-o varietate de iluminare.

Iedera diavolului Curgatoare Epipremnum Silvery Ann

Iedera diavolului Curgatoare Epipremnum Silvery Ann - 20 cm

Una dintre plantele noastre de interior preferate pentru incepatori este Iedera diavolului curgatoare Epipremnum Silvery Ann. In ciuda frunzelor sale delicate si lucioase, este de fapt extrem de durabila si puternica. Poate rezista la temperaturi mai scazute si nu o deranjeaza aerul uscat.

Pune-ti planta intr-un ghiveci agatat sau pune-l pe un raft de carti si urmareste-i frunzele elegante ce se revarsa ca o cascada. Iedera diavolului ste fericita in lumina puternica dar indirecta a soarelui si prefera sa fie udata cand volumul solului este pe jumatate uscat.

Bromelia Florence Roz In Ghiveci Decorativ

Bromelia Florence Roz In Ghiveci Decorativ

Chiar si in timpul iernii, iti poti face casa sa se simta ca o vacanta tropicala cu o bromelie luminoasa si vesela. Bromeliadele adauga un plus de culoare spatiului tau cu florile lor indraznete, unice si de lunga durata. Sunt adaptabile si usor de intretinut, facandu-le completarea perfecta pentru colectia ta in acest sezon.

In natura, ele obtin cea mai mare parte a umiditatii din apa de ploaie pe care o prinde centrul plantei, cunoscuta sub numele de „vaza”. Pastreaza-le „vaza” pe jumatate umpluta cu apa in orice moment, plaseaza-le in lumina indirecta dar puternica si urmareste cum aceste frumuseti tropicale se dezvolta in casa ta.

Arborele de Jad

Arborele de Jad (Crassula Ovata) - 21 cm

Plantele de jad sunt cunoscute pentru nevoile lor de ingrijire care sunt redusae. Sunt una dintre cele mai indragite plante suculente, cunoscute pentru frunzele lor plinute si natura lejera. Plantele de Jad pot face fata secetei si climatelor uscate, astfel incat aerul uscat din casa ta din timpul iernii nu va deranja aceste plante.

In timp ce plantele de jad sunt tolerante la temperaturi variabile si umiditate scazuta, ele pot fi pretentioase in privinta iluminatului. Vor fi cele mai fericite sa primeasca lumina puternica indirecta spre directa. Lasa solul sa se usuce complet intre udari.

Planta Picior de Elefant

Planta Picior de Elefant

O alta planta rezistenta, care necesita intretinere redusa, Planta Picior de Elefant este o alegere excelenta pentru frunzisul de iarna din casa ta. Aceasta planta care locuieste in desert este populara pentru frunzele sale capricioase care rasar din trunchiul sau robust si care depoziteaza apa.

Planta Picior de Elefant nu are nevoie de un mediu umed pentru a se dezvolta, ci doar de lumina directa a soarelui de la o fereastra orientata spre sud sau vest. Este destul de ingaduitoare pentru udarile neregulate si rare, ceea ce o face perfecta pentru un iubitor de plante incepator.