🌼 AFLA AICI DE CE ESTE SIGUR SA PLANTEZI CHIAR SI VARA! 🌼

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

7 Plante pentru Halloween

7 Plante pentru Halloween - VERDENA

Social Media |

Halloween-ul si-a facut loc usor, usor si in tara noastra unde oamenii au inceput sa-l celebreze prin diverse traditii 'de speriat' sau petreceri tematice. Costume, dovleci sculptati, fantome si alte elemente tematice sunt prezente peste tot zilele acestea. 

Daca si tu esti un fan al petrecerii sau decoratiunilor de Halloween ti-am pregatit un Top 7 Plante pentru Halloween pe care sa le incluzi in gradina sau apartamentul tau, astfel incat sa se potriveasca cu decorul spooky.

Phormium Platts Black

Phormium Platts Black

"Platt's Black" este o planta perena vesnic verde, care formeaza tufe, la limita rezistentei, cu frunze drepte pana la arcuite, larg liniare, de culoare purpurie-neagra si cu tulpini erecte care poarta panicule de flori tubulare, rosii, in timpul verii. 

Creste cel mai bine in sol fertil, bine drenat, in plin soare. Tolereaza umbra partiala. Frunzisul poate fi afectat de vanturile reci si de ingheturile puternice.

Heuchera Frosted Violet Dream

Heuchera Frosted Violet Dream

Viguroasa, Heuchera 'Frosted Violet' este un cultivar de Coral Bells care atrage privirile, cu frunze rotunjite, lobate, de culoare roz-violet, care se maturizeaza in violet argintiu pana la purpuriu, cu nervuri mai intunecate. Aceste culori se intensifica odata cu vremea racoroasa de toamna, pentru un spectacol si mai frumos.

Firele fine de par care acopera frunzele par sa straluceasca la soare si dau un aspect minunat "inghetat". La sfarsitul primaverii pana la mijlocul verii, mase de flori mici, delicate, de culoare roz pal continua sa infloreasca pe tulpini inalte care se ridica pana la 75 cm deasupra frunzelor vesnic verzi. 

Cineraria Senecio Angel Wings

Cineraria Senecio Angel Wings

Cineraria Senecio Angels Wings este o planta cu frunzis izbitor, care a obtinut o multime de premii. Frunzele sale mari, de culoare alb-argintiu, au o textura moale, pufoasa, ceea ce o face ideala pentru o gradina senzoriala, dar va fi, de asemenea, un element atragator pentru o frontiera sau un ghiveci, unde va prospera intr-un loc cald si insorit.

Formeaza rapid un tufis de dimensiuni bune si va deveni tolerant la seceta odata stabilit. Tolereaza, de asemenea, vanturile incarcate de sare, asa ca va inflori intr-un mediu de coasta, insa tinde sa aiba o durata de viata relativ scurta.

Astelia Red Shadow

Astelia Red Shadow

Aceasta planta cu frunzis uimitor va adauga o doza de culoare, precum si structura si forma terasei sau schemei de plantare. Frunzele lungi, in forma de curea, sunt de un rosu-bronz intens si se formeaza in forma de ciorchine usor rasfirat.

Ideala pentru schemele de plantare in pietris, contemporane sau in stil mediteraneean, are un port relativ compact, astfel incat va prospera cu placere intr-un ghiveci mare.

Planta Paianjen (Chlorophytum Comosum) Vittatum - 50 Cm

Planta Paianjen (Chlorophytum Comosum) Vittatum - 50 Cm

Aceasta planta de interior este extrem de populara, fiind usor de crescut – doar plasati-o intr-un loc bine luminar, udati-o si priviti cum creste! Pe masura ce se maturizeaza, dezvolta tulpini, fiecare dintre ele avand o planta-copil in varf.

Acestea pot fi plantate in compost, iar, dupa ce prind radacini, tulpina poate fi taiata si veti avea o noua planta – excelenta pentru a face niste bani in plus sau cadouri prietenilor!

Philodendron Pink Princess Unicat- 100 Cm

Philodendron Pink Princess Unicat- 100 Cm

Acest filodendron catarator rar, caracterizat de frunze ascutite, de culoare verde inchis, cu variatii de roz bubblegum, este cu adevarat unic. Se dezvolta cel mai bine intr-un loc cald si umed, "Pink Princess" este o alegere care necesita putina intretinere pentru oricine este incepator in cultivarea plantelor de interior si cauta o nota de padure tropicala cu o nota aparte.

Planta este cel mai bine sustinuta de un stalp de muschi si se va agata de acesta pe masura ce se maturizeaza.

Planta Carnivora (Dionaea) - 20 Cm

Planta Carnivora (Dionaea) - 20 Cm

Capcana lui Venus este universal cunoscuta ca fiind planta carnivora, iar posibilitatea de a observa direct acest proces este intotdeauna interesanta. In afara de aceasta, este util sa aveti un ajutor pentru a prinde mustele, furnicile si paianjenii enervanti.

Capcana lui Venus se potriveste foarte bine in gradina de mlastina mereu umeda, dar, cu suficienta grija, se poate bucura mult timp si ca planta de apartament intr-un ghiveci.

Frunzele cu peduncul lung sunt late si se termina intr-o capcana. Acestea sunt rotunde-ovale si, daca primesc suficient soare direct, capcanele lui Venus sanatoase sunt de culoare rosie.

Cand este in repaus, planta isi tine frunzele capcana deschise si distribuie un lichid, care atrage prada. De asemenea, sunt vizibili peri fini care declanseaza mecanismul de inchidere imediat ce o insecta ii atinge de doua ori in decurs de 20 de secunde.