🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cinci sfaturi si trucuri pentru ingrijirea plantelor de interior vara

Cinci sfaturi si trucuri pentru ingrijirea plantelor de interior vara - VERDENA

Social Media |

Pe masura ce anotimpurile se schimba, la fel se schimba si nevoile plantelor tale. Plantele de interior sunt afectate de schimbarile exterioare. In acest articol, vorbim despre toate trucurile de vara si despre ce poti face pentru a-ti mentine plantele fericite pe masura ce temperatura creste.

Cinci sfaturi si trucuri pentru ingrijirea plantelor de interior vara

In sfarsit, vara


Cine nu iubeste vara? Zile lungi, nopti calde, un timp excelent pentru a te relaxa. Si plantele noastre de apartament adora vara, de asemenea. Pentru ele vara este sezonul de crestere. Este perioada din an in care conditiile sunt potrivite pentru o crestere ampla. Si in acest timp, reglarea apei, luminii si eventual schimbarea peisajului unei plante le poate ajuta sa aiba cea mai buna vara vreodata, la fel ca si tine. Citeste mai departe pentru cinci sfaturi si trucuri pentru ingrijirea plantelor de interior vara.

1. Mentine plantele hidratate

udarea plantelor
Sfaturi bune pentru fiecare fiinta vie. Vara, probabil ca iti vei uda plantele de apartament mai des decat toamna si iarna. Semne evidente cum ar fi ofilirea, ondularea frunzelor sau ridurile - cuplate cu amestecul uscat pentru ghiveci - inseamna ca planta ta are nevoie de mai multa apa. Daca programul iti permite, uda plantele dimineata devreme sau seara, cand soarele este cel mai putin puternic, pentru a evita arderea plantelor si evaporarea apei. Daca amestecul tau de ghiveci se usuca foarte repede intre udari, il poti ajuta sa retina umiditatea adaugand pietre sau mulci deasupra solului.

2. Verifica expunerea la soare

 

Verifica expunerea la soare


Vara este insorita si calda. Daca planta ta se afla intr-un loc care primeste lumina directa a soarelui, poate ar trebuii sa iei in considerare trasarea unei perdele transparente peste fereastra, mai ales in timpul pranzului. De asemenea, poti muta plantele putin mai departe de fereastra decat erau in timpul iernii, spre centrul camerei.

Roteste-ti plantele o data la fiecare saptamana sau doua, astfel incat fiecare parte sa aiba o expunere egala la soare. Acest lucru le va ajuta sa nu se aplece. Nu esti sigur ca lumina pe care o primeste planta ta in timpul verii este prea calda? Pune mana sub lumina amiezii. Daca este prea cald pentru tine, probabil ca este prea cald si pentru planta ta. Cactusii, sunt o exceptie de la aceasta regula generala.

3. Mai putin aer conditionat

aerul conditionat pentru plante


Este tentant sa doresti sa simti cum te invaluie aerul rece cand intri de afara, dar evita sa lasi aerul conditionat pornit sau sa setezi temperatura putin mai mare, mai ales cand nu esti acasa. Plantele tale vor fi mai fericite si vei economisi niste bani la factura de energie. Ca regula generala, pastreaza toate plantele departe de unitatile de aer conditionat. Suculentele prefera un aer cald si uscat, iar aerul conditionat ofera exact opusul. Si majoritatea celorlalte plante de apartament obisnuite provin din medii tropicale, asa ca cu cat mai cald si mai umed, cu atat mai bine. Poti creste nivelul de umiditate prin gruparea plantelor asemanatoare impreuna sau folosind un umidificator (da, chiar si vara).

4. Simte-te liber sa fertilizezi

fertilizarea plantelor


Daca nu ai inceput sa fertilizezi primavara, vara este cea mai buna sansa de a fertiliza si de a o face sa conteze. Poate fi important pentru sanatatea pe termen lung a plantei tale. Alege un ingrasamant natural cu un raport NPK. N pentru azot, P pentru fosfor si K pentru potasiu indica cei trei macronutrienti cei mai consumati de care plantele au nevoie. Nu esti sigur daca ingrasamantul tau contine aceste ingrediente? Verifica pachetul pentru a fi sigur de acest lucru. 

5. Muta plantele in aer liber


Este greu sa stai in casa in timpul verii. Plantele pot beneficia si de timpul de afara. Daca intentionezi sa-ti muti plantele afara pentru vara, vi dori sa te asiguri ca mutarea este treptata, iar temperatura pe timp de noapte este constant peste 18 grade Celsius. Incepe prin a le aseza in cel mai umbrit loc pe care il poti gasi, apoi trecele treptat intr-un loc cu putina lumina, dar evita lumina directa a soarelui. Un loc umbrit afara este ca cel mai insorit loc din interior, mai ales vara. Aflati mai multe despre mutarea cu succes a plantelor in aer liber pentru vara aici.