Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cum contribuie plantele la starea ta de bine

Cum contribuie plantele la starea ta de bine - VERDENA

Social Media |

Stiai ca s-a dovedit ca plantele si florile de interior imbunatatesc bunastarea locuitorilor unei case? Asta e corect! Micii nostri prieteni verzi ne ajuta la cresterea calitatii vietii. Spatiile verzi in aer liber sunt, de asemenea, foarte benefice pentru sanatatea generala si bunastarea unei persoane.

Cum contribuie plantele la starea ta de bine

Multe studii au aratat o asociere intre plantele de apartament pentru starea de spirit, sanatatea si fericirea.

Plantele de interior sunt benefice pentru sanatatea mintala

Cand vine vorba de sanatatea mintala, plantele si spatiile verzi ajuta in nenumarate moduri, inclusiv la:

  • Reducerea anxietatii
  • Reducerea stresului
  • Imbunatatirea focalizarii
  • Scaderea simptomelor depresiei

Este adevarat! Studiile au demonstrat ca spatiile verzi si plantele ajuta la ameliorarea unor simptome ale tulburarilor de anxietate. Si cei care locuiesc in zone mai luxuriante, pline de plante sunt mai putin susceptibili de a dezvolta tulburari de anxietate in primul rand. Plantele de interior care creeaza „viziuni verzi” sunt constructive pentru reducerea nivelului de stres al unei persoane obisnuite.

Cum contribuie plantele la starea ta de bine

S-a dovedit ca natura si plantele ajuta o persoana sa se simta mai relaxata, mai confortabila si mai linistita. Cu cat o persoana are mai multa interactiune cu plantele, cu atat ea simte mai putina tensiune cand isi indeplineste sarcinile mentale. Acesta este motivul pentru care atat de multi oameni care lucreaza de acasa in orasele mari beneficiaza semnificativ prin adaugarea de plante de apartament in spatiul lor.

Cand ajungi la capitolul de ingrijire de sine folosind plante de apartament pentru starea de spirit, asigura-te ca utilizezi plante naturale. Cele de plastic nu prea te ajuta sa-ti pacalesti mintea. Intr-un studiu recent, scanarile creierului studentilor au aratat ca acestia sunt mai atenti intr-o camera cu plante reale decat plante artificiale sau cu fotografii cu plante.

Cum contribuie plantele la starea ta de bine

Dincolo de sanatatea mintala, exista si beneficii dovedite pentru sanatatea fizica ale plantelor de apartament si ale spatiilor verzi. Locuitorii care au gradini, plante de interior si cei care locuiesc in cartiere prietenoase cu plantele sunt de obicei mai sanatosi.

S-a demonstrat ca zonele bogate in plante au mult mai putini rezidenti care sufera de boli cardiovasculare si tensiune arteriala diastolica imbunatatita. Cercetatorii calculeaza ca locuitorii comunitatilor prietenoase cu plantele traiesc in medie cu 7 ani mai mult.

Cum contribuie plantele la starea ta de bine

Plantele pot imbunatati semnificativ calitatea aerului din birourile si casele noastre. Acest lucru a fost confirmat de un studiu NASA care a concluzionat ca plantele au ajutat la imbunatatirea calitatii aerului unei nave spatiale sigilate. Desi multi dintre noi nu traiesc in tuburi metalice, aceste plante sunt inca foarte benefice pentru imbunatatirea calitatii aerului din spatiul nostru prin eliberarea de oxigen si absorbtia toxinelor din aer. Unele dintre cele mai eficiente plante de purificare a aerului includ:

Cartierele cu multe spatii verzi naturale incurajeaza, de asemenea, oamenii sa petreaca mai mult timp in aer liber, determinandu-i de obicei sa duca un stil de viata mai activ. Acest lucru contribuie, de asemenea, in mod semnificativ la imbunatatirea sanatatii generale fizice si mintale a oamenilor.

Plantele imbunatatesc concentrarea + productivitatea

Plantele si elementele naturale ajuta la cresterea fericirii unei persoane in tot felul de moduri. Dupa cum am mentionat mai sus, utilizarea plantelor de apartament pentru starea de spirit poate reduce sentimentele de anxietate si stres. Dar se stie ca plantele imbunatatesc concentrarea, productivitatea, satisfactia in munca si angajamentul la locul de munca.

Un studiu efectuat pe 440 de angajati Amazon a concluzionat ca natura si plantele din spatiul de lucru au sporit fericirea generala si angajamentul angajatilor fata de job. Aceasta schimbare in mentalitatea unui lucrator s-ar putea datora nivelurilor de CO2 la locul de munca. Oxigenul creat de plantele de interior poate ajuta la reducerea dioxidului de carbon, permitand angajatilor sa se concentreze si sa gandeasca mai clar.

Cum contribuie plantele la starea ta de bine

Plantele de interior ne ajuta sa obtinem o gura de aer proaspat, la propriu. Unele dintre cele mai bune plante de pastrat la birou sau spatiul de lucru includ:

Plantele ajuta la accelerarea vindecarii


Multe clinici din Anglia inteleg beneficiile pentru sanatate ale plantelor de interior si au inceput sa prescrie plante de apartament pentru a ajuta pacientii. Ei prescriu plante de interior pentru sanatatea mintala si fizica, ajutand pacientii sa se simta usurati de simptomele lor. Terapia horticola devine din ce in ce mai populara si include lucrul cu plante de interior, gradinarit si petrecerea timpului in aer liber.

Un studiu realizat in 2002 a constatat, de asemenea, ca timpul de vindecare a vizitatorilor spitalului ar putea fi afectat de plante. Pacientii aflati in salile de recuperare care dadeau spre un spatiu verde au avut spitalizari mai scurte decat cei care nu au avut. Ei cred ca acest lucru se intampla datorita faptului ca plantele sunt capabile sa reduca si sa usureze semnificativ stresul si anxietatea.

Beneficiile pentru sanatate ale plantelor de apartament si ale plantelor de spital au fost studiate destul de mult, iar descoperirile au aratat ca plantele au ajutat pacientii in urmatoare situatii:

  • Tolereaza mai multa durere
  • S-au simtit mai putin rau
  • Folosesc cu 30% mai putine analgezice
  • Experimenteaza o perioada de spitalizare cu 10% mai scurta

Cum contribuie plantele la starea ta de bine

Verdena ofera multe plante diferite si instrumente de ingrijire a plantelor pentru a te ajuta sa-ti construiesti oaza interioara perfecta acasa sau la serviciu. Nu exista un moment mai bun pentru a cumpara plante de interior pentru sanatatea mintala si autoingrijirea generala.

Adaugam noi plante si accesorii tot timpul, asa ca asigura-te ca verifici site-ul nostru! :)