Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cum sa creezi o oaza de vis in gradina ta

Cum sa creezi o oaza de vis in gradina ta - VERDENA

Social Media |

Zonele exterioare, gradinile sunt o extensie a casei noastre, iar dupa o iarna lunga petrecuta mai mult in interior, este timpul sa amenajam aceste spatii! Avem sfaturi si trucuri pentru a da o noua viata balconului, verandei sau terasei.

Cum sa creezi o oaza de vis in gradina ta

Incepe cu un spatiu gol

Chiar daca intentionezi sa-ti foloseseti spatiul exterior la fel ca de ani de zile, iti recomandam sa incepi din nou. Daca este posibil, curata complet spatiul de mobilierul existent si alte obiecte pentru a facilita o curatare profunda.

Pentru un spatiu protejat, cum ar fi un balcon sau o veranda acoperita, o matura si o faras ar putea fi tot ce ai nevoie. Nu uita sa maturi panzele de paianjen din spatiile de deasupra capului si sa cureti suprafetele daca au acumulat un strat de murdarie de iarna.

Cum sa creezi o oaza de vis in gradina ta


Pentru spatiile expuse la intemperii, o grebla poate fi de ajutor pentru a indeparta gramezile de frunze care s-au adunat in colturi. Daca ai acces la o masina de spalat cu presiune, aceasta poate fi o modalitate eficienta de a curata piatra si betonul. Pe elementele din lemn, cum ar fi podele si garduri, retuseaza orice vopsea sau pata care se decoloreaza.
Daca ai o curte, acum este momentul sa tai orice frunzis decolorat si sa scoti resturile. Un strat de mulci proaspat face ca zonele de plantare sa para noi, iar o cosire rapida poate taia toate frunzele ramase.
Odata ce spatiul este curat, este timpul sa treci la pasul urmator!

 

Reimagineaza-ti spatiul!

Fa-ti timp pentru a-ti explora spatiul gol. Gandeste-te la modul in care doresti sa il utilizezi, ce lucruri il vor face functional si cum circula in mod natural traficul prin spatiu.

De exemplu, daca ai o terasa pentru divertisment, preferi cinele formale la o masa mare sau o abordare obisnuita cu zone de relaxare mai mici? Ai nevoie de mese laterale, un gratar sau un foc de tabara? Poti plasa gratarul langa bucatarie pentru un acces usor? Imagineaza-te pe tine si pe oaspetii tai in spatiu, acest lucru o sa te ajute ca lucrurile sa curga fara probleme odata ce il folosesti.
Cand vine vorba de mobilier si alte piese mari, cum ar fi dulapuri de depozitare sau gratare, masoara spatiul pentru a sti ce se va potrivi. Vei fi bucuros sa ai cateva indrumari atunci cand vine vorba de a lua o decizie.
Iti recomandam materiale de inalta calitate care pot rezista mult timp in conditii dure de exterior. Metalele precum otelul sau fierul forjat si lemnele precum tecul si cedrul sunt cunoscute a fi rezistente la uzura si durabile. Iti recomandam sa alegi tonuri neutre pentru mobilierul tau.
Daca ai deja ceea ce ai nevoie, spala totul si muta-l inapoi in spatiul proaspat curatat.

Cum sa creezi o oaza de vis in gradina ta

Seteaza tonul ambiental

Acum ca spatiul tau este functional, este timpul sa ii dai un pic de caracter! Stratificarea accentelor de decor este o modalitate excelenta de a infuza stil proaspat si culori noi in fiecare an.

Indiferent daca este o evadare tropicala, o atmosfera minimalista linistitoare sau cu totul altceva, ai o viziune clara asupra sentimentului pe care doresti sa-l creezi.
Articole precum covoare, perne de scaun si perne decorative adauga o nota confortabila, cu un impact vizual mare.


Decorul de masa poate fi atat functional, cat si elegant, cum ar fi tavi pentru a muta bauturile racoritoare, vaze pentru flori proaspete taiate si suporturi decorative pentru lumanari cu citronella pentru a tine insectele la distanta.
Nu uita de iluminat! Daca intentionezi sa-ti folosesti spatiul pe timp de noapte, cateva lumini dragute sau torte tiki pot adauga o atmosfera inedita.


Pune difuzoare bluetooth rezistente la vreme in tot spatiul. Muzica este adesea lasata la urma, asa ca vei fi bucuros sa ai deja o solutie pusa la punct atunci cand este timpul sa gazduiesti primul party.

Ofera-i viata

Cum sa creezi o oaza de vis in gradina ta


Am pastrat ce e mai bun pentru sfarsit - sa vorbim despre plante! Credem ca incorporarea unor plante frumoase in spatiul tau este elementul cel mai de impact pentru a-l aduce la viata. Florele delicate, florile indraznete si frunzisul spectaculos pot ocupa perfect un spatiu de orice dimensiuni.

Exista recipiente decorative care se potrivesc cu orice stil. Alege un recipient cu orificiu de scurgere, astfel incat apa sa poata sa se scurga liber atunci cand ploua.
Unele dintre cele mai usor de cultivat in containere sunt plantele tropicale cu flori precum Mandevilla sau Hibiscus.
O alta optiune este inflorirea anuala. Combinarea diferitelor tipuri impreuna poate avea un impact mare, crezand ca necesita ceva mai multa munca intre a merge la cumparaturi pentru plantele perfecte si a merge acasa pentru a le planta.
Daca esti in cautarea unei solutii usoare, descopera colectiile noastre de plante de gradina. Cea mai buna parte? Se livreaza de la locatia noastra la usa ta, ceea ce inseamna ca tot ce trebuie sa faci este sa desfaci si sa te bucuri.


Odata ce spatiul tau este amenajat si plin de plante, ne-ar placea sa-l vedem! Eticheteaza-ne pe Instagram sau Facebook si profita la maximum de spatiul tau in aer liber in acest sezon.