Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cum sa cresti Delphinium

Cum sa cresti Delphinium - VERDENA

Social Media |

Putine plante pot egala delphinium pentru florile lor vibrante, statuitice, care detin centrul atentiei la inceputul verii. Bun pentru borduri, margini si ca flori taiate, delphinium cresc cel mai bine intr-o pozitie insorita, in sol care a fost imbunatatit cu compost de gradina.

Pozitionare 

Toate plantele delphinium au nevoie de plin soare pentru a functiona bine. Tipurile inalte au nevoie si de un loc adapostit, ferit de vanturile puternice. Ele sunt de obicei cele mai bune in spatele bordurilor sau grupate cu alte plante mari, cum ar fi ierburile ornamentale.

 Delphinium Black Knight

Unde sa plantezi

Tuturor plantelor delphinium le place solul bine drenat in plin soare. Inflorirea va fi saraca la umbra, iar plantele nu vor prospera in solul care este slab drenat sau umed permanent iarna. De asemenea, ar trebui sa te asiguri ca sunt ferite de vant, deoarece varfurile inalte ale florilor se pot apleca sau rupe cu usurinta.

Cand sa plantezi

Planteaza delphinium in borduri si containere primavara si la inceputul verii.

Delphinium Delgenius Breezin

Cum sa plantezi

In borduri de plante:

Plantarea florilor delphinium este la fel ca plantarea oricarei plante perene. Ele vor aprecia sa creasca in sol fertil.

Delphinium Delgenius Juliette

Udare

  • Uda plantele delphinium nou plantate in mod regulat in prima lor vara pentru a mentine solul din jurul radacinilor umed pana cand acestea sunt bine stabilite - la fiecare cateva zile daca vremea este calda si uscata
  • Chiar si atunci cand sunt bine stabilite, delphinium are nevoie de obicei de udare cel putin o data pe saptamana in timpul verii, cu scopul de a mentine solul umed, dar nu in exces.
  • Plantele din containere au nevoie de udare si mai regulata - adesea zilnic, pe vreme uscata, compostul se usuca rapid. Dar iarna, protejeaza-le de ploaia excesiva mutandu-le intr-o sera rece sau in umbra ploii de la baza unui perete. Mentinerea lor mai uscate le va imbunatati toleranta la frig.

Delphinium Magic Fountains

Hranire


Plantele Delphinium au nevoie de sol fertil, cu drenaj liber. In plus, pentru a mentine florile glorioase, le poti hrani saptamanal cu un ingrasamant natural bogat in potasiu, din momentul in care florile incep sa rasara si pana la sfarsitul lunii august. Pur si simplu urmeaza instructiunile de pe ambalaj.

Mulcirea


Pentru a ajuta la mentinerea umiditatii la radacini si pentru a beneficia de sanatatea plantelor tale, intinde un strat de mulci de 5 cm in jurul exteriorului palcurilor de delphinium primavara. Foloseste materie organica putrezita, cum ar fi compost de gradina sau gunoi transformat.

Delphinium Highlander Flamenco

Iernarea

  • Plantele Delphinium sunt rezistente chiar si intr-o iarna severa, atata timp cat sunt cultivate in sol cu drenaj liber si intr-un loc insorit.
  • Plantele din containere sunt mai susceptibile la frig, deoarece radacinile lor sunt mai putin izolate decat in pamant.

Pentru a ajuta plantele delphinium din containere sa supravietuiasca iernii:
  • Muta containerele intr-un loc adapostit in timpul iernii, unde nu vor fi expuse vremii cu adevarat aspre
  • Protejeaza-le de ploaia de iarna in exces, asezandu-le la adapostul unui perete sau intr-un cadru rece sau intr-o sera. Radacinile din compostul rece si umed sunt mai susceptibile la putrezire.

Suport

Delphinium Highlander Moonlight


Plantele medii pana la inalte, de 1,2 m sau mai mult, au nevoie de sprijin. Impinge cel putin trei tarusi in pamant, distantati uniform in jurul palcului. Alternativ, utilizeaza suporturi metalice cu o retea prin care tulpinile pot creste, punandu-le la loc inainte ca noua crestere sa atinga 30 cm inaltime.

Tunderea 

  • Pentru a incuraja tulpinile florale deosebit de inalte, subtiaza lastarii tineri primavara, lasand doar cinci pana la sapte dintre cei mai puternici.
  • Taie varfurile de flori decolorate pana la nivelul solului pentru a incuraja o noua inflorire.
  • De asemenea, poti taia frunzele vechi odata ce mor, dupa primele ingheturi, pentru a mentine chenarul plantei ordonat.
  • Retine ca frunzele de delphinium pot irita pielea, asa ca poarta manusi cand tai sau manipulezi plantele.