🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cauta Autentificare Geanta de cumparaturi
0 articole

Cum sa cresti Salvie ruseasca | Sfaturi de ingrijire salvie

Cum sa cresti Salvie ruseasca | Sfaturi de ingrijire salvie - VERDENA

Echipa Verdena |

Salvia ruseasca (Perovskia atriplicifolia) este un sub-arbust atractiv, cu intretinere redusa, cu frunzis gri-argintiu si tulpini inalte de flori violet-lavanda, care infloresc din Iulie pana in Octombrie. De la distanta arata ca o masa de albastru cetos, care se adanceste pana la albastru azur pe masura ce se maturizeaza.

Rezistenta atat la seceta, cat si la inghet, este un bun plus pentru marginile erbacee si gradinile de pietris si functioneaza bine crescand alaturi de alte plante tolerante la . Florile sunt un magnet pentru polenizarea insectelor.

Salvie ruseasca Blue Spire

Cum sa cresti Salvie ruseasca 

Cultiva salvie ruseasca in plin soare, intr-un sol bine drenat. Taie profund in fiecare an, de la mijlocul pana la sfarsitul primaverii, pentru a incuraja o noua crestere puternica, care va purta flori mai tarziu in cursul anului.

Unde sa cresti Salvie ruseasca

unde sa cresti salvie ruseasca

Cultiva salvie ruseasca intr-un sol bine drenat, in plin soare. Creste foarte bine in gradini uscate si gradini cu pietris.

Cum sa plantezi Salvie ruseasca

Planteaza salvie ruseasca la aceeasi adancime in care era in ghiveciul sau. Uda bine in primele doua saptamani dupa plantare, pentru a o ajuta sa se stabileasca.

Cum sa ingrijesti Salvia ruseasca

cum sa cresti salvie ruseasca

Este foarte putina nevoie de udare sau hranire in cazul plantei de salvie ruseasca, deoarece este extrem de toleranta la seceta si prospera in soluri sarace. Fiind membru al familiei de menta, salvia ruseasca se poate raspandi dincolo de spatiul pe care l-ai alocat pentru ea, asa ca indeparteaza noile radacini pe masura ce le vezi, pentru a-i tine in frau cresterea. Intinereste plantele prin impartire la fiecare trei pana la cinci ani.

In regiunile mai racoroase, salvia ruseasca poate avea nevoie de protectie de iarna, desi nu te alarma daca o parte din cresterea superioara se stinge, oricum o vei taia inapoi primavara.

Cum sa tai o Salvie ruseasca

Salvia rusa este un sub-arbust lemnos. Pe masura ce infloreste pe lemn nou, taie profund primavara pentru a incuraja sa se formeze noi cresteri (si, prin urmare, tulpini infloritoare). Asteapta primele semne de crestere, apoi taie pur si simplu inapoi la aproximativ 20 cm de sol.

Cum se propaga Salvia ruseasca

Salvie ruseasca se poate raspandi prin noile ramuri, dar ramurile nu se transplanteaza usor. Cu toate acestea, se imparte usor, asa ca inmulteste plante noi prin diviziune primavara sau toamna.

Top plante de Salvie ruseasca

Salvie ruseasca Blue Spire

Salvie ruseasca Blue Spire

Acest semiarbust este o planta importanta pentru inflorirea de vara, de exemplu, in lanurile de stepa si in gradinile de plante, datorita varfurilor sale de flori albastru-violet, distinct de lungi.

Datorita frunzelor sale puternic aromate, este, de asemenea, popular in gradinile parfumate. Acestea sunt, de asemenea, destul de atractive datorita aspectului lor filigranat si a culorii gri-argintiu.

Salvie ruseasca Little spire

Salvie ruseasca Little spire

Asemanatoare cu Blue Spire, Little spire se remarca prin abundenta florilor sale, in pofida dimensiunii sale mai reduse.

Elemente cheie pentru cresterea plante de Salvie ruseasca

  • Prefera o locatie insorita;
  • Infloreste din iulie pana in octombrie;
  • Taierea este necesara, insectelor le place sa zboare la florile acestei plante;
  • Potrivita pentru grupuri de arbusti, gradini de arbusti si de stanca, gradini parfumate;
  • Rezistenta la inghet.

 

Lasa un comentariu

Retine ca comentariile trebuie aprobate inainte de publicare.