Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cum sa cresti trandafiri in ghivece | Sfaturi despre trandafiri

Cum sa cresti trandafiri in ghivece | Sfaturi despre trandafiri - VERDENA

Social Media |

Multi trandafiri vor prospera in ghivece - urmeaza sfaturile noastre pentru a obtine cele mai bune rezultate.

 

De la arbusti compacti si trandafiri de curte pana la radacini enorme, exista mii de soiuri de trandafiri din care sa alegei. Multi trandafiri functioneaza bine in ghivece si recipiente, ceea ce inseamna ca pot fi cultivati in cel mai mic spatiu.

Cel mai bine este sa nu optezi totusi pentru trandafiri cataratori in ghivece. Acestea sunt mult mai viguroase decat alte tipuri de trandafir si ar avea nevoie de un recipient foarte mare pentru a oferi spatiul radacinii necesar pentru a le sustine cresterea.

Cum sa cresti trandafiri in ghivece 

Creste trandafiri compacti in cel mai mare ghiveci pentru care ai spatiu, folosind compost sau pamant pentru plante special.  Uda in mod regulat si hraneste cu un Ingrasamant natural pentru Trandafiri primavara si vara. Toamna, scoate cativa centimetri de compost din partea de sus a ghiveciului si inlocuieste-l cu compost proaspat. Tunde toamna sau iarna pentru a mentine o forma de crestere echilibrata, fara incrucisari sau tulpini bolnave.

 

Mai multe articole despre cresterea trandafirilor:

Ce trandafiri cresc in ghivece

trandafir pitic kordana apache

Trandafiri pentru ghivece mici


Trandafirii evidenti pentru cultivarea in containere sunt tipurile de terasa sau miniaturale, care au fost crescuti special pentru cresterea in ghivece si au radacini mai putin adanci si o crestere compacta.

Variante preferate:

 

Trandafiri pentru ghivece de dimensiuni medii

trandafir copacel minerva

Trandafirii de acoperire a solului si trandafirii copacel, care au fost crescuti pentru a creste pe o terasa, sunt mai mari decat trandafirii pitici, dar sunt inca suficient de compacti pentru a se descurca bine intr-un recipient.

Soiuri preferate:

Trandafiri pentru ghivece mari

Trandafir tufa Zepeti

Daca doresti sa cresti trandafiri tufa, veti avea nevoie de un recipient mare, deoarece acestea sunt plante viguroase. Sunt o investitie mult mai mare in ceea ce priveste ghiveciul si compostul, dar este vitala daca doresti ca trandafirul tau sa prospere in anii urmatori.

Trandafiri tufa:

 

 

Pastrarea sanatosi a trandafirilor cultivati in ghivece

  • Utilizeaza compost pe baza de lut pentru plante in recipiente pe termen lung. Acest lucru va asigura ca vasul nu se va usca prea repede, in plus, argila retine bine nutrientii.
  • Uda mai des, mai ales vara. Compostul trebuie sa fie umed, dar nu saturat.
  • Ridica ghivecele pe caramizi sau picioare, astfel incat excesul de apa sa se scurga usor.
  • Amesteca o doza de ingrasamant natural de trandafiri in compost la plantare. In fiecare primavara stropeste mai mult pe suprafata compostului
  • Hraneste trandafirii la fiecare doua saptamani pana pe timpul verii cu un fertilizator nautaral echilibrat pentru a mentine frunzele sanatoase si pentru a promova inflorirea.
  • Fii atent la afide, deoarece trandafirii din ghivece sunt mai vulnerabili la atacul daunatorilor. Strange-le cu degetele. Alternativ, exista spray-uri disponibile.
  • Pregateste trandafirul la doi ani in primavara, indepartand primii 5 cm de compost si inlocuindu-l cu un strat proaspat.
  • Replanteaza trandafirii de dimensiuni mai mari la fiecare doi pana la trei ani intr-un vas mai mare decat cel folosit anterior si umplut cu compost proaspat.