🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cum sa ingrijesti Planta Paianjen | Sfaturi de ingrijire plante de apartament

Cum sa ingrijesti Planta Paianjen | Sfaturi de ingrijire plante de apartament - VERDENA

Echipa Verdena |

O planta paianjen (Chlorophytum comosum) este o planta de casa buna pentru un incepator, deoarece are o intretinere redusa si este usor de crescut. Originara din Africa de Sud, are frunze vesnic verzi care arata bine pe tot parcursul anului. Unele soiuri sunt pestrite cu o dunga alba in centrul frunzelor inguste, cum ar fi „Vittatum”, in timp ce altele au frunze complet verzi.

Plantele paianjen cresc rapid, dar compacte, atingand rareori mai mult de 50 cm inaltime. Asezeaza-le pe un raft sau in cosuri suspendate pentru a scoate in evidenta frunzisul lor.

Planta Paianjen (Chlorophytum Comosum) Vittatum - 50 cm

Avantajul de a detine o planta paianjen este ca o poti inmulti foarte usor. O planta paianjen matura va produce tulpini cu o planta paianjen pui la varf. Aceste plante minuscule pot fi cultivate pentru a creste noi plante gratuit.

Plantele paianjen nu sunt toxice, asa ca nu este nevoie sa-ti faci griji pentru animalele tale de companie sau copii.

Cum sa cresti Planta Paianjen

Creste aceste plante usoare intr-un loc luminos, ferit de soare direct, deoarece acest lucru le poate usca frunzele. Desi plantele paianjen prospera intr-o camera luminoasa, ele pot tolera, de asemenea, putina umbra si se vor descurca bine atata timp cat temperatura nu scade sub 8ºC.

Unde sa cresti Planta Paianjen

Planta Paianjen (Chlorophytum Comosum) Vittatum - 50 cm

Asaza Plantele paianjen intr-un loc care primeste lumina puternica, indirecta. Pot face fata putin frigului, dar nu le lasa nicaieri unde temperatura va scadea sub 8 grade in timpul iernii. Cea mai buna camera pentru o planta paianjen va depinde de lumina. Ele pot tolera o oarecare umbra, cum ar fi pe hol, dar daca frunzele incep sa arate galbene, este posibil ca planta ta sa nu primeasca suficienta lumina.

Desi plantele paianjen pot creste bine fara umiditate, se vor descurca cel mai bine daca sunt plasate intr-un loc umed, asa ca incearca intr-o baie sau bucatarie, departe de orice ferestre orientate spre sud.

Cum sa plantezi Planta Paianjen

Planteaza plante paianjen intr-un ghiveci bun, fara turba sau intr-un compost de plante de casa. Foloseste un ghiveci care este doar putin mai mare decat globul de radacina. Uda bine si indeparteaza orice exces de apa din vasul exterior sau  din farfurie.

Cum sa ingrijesti Planta Paianjen

Cum sa ingrijesti Planta Paianjen

Mentine compostul umed pe tot parcursul sezonului de crestere, din primavara pana in vara, dar redu udarea iarna. Nu lasa compostul sa fie umed mereu deoarece acest lucru ar putea duce la putrezirea radacinilor.

Este posibil sa observi varfuri maro la capatul frunzelor plantelor paianjen. Acest lucru ar putea fi cauzat de o serie de lucruri, inclusiv de sol uscat. Aceasta nu este o problema uriasa. Pur si simplu taie varfurile maro. Nu uita sa stergi de praf frunzele si pulverizezi cu apa planta din cand in cand. Hranirea nu este vitala, dar o poti hrani o data pe luna cu ingrasamant lichid in timpul sezonului de vegetatie.

Cum sa tai Planta paianjen

Indeparteaza frunzele moarte, maro sau galbene, taindu-le la baza. Daca exista prea multi pui de plante paianjen si nu intentionezi sa-i replantezi pe toti, elimina unii pentru a economisi energia plantei parinte. De asemenea, poti taia excesul de frunze daca planta ta este crescuta, dar cel mai bine este sa replantezi daca planta devine prea mare.

Cum sa inmultesti Planta paianjen

Cum sa inmultesti Planta paianjen

Plantele paianjen vor produce flori primavara si acestea se transforma in paianjeni, sau pui de plante paianjen. Acestea pot fi folosite pentru a produce noi plante. Daca planta ta nu a produs pui, acest lucru s-ar putea datora faptului ca planta nu este inca suficient de matura sau nu este fericita in locatia sa actuala.

Pui de plante paianjen

Pui de plante paianjen

Tulpinile lungi, asemanatoare vitei de vie, vor iesi din centrul plantei tale cand aceasta este matura si fericita. Puii de plante paianjen cresc la varful acestor tulpini lungi.

Pentru a face plante noi din puii de plante paianjen, fie tai puiul de planta paianjen, fie creste-l cat timp este inca atasat. De asemenea, este posibil sa asezi puiul de planta paianjen intr-un borcan cu apa pentru a se inradacina, inainte de a planta intr-un ghiveci cu compost.

Acesta poate fi un proiect distractiv de facut cu copiii, astfel incat acestia sa poata vedea cum se dezvolta radacinile. Pentru a creste un pui de planta paianjen in timp ce acesta este inca atasat de planta parinte, fixeaza-l intr-un vas cu compost, asa cum ai proceda pentru capsuni. Uda bine iar odata ce puiul de planta paianjen s-a inradacinat in noul sau ghiveci, taie-l din tulpina plantei principale.

cum sa tai pui de plante paianjen

Alternativ, poti taia puiul de planta paianjen si il poti planta in propriul ghiveci. Taie tulpina chiar deasupra puiului de planta paianjen. Alege un pui care are deja mai multe radacini. Pune-o in compost fara turba pentru plante de casa, asigura-te ca vasul are gauri de drenaj si uda bine.

Daunatori si boli la Planta paianjen

Plantele paianjen nu tind sa primeasca prea multi daunatori si, in general, nu au boli. Atentie la insectele solzi – le vei gasi in colturile dintre frunze si este posibil sa observi un mucegai cu funingine. Incearca sa indepartezi insectele cu unghia sau foloseste un spray organic.

Lasa un comentariu

Retine ca comentariile trebuie aprobate inainte de publicare.