🌼 AFLA AICI DE CE ESTE SIGUR SA PLANTEZI CHIAR SI VARA! 🌼

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cum sa-ti ajuti plantele de exterior sa infloreasca

Cum sa-ti ajuti plantele de exterior sa infloreasca - VERDENA

Social Media |

Cum sa-ti ajuti plantele de exterior sa explodeze de culoare si sa-ti ofere rafale de parfum? Toate acestea pot deveni realitate, cu aceste sfaturi!

Indiferent daca ai o oaza tropicala, o gradina capricioasa sau o colectie de ghivece pe terasa, probabil ca ai ales cel putin cateva plante pentru potentialul lor de inflorire.

Cum sa-ti ajuti plantele de exterior sa infloreasca

Sfaturi de top pentru a incuraja plantele sa infloreasca:

  • Asigura-te ca planta ta trebuie sa infloreasca. Acest lucru poate parea evident, dar este de fapt o greseala usor de facut. Ar trebui sa obti informatii despre pachetul de seminte sau despre planta, care te informeaza la ce (daca exista) sa te astepti.
  • Ofera plantei tale suficienta lumina. Majoritatea plantelor le plac cel putin trei ore de lumina solara pe zi, dar unele doresc o vara fara sfarsit si au nevoie de sase sau mai multe ore.
  • Protejeaza-ti planta de celelalte elemente. Nu toate plantele suporta inghetul. Locurile cu vant pot provoca daune plantelor tale si prea multa ploaie ar putea face plantele tale temperamentale.
  • Sa uzi planta cu „multa dragoste” nu este intotdeauna raspunsul. Stim ca-ti pasa, dar udarea excesiva nu iti va face planta fericita.

Cand infloresc plantele de exterior?


De regula, te poti astepta ca majoritatea plantelor tale sa infloreasca vara sau primavara. Acesta este momentul in care Mama Natura tinde sa ofere cele mai bune conditii de crestere cu acea combinatie perfecta de temperatura potrivita si suficienta lumina solara.

Cum sa-ti ajuti plantele de exterior sa infloreasca


Daca ai observat o multime de frunze pe plante si noi cresteri care apar, probabil ca florile nu sunt departe. Dupa ce plantele tale au inflorit pentru un sezon, taie-le cu spor, astfel incat sa fie in stare maxima pentru a produce din nou flori anul viitor.

Infloreste vreo planta de exterior tot anul?


In general, nu vei obtine flori pe tot parcursul anului de la o singura planta. Cu toate acestea, poti amesteca si potrivi o varietate de plante pentru a-ti oferi flori tot anul.

Cyclamen Overig va inflori pe tot parcursul iernii pana la inceputul primaverii, asa ca plantarea catorva in locurile mai umbrite din gradina inseamna ca te vei  putea bucura in continuare de explozii de culoare in timp ce alte plante stau in afara lunilor mai reci.

Cum sa-ti ajuti plantele de exterior sa infloreasca

Taierea va ajuta planta mea sa aiba mai multe flori?


Tunderea este un pas esential in incurajarea plantelor sanatoase. Este foarte usor, dar trebuie sa o faci corect. Unele plante infloresc pe tulpina de anul trecut, in timp ce altele trebuie taiate imediat. Verifica ghidul tau de plantare si descriere fiecarei plante pentru a afla daca, cand si cum ii place plantei sa fie taiata. Asigura-te ca indepartezi in mod regulat florile moarte si frunzisul pentru a mentine planta fericita si sanatoasa.

 

Cum sa-ti ajuti plantele de exterior sa infloreasca

Exista si alte modalitati de a-mi face plantele de exterior sa infloreasca?

Fertilizarea plantelor in mod regulat primavara si vara este o modalitate excelenta de a le mentine sanatoase. Alege un ingrasamant natural de buna calitate care sa aiba cei „trei mari” nutrienti de care ai nevoie pentru flori.

Adesea lucrurile pe care le faci in afara sezonului de inflorire sunt cele care pregatesc plantele pentru succes. Iarna poate fi grea pentru plantele cu flori, asa ca i-a in considerare mutarea plantelor in ghivece in interior sau protejarea plantelor de exterior de temperaturile mai scazute. Daca intelegi bine, vei avea o planta sanatoasa care ofera explozii de culoare frumoasa in gradina ta in timpul sezonului de varf.