ATENTIE! Din cauza sarbatorilor vor exista intarzieri suplimentare in livrari. Majoritatea comenzilor plasate acum vor ajunge dupa Paste.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cum sa-ti pastrezi plantele in ghivece de exterior

Cum sa-ti pastrezi plantele in ghivece de exterior - VERDENA

Social Media |

Este posibil sa nu poti controla vremea, dar exista cateva trucuri simple pe care le poti folosi pentru a controla modul in care iti afecteaza plantele.

 Cum sa-ti pastrezi plantele in ghivece de exterior

Cand vine vorba de mentinerea plantelor in ghivece in aer liber sanatoase, prevenirea este intotdeauna cea mai buna. Chiar si cele mai rezistente plante se pot deteriora daca sunt rasturnate si daca planta ta supravietuieste, probabil vei avea ceva de curatat in urma lor.

Iata cateva modalitati usoare de a-ti mentine plantele in ghivece de exterior:

  • Pune ceva greu la baza ghiveciului. Cativa centimetri de pietricele sau pietre sub sol vor face de obicei ca acest truc sa functioneze.
  • Aranjeaza ghivecele pe o structura solida ca un gard. Acest lucru creeaza un paravan si ofera plantelor tale sprijin atunci cand vremea devine mai capricioasa.
  • Grupeaza ghivecele impreuna. Puncte bonus daca sunt intr-un colt, dar cateva plante in ghiveci impreuna vor fi mai puternice decat o planta solitara care incearca sa se descurce singura.
  • I-a in considerare dimensiunea ghiveciului si din ce este facut. Daca stii ca te afli intr-un loc cu vant, foloseste un ghiveci dintr-un material mai greu. Ghivecele din beton nu vor cadea la fel de usor ca plasticul. Cele inalte pot fi rasturanate mai usor.
  • Daca poti, aranjeaza ghivecele pe un teren plat. O panta usoara poate creste probabilitatea ca plantele tale sa se prabuseasca atunci cand se confrunta cu o rafala puternica de vant.
  • I-a in considerare sustinerea plantelor cu un tepus, in special a soiurilor mai inalte, cum ar fi copacii sau arbustii, care sunt mai susceptibili sa fie doborati de vant.

Cum sa-ti pastrezi plantele in ghivece de exterior

Ce sa faci daca ghiveciul unei plante s-a spart


Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te asiguri ca planta este in regula si nu a fost afectata. Replantarea poate fi singura ta optiune, mai ales daca ghiveciul initial s-a spart.

Daca ghiveciul este intact si planta pare sa fie in regula, trebuie doar sa ridici ghiveciul, sa tai frunzele deteriorate si sa uzi planta, pentru a-i oferi o mica revigorare.

Ce sa faci daca planta ta este deteriorata dupa o cadere

Unele plante isi pot reveni usor daca au fost deteriorate, dar va depinde de cat de grav este.

Plantele nu au acelasi tip de sistem de vindecare ca si oamenii, asa ca daca ai de-a face cu o frunza deteriorata, de multe ori este mai bine sa o indepartezi complet, astfel incat planta sa poata creste una noua in locul ei.

Poti salva uneori tulpinile indoite sau deteriorate prin crearea unei atele pentru a oferi un sprijin suplimentar in timp ce planta se vindeca. Fii creativ pentru plantele mai mici - tarusii de bambus impinsi in pamant si atasati cu banda sau sfoara pot fi un rasfat. Pastreaza planta sustinuta pana cand tulpina pare ca se „intoarce la normal” si incepi sa vezi o evolutie.

Cum sa-ti pastrezi plantele in ghivece de exterior

Nu vei reusi niciodata sa opresti vantul din a mai bate, dar cu cateva masuri de prevenire usoare iti poti asigura plantele ca in acele zile pline de rafale, ele vor fi in siguranta iar tu te vei putea bucura de acestea linistit.