Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Ingrijirea plantelor de lavanda

Ingrijirea plantelor de lavanda - VERDENA

Social Media |

Majoritatea lavandei necesita acelasi tip de ingrijire, ceea ce include mult soare, udare putina si un sol bine drenat.

Ingrijirea plantelor de lavanda


Cultivarea lavandei in interior

Cultivarea lavandei in interior are destul de multe cerinte diferite. Intrucat vei folosi un ghiveci in loc de pamant, dimensiunea corecta a ghiveciului este extrem de importanta pentru sanatatea plantei. Lavanda ar trebui sa fie plantata intr-un ghiveci care este cu doar 2-3 cm fata de pamant. Intr-un ghiveci mai mare, exista prea mult sol si radacinile nu vor putea absorbi apa necesara.

Cultivarea lavandei in interior


Fiind o planta mediteraneeana, lavanda prospera in sol slab. Pamantul slab poate fi creat umpland ghiveciul mai intai cu un centimetru sau doi de pietris de calcar si apoi acoperind cu un amestec de baza fara pamant. Deoarece lavanda iubeste soarele, plasarea plantei langa o fereastra este esentiala. 


Plantarea lavandei in aer liber

In zonele mai reci, lavanda trebuie plantata primavara si la inceputul verii. In zonele mai calde, lavanda trebuie plantata la inceputul toamnei , pentru ca radacinile plantei sa acomodeze in timpul sezonului rece si umed.


In exterior, lavanda creste cel mai bine in solurile cu fertilitate redusa pana la moderata, de aceea se recomanda sa nu se raspandeasca materie organica pe sol inainte de plantare. Este mai probabil ca planta sa se maturizeze complet in soluri neutre pana la usor alcaline. Stoarcerea de suc de lamaie peste sol pentru a atinge un pH de aproximativ 7,0 ajuta la acest lucru.

Plantarea lavandei in aer liber


Cand esti gata sa plantezi, sapa o gaura de doua ori mai adanca si mai mare decat planta de lavanda. Raspandeste usor radacinile daca par a fi stranse. Aseaza planta de lavanda in sol si aliniaz-o cu solul. Uda noua planta de lavanda numai daca restul solului pare a fi foarte uscat.

Intrebari frecvente despre lavanda

Cu totii ne dorim ca plantele noastre uimitoare de lavanda sa creasca in continuare in anii urmatori. Daca ai ingrijorari legate de intretinere, iata cateva raspunsuri rapide la intrebarile frecvente despre lavanda:

  • Cand infloreste lavanda?


Toate tipurile de lavanda infloresc de obicei de la inceputul pana la mijlocul verii si inflorirea dureaza aproximativ trei pana la patru saptamani, cu a doua sau a treia inflorire potentiala pana la inceputul toamnei.

 cand infloreste lavanda

  • Se intinde rapid lavanda?


Lavanda creste la fel in inaltime cat si in latime, pana la aproximativ 50-60 cm. Spre deosebire de alte condimente, lavanda nu se intinde la fel de repede. Lavanda va creste pana la maturitate deplina in conditiile potrivite.

  • Este lavanda o planta perena?


Lavanda este parte perena si parte subarbust. Acest lucru se datoreaza faptului ca planta de lavanda are potentialul de a muri atunci cand este taiata. O planta este considerata perena atunci cand dureaza trei ani sau mai mult.

  • Poate supravietui lavanda iernii?


Lavanda este o planta perena lemnoasa, ceea ce inseamna ca planta va continua sa infloreasca anual, dar numai tulpinile raman in timpul iernii. Cu taierea corespunzatoare, lavanda va dura ani de zile.

 lavanda o planta perena


Lavanda este o planta foarte frumoasa si uimitoare, care miroase minunat. In afara de a arata frumos si de a mirosi frumos, lavanda are destul de multe beneficii, cum ar fi imbunatatirea somnului, stimularea sanatatii mintale si ameliorarea durerii!

Incorporeaza lavanda in viata ta cu unul dintre multele tipuri sau chiar flori de lavanda. Pasiunea ta pentru lavanda abia a inceput!