ATENTIE! Din cauza sarbatorilor vor exista intarzieri suplimentare in livrari. Comenzile plasate acum vor ajunge dupa Paste.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Transforma-ti gradina intr-un mediu prietenos cu albinele

Transforma-ti gradina intr-un mediu prietenos cu albinele - VERDENA

Social Media |

Atragerea albinelor si a altor polenizatori este o modalitate buna de a ajuta mediul. Indiferent daca ai o gradina sau un balcon, iata cateva sfaturi pentru a-i oferi spatiului tau o doza de energie.

Albinele sunt eroii umili ai lumii plantelor. Zumzetul din jur, polenizandu-ne toate plantele, oferă un beneficiu inimaginabil. Fara albine nu am avea plante, asa ca este important sa avem grija de ele.

Transforma-ti gradina intr-un mediu prietenos cu albinele

Sa-ti transformi gradina intr-un mediu prietenos cu albinele are doua beneficii majore. Mentine albinele, fluturii si alti polenizatori hraniti si fericiti, plus ca te ajuta la mentinerea spatiului acoperit de flori pe tot parcursul anului.

Exista cateva puncte cheie de retinut daca doresti sa atragi albinele in gradina:

  • Albinelor le place o dieta variata, asa ca planteaza o gama de flori diferite
  • Foloseste plante care infloresc in momente diferite, pentru a hrani albinele pe tot parcursul anului
  • Taie florile ofilite pentru a mentine planta inflorita mai mult timp
Iata cateva modalitati de a mentine albinele fericite din primavara pana iarna.

 

Planteaza diferite tipuri de flori


Exista mai multe specii diferite de albine si tuturor le plac diferite tipuri de flori. Ele trebuie sa ajunga la nectarul din centrul florii. Unele au „guri” lungi care le ajuta sa ajunga adanc in florile mari, in timp ce altele pot ajunge doar la florile mici. Daca plantezi tot felul de flori, vei satisface toate tipurile de albine.

Incearca plante precum salvia, campanula (clopotel) si agapanthus. Plantele fructifere sunt, de asemenea, foarte atractive pentru albine, deoarece infloresc inainte de aparitia fructelor.

 Agapanthus Columba

Planteaza un curcubeu


Stiai ca diferiti polenizatori sunt atrasi de culori diferite? Albinelor le plac in special florile albastre, violete si galbene. Fluturii iubesc albul si rozul. Daca plantezi o multime de culori, practic creezi bufetul suprem de polenizatori.

Bonusul evident, desigur, este ca spatiul tau exterior va fi o explozie de culoare.

Salvie de padure Mainacht


Planteaza plante cu flori de iarna


Exista o multime de plante care vor inflori din primavara pana in toamna (de obicei de la inceputul lunii mai pana in octombrie), care este perioada de varf pentru albine. Desi nu vor fi multe albine active iarna, ele pot aparea totusi in zilele blande, cautand ceva de mancare.

Plante precum Fatsia japonica si Iedera Maple Queen infloresc iarna, creand o gustare gata pentru albine. Iedera va oferi, de asemenea, adapost pentru unele specii de albine. Creezi un beneficiu ecosistemului natural daca spatiul tau are plante inflorite prietenoase cu albinele in fiecare anotimp.

Clopotel (Campanula) Catharina

Taie florile ofilite

Taierea florilor ofilite este pur si simplu procesul de indepartare a florilor ofilite din planta ta. Daca culegi flori ofilite, iti vei incuraja plantele sa le inlocuiasca cu altele noi. Asta inseamna mai multe flori pentru tine si mai multa hrana pentru albine.