ATENTIE! Din cauza sarbatorilor vor exista intarzieri suplimentare in livrari. Comenzile plasate acum vor ajunge dupa Paste.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Plante de gradina decorative rezistente la frig

Plante de gradina decorative rezistente la frig - VERDENA

Social Media |

Vremea devine mai rece, iar frumusetea gradinii din primavara si vara devine o amintire indepartata. Dar, doar pentru ca iarna este pe drum nu inseamna ca gradina ta trebuie sa fie goala. Exista o multime de Plante perene decorative rezistente la frig. Iata o lista cu zece Plante Perene Rezistente Iarna care te vor ajuta sa-ti pastrezi gradina frumoasa pe tot parcursul anului.

 

Iarba chinezeasca Pennisetum Fireworks

Iarba chinezeasca Pennisetum Fireworks

Nativa in Africa tropicala de nord-est, nu sunt complet rezistente, existand posibilitatea ca ele sa nu supravietuiasca iernilor din zone mai reci, fiind adesea crescute ca plante anuale, dar care de obicei se insamanteaza singure.

Sfaturi de ingrijire: Un strat ocrotitor (mulci) generos va mentine caldura in jurul radacinilor iarna. Taie primavara tot ce a crescut in anul precedent.

Iasomie Pandorea

Iasomie Pandorea

Iasomia Pandorea este un catarator vesnic verde, cu frunze compuse, alcatuite din cinci pana la noua foliole ovale lucioase. Florile parfumate, purtate in ciorchini mici primavara si vara, sunt tubulare, cu lobi intinsi de 4-5 cm in diametru, albe cu un gat roz inchis.

Iarba tomnatica

Iarba tomnatica

Iarba albastra de toamna (den. Botanica Sesleria autumnalis) formeaza cuiburi inalte, dense si largi.  Infrumuseteaza gradina in special toamna, deoarece aceasta planta perena infloreste tarziu si isi arata florile alb-argintii abia incepand cu sfarsitul lunii august.Spicele de flori sunt mai degraba neobservabile, au 5-10 cm lungime si persista cateva saptamani,pana in luna octombrie.

Fructul este discret, sub forma de panicul. Podoaba reala a acestei ierbi albastre de toamna este data de frunzisul foarte bogat, sclipitor, de culoare verde albastriu sau verde-gri. Planta formeaza pernite, semi-sferica. Frunzele lungi, verzi, protejeaza radacina pe timpul iernii, de aceea nu se vor taia toamna.

Aceasta iarba decorativa iubitoare de caldura poate fi utilizata in multe feluri.Ea este frumoasa in rocarii insorite, pe muchea zidurilor sau in liziere. Iarba albastra de toamna poate fi plantata in straturi, pentru a le da lejeritate, pe marginea acestora  sau in borduri, si poate sa insufleteasca spatiile libere din gradina.

Heuchera Caramel

Heuchera Caramel

Clopotelul violet de gradina Caramel este o planta perena cu adevarat neobisnuita, care Isi raspandeste farmecul In principal prin frunzisul sau. Se Impodobeste cu frunze maro-portocalii pe tot parcursul anului.

Vara, In iulie si august, panicule lungi de flori albe de clopotei ies din pernutele frunzelor. Acestea sunt frumoase la vedere si Imbunatatesc aspectul arbustului deja minunat. Locatia poate fi aleasa la umbra partiala, ceea ce nu afecteaza culoarea minunata.

Iarba de soaldina Sedum Herbstfreude

Iarba de soaldina Sedum Herbstfreude

Sedum este o planta clasica, cu un joc de culori deosebit: culoarea se schimba de la muguri alb-verzui la roz si violet. Cine poate rezista acestui farmec? Perioada de inflorire tarzie, de la sfarsitul verii pana in noiembrie, este, de asemenea, atractiva. Astfel, Autumn Joy se ridica la inaltimea numelui sau si isi anima cu pricepere locatia. Nu doar o bucurie pentru noi, ci si o importanta si cautata pasune pentru albine!

Asadar, aceasta cultura de piatra este valoroasa din punct de vedere ecologic in gradinile noastre. Sau pe balcon, la urma urmei, Autumn Joy este, de asemenea, o imbogatire in plantarea de containere. Frunzele cu pulpa groasa sunt, de asemenea, atragatoare. Acest lucru face ca aceasta planta inalta sa fie o planta perena care imbunatateste cu pricepere gradina (de ghiveci) toamna.

Steluta de toamna (Aster) Twilight

Steluta de toamna (Aster) Twilight

Asterul cu frunze mari din soiul Twilight este una dintre cele mai populare varietati de aster, care nu se datoreaza doar naturii sale usor de ingrijit si putin pretentioase, ci mai ales florilor sale decorative. Florile de marime medie tip raza infloresc ca un covor plutitor intre iunie si august. De un albastru-violet delicat, cu un centru galben, ele formeaza umbeli pe tulpinile delicate si atrag numeroase insecte carora le ofera hrana.

Asterul prefera o pozitie insorita, intr-un sol proaspat, humiferat si bine drenat. Intr-o locatie optima, poate creste pana la 80 cm inaltime. Pentru ca aceasta sa-si desfasoare intreaga frumusete, este recomandabil sa se pastreze o distanta de plantare de aproximativ 50 cm. Nu este necesar sa se mai ingrijeasca aceasta planta, dar daca nu se doreste autoinsamantarea, trebuie taiata putin inainte ca semintele sa se coaca.

Rogoz Everglow

Rogoz Everglow

Aceasta planta mica, versatila si putin pretentioasa, poate fi folosita pentru a crea o acoperire luxurianta a solului la soare sau la umbra partiala, precum si pentru a infrumuseta expozitia de pe terasa.

Frunzisul este vedeta aici. Este asemanator cu iarba, deci formeaza o movila joasa, si are o banda centrala verde care se intinde pe toata lungimea sa. Aceasta este marginita de un contur cremos, care capata o stralucire portocalie atunci cand temperaturile scad.

Daca doreste ceva compact, colorat si cu intretinere redusa, atunci nu poti da gres cu aceasta!

Sfaturi de ingrijire: „Piaptana” planta la sfarsitul iernii pentru a indeparta frunzele moarte. Hraneste cu un ingrasamant general in timpul sezonului de crestere si, daca este necesar, ridica si divizeaza tufele prea mari la inceputul primaverii.

Crin de toamna (Hosta) Frances Williams

Crin de toamna (Hosta) Frances Williams

Crinii de toamna sunt plante perene care iubesc umbra, foarte usor de cultivat si cu viata lunga, foarte apreciate de gradinari pentru foliajul atractiv si aparitia lor eleganta. Aceste plante sunt originare din Asia de Est, sunt foarte usor de ingrijit, decoreaza fabulos locurile umbrite din gradina si se combina minunat cu alte plante perene iubitoare de umbra precum astilbele, dicentra spectabilis (Inima sangeranda), ferigi, tiarella (floarea de spuma) sau hortensii.

Lumea crinilor de toamna este incredibil de bogata in ceea ce priveste marimea, culoarea, textura si forma frunzelor. Exista mii de varietati Hosta, reflectand imensa lor popularitate printre gradinari, avizi de soiuri noi. Vei gasi precis un crin de toamna care sa se integreze perfect in designul peisagistic al gradinii tale.

Yucca Gloriosa

Yucca Gloriosa

Yucca gloriosa formeaza mai multe tulpini puternice, pe care le incoroneaza cu panicule inalte de flori albe la sfarsitul verii si toamna. Planta este originara din sud-estul SUA si, ca aproape toate plantele de Yucca, are nevoie de relativ putina apa.

Inaltimea maxima de crestere este de 4 metri, iar coroana poate atinge un diametru de 1 metru pe ramura.

Brumarele MacDaniels Cushion

Brumarele MacDaniels Cushion

Superba planta pentru marginea de frontiera insorita sau gradina de piatra. Lastarii vigurosi si proeminenti, cu frunze verzi inguste, formeaza un strat de acoperire a solului proaspat si viu pe tot parcursul anului. Acoperit cu flori mari de culoare roz-roz timp de saptamani la inceputul verii, efectul este uimitor.

Cele mai importante calitati:

  • Prefera o pozitie insorita
  • Flori din aprilie pana in mai
  • Infloreste abundent, rezistent la inghet
  • Plante de piatra, acoperire a solului