Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Plante perene acoperitoare de sol pentru amenajarea gradinii

Plante perene acoperitoare de sol pentru amenajarea gradinii - VERDENA

Social Media |

Plantele perene acoperitoare de sol sunt solutia cea mai buna atunci cand doresti sa adaugi un plus de design gradinii tale si in acelasi timp sa te bucuri de numeroasele avantaje pe care aceastea le pot oferi. Nu sunt plante pretentioase, deci nu vor avea nevoie de o ingrijire suplimentare si pot creste foarte usor atat la umbra cat si la soare in functie de soiul ales. 

Beneficiile plantelor perene acoperitoare de sol:

  • Impiedica uscarea solului
  • Nu permit cresterea buruienilor
  • Au o crestere rapida

Descopera in continuare top plante acoperitoare de sol, perfecte pentru orice locatie in gradina ta:

Saschiu (Vinca Minor) Mov

Saschiu (Vinca Minor) Mov

Saschiul (Vinca minor) este o planta perena acoperitoare de sol atingand ca. 10 cm inaltime, cunoscuta (in lb. germana) si drept iarba mica a fecioarei ''Jungfernkraut''

Vinca Minor formeaza lastari-drajon lungi, putand astfel singura sa acopere excelent suprafete mari. Arbustul mereu verde infloreste din primavara pana la sfarsitul verii, avand flori minunate de ca. 2,5 cm in diverse nuante de albastru-violet, nuante pe care le puteti admira pe homepage-ul nostru.

Frunzele sunt eliptic-ovale, lungi de 2-4 cm, de culoare verde inchis pe partea superioara. O alternativa la aceasta planta este Vinca Major, cu frunze mari mereu verzi.

Saschiul este o solutie buna pentru a acoperi solul in mod eficient si cu destinatie prestabilita.

Menta pisicii (Nepeta) Six Hills Giant- Parfum intens

Menta pisicii (Nepeta) Six Hills Giant- Parfum intens

Menta Six Hills Giant isi respecta numele, deoarece este o menta a pisicii cu un ritm de crestere deosebit de mare. In acest fel isi afirma locul in chenar, in pat sau in gradina de stanci si rasplateste plantarea cu un parfum intens de lamaie-picant si o abundenta de flori. Daca este taiata dupa prima inflorire, va capata chiar o inflorire permanenta, deoarece te va rasfata cu o a doua inflorire. Florile sale in forma de spice, cu ciorchini in varf sunt de culoare violet intens pana la albastru-violet.

Un contrast atractiv cu frunzele stralucitoare parfumate, albastru-verde pana la argintiu. Six Hills Giant are un aspect mediteranean si devine insotitorul ideal pentru trandafiri sau imbogateste zona de relaxare in aer liber preferata, intr-un ghiveci sau o jardiniera de balcon. Indiferent de locul in care se afla, Menta pisicii Six Hills Giant atrage intotdeauna albinele si alte insecte si, astfel, isi aduce contributia valoroasa la ecosistem.

Nu e de mirare ca Menta pisicii nu doar ca a fost arbustul anului 2010, ci si ca soiul Six Hills Giant a primit calificativul „excelent”. Nu este pretentioasa in ingrijire si este rezistenta. Tot ce are nevoie pentru a prospera este o locatie in plin soare, intr-un sol bine drenat, bogat in humus si moderat nutritiv.

Iarba Hakonechloa macra Aureola

Iarba Hakonechloa macra Aureola

Iarba japoneza aurie “Aureola” vrajeste orice iubitor de plante prin frunzele sale galben-verzi, vargate. Si toamna are o aparitie minunata, imbracand o nuanta galben-maronie. Aceasta iarba de talie mica se preteaza pentru popularea straturilor sau in spatii deschise.

In gradina japoneza, de tara sau in strat, Hakonechloa  macra “Aureola” va constitui mereu un punct focal. Ii sta bine si in ghiveci! Este usor de ingrijit si necesita un loc in semi-umbra. In rest este nepretentioasa. Necesita putina apa si este suficient de rezistenta la ingheturile din tara noastra.

Toamna si primavara, la inceputul vegetatiei, Hakonechloa ne surprinde cu un colorit verde-rosiatic si este centrul de atractie in gradina. Este deosebit de atractiva si in combinatie cu alte ierburi, precum crinii albastri de toamna, sau alaturi de pietre mari, dand nastere unor scenarii minunate. De asemenea, este de mare efect alaturi de alte plante din gradini japoneze, gradinarul trebuind sa fie atent ca plantele sa aibe necesitati similare de ingrijire.

Ingrijire

Cea mai buna perioada de plantare este primavara. Datorita faptului ca aceasta iarba japoneza de munte provine din zone uscate, udarea trebuie sa fie moderata. Prea multa apa, in special in timpul pranzului,poate duce la arsuri ale frunzelor. Densitatea de plantare este de 6-8 plante pe metru patrat, cu o distanta intre plante de ca. 40 cm. 

Feriga Pana Strutului (Matteuccia struthiopteris)

Feriga Pana Strutului (Matteuccia struthiopteris)

Aceasta minunata feriga maiestoasa este cea mai frumoasa primavara cand frunzele ei mari, verde pal dantelate incep sa se desfasoare si sa filtreze lumina soarelui.

Este una dintre cele mai bune plante de frunzis pentru zonele umede si umbrite si functioneaza deosebit de bine plantata in grupuri langa apa sau intr-o gradina de padure intre copaci de foioase.

Rachitan Lythrum salicaria Robin

Rachitan Lythrum salicaria Robin

Robinul purpuriu este o planta perena foarte frumoasa, care a reusit sa isi pastreze pe cat posibil caracterul de planta perena salbatica. Creste ceva mai dens decat forma salbatica si are mult mai multe flori stralucitoare si minunate. ajunge la o inaltime de pana la 70 cm si infloreste din iunie pana in septembrie, pe capete de flori drepte, de culoare purpurie stralucitoare.

Muschi de piatra scotian Sagina subulata verde

Muschi de piatra scotian Sagina subulata verde

Sagina este o perna pernicioasa, vesnic verde, cu un obicei de crestere rotunjit. In jurul lastarilor se afla frunze in forma de rozeta (liniara), care apar si in frunze pestrite galbui (soiul Aurea). La inceputul verii produce flori albe frumoase, care sunt deosebit de eficiente pentru acoperirea solului.

De asemenea, este foarte potrivit pentru gradinile de piatra si gradinile de cabana. Cu o buna ingrijire si o locatie ideala, te vei bucura de minune cu aceasta planta.

Ciocul Berzei Geranium Rozanne

Ciocul Berzei Geranium Rozanne
Rozanne cranesbill se caracterizeaza prin perioada sa de inflorire extrem de lunga. Florile luxuriante, de culoare albastru-violet, pot dura uneori pana la primele ingheturi! Acest cranesbill extrem de popular este minunat ca planta perena de umplutura pentru partea din fata a patului, unde isi croieste drum in plantatie cu flori radiante de culoare albastru-violet cu un ochi luminos.

De asemenea, poti folosi aceasta planta perena ca o acoperire a solului in straturi sau borduri sau chiar ca un catarator, daca ii oferi ajutoare de catarare.
Rozanne poate fi, de asemenea, plantata in ghivece pentru a pune in valoare terasa sau balconul. Desi planta este considerata rezistenta, se recomanda o protectie usoara pe timp de iarna.

Usor de ingrijit, Rozanne se dezvolta intr-o locatie insorita, intr-un sol normal, nutritiv si bine drenat. Nu e de mirare ca a fost perena anului 2008!

Brunnera Silver Heart

Brunnera Silver Heart

Brunnera macrophylla 'Silver Heart' este o introducere din 2012 de la Spitsbergen-Willemsen, care formeaza o tufa cu frunze foarte groase, in forma de inima, mult mai argintii decat alte soiuri de Brunnera. Ca de obicei, insa, primavara apar stropi de flori de nu-ma-uita de un albastru intens. Pana acum ne place acesta - nu numai ca frunzele sunt stralucitoare, dar tind sa fie mai mari si mai rezistente.

Brunnera creste cel mai bine la umbra partiala sau la umbra. Poti incerca in plin soare, dar trebuie sa aiba o umiditate constanta, deoarece plantele se ofilesc rapid in conditii foarte uscate. In ceea ce priveste solul, se constata ca Brunnera nu este pretentioasa.