🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Plante de interior care sporesc bogatia si norocul in noul an chinezesc 2023

Plante de interior care sporesc bogatia si norocul in noul an chinezesc 2023 - VERDENA

Social Media |

Anul Iepurelui se apropie rapid, Anul Nou Chinezesc avand loc pe 22 ianuarie 2023. Exista multe traditii asociate cu Anul Nou Chinezesc care se concentreaza pe noroc si prosperitate, iar daruirea plantelor de apartament de bun augur este una dintre ele. Iata cateva sugestii de cadouri de plante de interior pentru a sarbatori Anul Nou Chinezesc.

Arborele Banilor (Pachira Aquatica)

Arborele Banilor (Pachira Aquatica) - 45 cm

Arborele Banilor simbolizeaza bogatia si norocul, fiind cadoul perfect pentru a sarbatori Anul Nou Chinezesc.

Potrivit legendei, un fermier din Taiwan care se lupta in campul sau a dat peste o planta Pachira aquatica. Recunoscand oportunitatea, a decis sa creasca si sa vanda aceste plante atractive pentru profit si a devenit rapid foarte bogat. Fermierul si-a atribuit tot succesul plantei, denumind-o „Arborele Banilor”.

Arborele Banilor a devenit incredibil de popular in America de Nord ca planta de apartament datorita temperamentului sau usor de ingrijit si caracteristicilor minunate:

  • Este pet friendly si non-toxica
  • Se dezvolta sub fluorescente (planta perfecta de birou)
  • Adaptabila la o gama larga de temperaturi interioare
  • Poate trece peste perioade lungi intre udari

Arborele de Jad (Crassula Ovata)

Arborele de Jad (Crassula Ovata) - 21 cm

La fel ca Arborele Banilor, Arborele de Jad simbolizeaza averea si prosperitatea, precum si prietenia, fiind un alt cadou excelent de Anul Nou Chinezesc.

Exista o zicala comuna in unele culturi asiatice: „Jade by the door, poor no more!”, referindu-se la faptul ca odata ce ai o astfel planta, saracia este alungata. Pentru multi oameni, Arborele de Jad simbolizeaza norocul si bogatia. Se crede ca simbolismul provine din faptul ca frunzele Arborelui de Jad stocheaza apa, iar apa stocata este analoga cu bogatia acumulata. Arborele de Jad reprezinta, de asemenea, un Feng Shui bun, deoarece elibereaza energie sanatoasa si pozitiva, cunoscuta si sub numele de „Chi”.

Norocul Arborelui de Jad poate fi directionat catre zone specifice, in functie de locul in care este amplasata intr-o casa:

  • Usa de intrare = prosperitate si noroc
  • Est = sanatate si armonie
  • Sud-est = bogatie si noroc
  • Vest = creativitate si noroc pentru copii
  • Nord-vest = noroc pentru profesori

Considerata o suculenta, Arborele de Jad are si o intretinere redusa. Unul dintre cele mai tari aspecte ale acestui plante durabile este ca poate trai zeci de ani in conditii potrivite, dezvoltand forme interesante si transmisandu-se de-a lungul generatiilor.

Floarea Flamingo (Anthurium) White Champion

Floarea Flamingo (Anthurium) White Champion - 40 cm

O alta planta de Anul Nou Chinezesc cu care nu poti gresi este Floarea Flamingo (Anthurium). Cu bractee albe indraznete si frunze stralucitoare in forma de inima, anthurium simbolizeaza dragostea si este cunoscut ca aduce noroc in relatiile tale. De asemenea, este cunoscut ca reprezinta ospitalitatea, protectia si frumusetea.

Pe langa simbolismul semnificativ, este un cadou grozav pentru Anul Nou Chinezesc, deoarece este usor de ingrijit. Necesitand lumina indirecta a soarelui, sol umed, umiditate ridicata si temperaturi mai calde, acestea sunt o alegere excelenta pentru o baie sau bucatarie daca exista suficienta lumina.

Cu fiecare floare care dureaza 2-3 luni, acest cadou te asigura ca destinatarul va avea intotdeauna o floare frumoasa care sa-i aminteasca de norocul sau. O multime de temperaturi luminoase si calde vor incuraja mai multe infloriri, in timp ce temperaturile mai reci sub 15°C le pot trimite in repaus de iarna timp de aproximativ sase saptamani.

Palmier Pitic (Chamaedorea Elegans)

Palmier Pitic (Chamaedorea Elegans) - 45 cm

O alta consideratie pentru Anul Nou Chinezesc este Palmierul Pitic. Acest palmier unica reprezinta flexibilitate si putere intr-o armonie perfecta. De asemenea, este considerata o planta norocoasa in multe culturi asiatice si ofera primitorului o sanatate buna.

Palmierul Pitic poate creste peste 2 metri inaltime si ofera un Feng Shui excelent, ceea ce inseamna ca poate ajuta la crearea unui flux de energie sanatos si pozitiv in casa ta. Numele genului plantei Chamaedorea provine din cuvintele grecesti „chamai” si „dorea”, care inseamna „dar pe pamant”.

Din studiul lor asupra aerului curat, Palmierii Pitici sunt pe lista NASA ca fiind una dintre cele mai eficiente plante pentru purificarea aerului. Capabil sa absoarba formaldehida, xilenul si toluenul, dimensiunea sa mare ii permite, de asemenea, sa actioneze ca un umidificator natural, fiind palmieri ideali pentru spitale, scoli si birouri.

 

Verdena este un serviciu de livrare a plantelor care faciliteaza comandarea plantelor online cu livrarea direct la usa ta. Esti in mijlocul iernii? Nici o problema! Lasati-ne pe noi sa ne ocupam de livrarea plantelor. Ne vom asigura ca plantele tale vor ajunge sanatoase, calde si frumoase.