Sezonul de plantare a inceput! Datorita cererii mari, livrarile pot avea intarzieri.

🤍Datorită plantelor crescute în ghiveci, tu poți planta pe toată perioada anului 🤍

⚡️ TRANSPORT GRATUIT la comenzi peste 399 Ron! ⚡️

🌿 GARANTIE DE PRINDERE 90 DE ZILE 🌿

Cum sa cresti un artar japonez intr-un ghiveci

Cum sa cresti un artar japonez intr-un ghiveci - VERDENA

Social Media |

Artarii japonezi sunt ideali si pentru ghivece, deoarece cresc lent si formeaza puncte focale uimitoare.

Pe langa faptul ca sunt usor de ingrijit, te vor rasplati toata vara cu un frunzis superb, care isi schimba incet culoarea pe masura ce vremea devine mai rece. Asteapta cu nerabdare un colorit asemanator cu o flacara de un rosu aprins, maro ruginiu, portocaliu sau galben-auriu.

In cele din urma, vor avea nevoie de plantare in gradina, asa ca nu uita sa ciresti si articolul nostru despre Cum ar trebui sa plantez si sa ingrijesc un artar japonez?

Si mai multe sfaturi despre ingrijirea artarilor japonezi:

Cel mai bun sol pentru artar japonez in recipient

Artarii japonezi au nevoie de un sol bogat in nutrienti, care este umed, dar bine drenat. Ei tind sa se descurce cel mai bine in solul usor ericaceos, dar, pentru ghivece, este necesar un sol pe baza de argila  pentru structura solului si retinerea umiditatii.

Urmati ghidul nostru pas cu pas pentru plantarea unui artar intr-un ghiveci, mai jos:

Vei avea nevoie

  • Artar
  • Un ghiveci mare
  • Compost, amestec in parti egale de compost ericaceu si pamant
  • Mulci decorativ

Timp total de lucru, aproximativ 20 de min:

Pasul 1

Umple vasul pe jumatate cu compost, apoi scoate artarul din recipientul sau si pozitioneaza-l in mijlocul vasului.

Pasul 2

Completeaza in jurul plantei cu compost proaspat si intareste-l usor, asigurandu-te ca este plantat la aceeasi adancime ca si in recipientul original.

adauga artarul

Pasul 3

Acopera compostul cu un strat de mulci decorativ, cum ar fi pietricele sau coji zdrobite - acest lucru va ajuta la evitarea pierderii de apa in timpul verii apoi uda bine.

uda considerent

Cele mai bune motive pentru achizitionarea si adaugarea unui artar japonez in gradina ta sunt:

  1. Prospera in ghivece
  2. Se dezvolta bine la umbra
  3. Au un frunzis delicat si frumos
  4. Sunt usor de ingrijit
  5. Cresc usor si raman compacti
  6. Schimbarea culorii frunzelor in functie de anotimp

 

Descopera in continuare mai multe tipuri de artar japonez care se potriveste foarte bine intr-un ghiveci:

Artar japonez Dissectum Garnet

 artar-japonez-dissectum-garnet-590918

Cu artarul Garnet intra o culoare vivace si gratioasa si in gradinile mici! Un adevarat magnet pentru priviri il reprezinta frunzele adanc disecte, de unde ii provine si numele, de culoare intens purpurie spre negru care se mentine intreaga vara!

Garnet nu se inverzeste si se impodobeste inca o data toamna cu o culoare rosie deosebit de stralucitoare. Acest artar devine foarte usor centrul de atractie al oricarui amenajament!

Artar japonez Dissectum

artar-japonez-dissectum-817708

Artarul verde este un arbust ornamental de dimensiuni mici si medii, care reprezinta un avantaj pentru orice gradina, indiferent de spatiul disponibil. Chiar si intr-un ghiveci generos sau intr-un jgheab, acest arbust ornamental de dimensiuni mici si medii se dezvolta bine datorita cresterii sale ingrijite, plate sau semisferice.

Artar japonez Jordan

artar-japonez-jordan-283809

Artarul evantai Jordan este o atractie in orice gradina datorita frunzelor sale intens colorate. Gradinarul poate sa aleaga, in cazul acestui soi, orice amplasament, deoarece Acer shirasawanum Jordan suporta, contrar fratilor sai de specie, si locuri in plin soare fara ca frumoasele frunze sa se decoloreze. 

Artar japonez Beni-Maiko

artar-japonez-beni-maiko-887707

Frunzele adanc lobate ale acestei forme relativ compacte, apar primavara intr-o culoare rosie rozalie stralucitoare. Pe masura ce imbatraneste, culorile aprinse se atenueaza pe masura ce frunzisul devine mai verde - iar acest verde se mentine apoi pe tot parcursul verii. 

Toamna, frunzisul incepe din nou sa isi schimbe culoarea, de data aceasta dezvoltand tonuri bogate de portocaliu si rosu, inainte de a se desprinde. Grozav intr-un ghiveci pe terasa, este un accesoriu remarcabil pentru gradinile mici.

Artar japonez Brown Sugar

artar-japonez-brown-sugar-234315

Acer "Brown Sugar" (Zahar Brun) este un artar japonez rezistent spectaculos, cu frunze care isi schimba culoarea in functie de anotimp. Frunzele tinere de primavara apar proaspete si verzi, inainte de a se transforma intr-o frumoasa si calda culoare ciocolatiu aramie, iar toamna frunzele se transforma in rosu aprins inainte de a cadea.

Tulpinile sunt la fel de colorate ca si frunzele, devenind de un rosu aprins in timpul verii si iernii, punand in valoare frunzisul frumos. 

Artar japonez Sangokaku

artar-japonez-sangokaku-219492

Un superlativ il urmeaza pe celalalt! Aceasta varietate interesanta a popularului artar in forma de evantai impresioneaza prin lastarii sai timpurii, de culoare roz inchis, prin frunzele frumoase de culoare rosu-verde, prin culoarea galben-portocalie stralucitoare a frunzelor si prin lastarii de culoare rosu aprins!

Dimensiunea sa controlabila inseamna ca se va potrivi in orice gradina, iar planta cu crestere lenta nu are nevoie de taiere. Cresterea pitoreasca incepe de la sine, iar micul artar devine tot mai frumos cu fiecare an.